Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2008

En stund i Stockholm.

Av Åke Johnson - 12 oktober 2008 10:22


Betr. mitt förra inlägg så var jag just hos barn och barnbarn för en vecka sedan. En kul vecka. En vecka som sprider framtidstro när man ser och lyssnar på barn och barnbarnen.
Dagens barn har en helt annan filosofi än när jag var i den åldern och tur är väl det.

Men det jag tänkte berätta var den stunden jag satt på Centralen i Sthlm innan tåget avgick.
Vilket myller av människor. Vilken stressande miljö. Folk säkert på väg till sina arbeten eller till någon plats i Sverige. Det var ganska tidig morgon, men Centralen var full med folk i alla fall.
Många med kaffekopp i handen från någon av de många kaffe shops som finns i centralhallen. Jag satt då och fantiserade, äter Stockholmaren ingen frukost hemma numera, innan det är dax att åka till jobbet?
Eller är det lite tjusigt att springa omkring med en kopp.


Med kaffet i högsta hugg så rusas det från plattan ner mot tunnelbanan i ett enda myllrande inferno. Då slog det mig helt plötsligt hur länge skall dessa människor orka. Eller blir det som i mitt fall när man blir lite äldre och har möjligheten att flytta till lugnet.
Jag ser och hör runt om mig där vi bor mycket uppländska tungomål. Många i arbetsför ålder men också  äldre människor.
Många har flytt storstaden.
 
Jag har skrivit det förut och göt det igen, Stockholmaren stressar ihjäl sig.  Ta bara trafiken till innerstaden, trotts trängselavgiften. Att sitta i kö en timma  eller mer med bilen, för att komma till jobbet.
Ja, jo, jag har själv gjort det och levt i stressen.

 
ANNONS
 
GladaKatarina

GladaKatarina

12 oktober 2008 11:26

HAr också funderat över de där kaffekopparna, de är ju bara ett ytterligare stressmoment: man ska köa för dem, balansera dem med det andra man har med sig, inte springa på andra med den, inte spilla och inte bränna tungan av sig. Jag väljer hemmabryggt. :-)

http://gladakatarina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14
15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se