Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Skåne ett paradis på jorden

Av Åke Johnson - 17 juli 2009 18:27

En dag i paradiset.

Gästerna blev imponerade av det vackra landskapet. Känns härligt att ha förmånen att få bo i detta vackra landskap.


Dagen började med bad. Ja just det, BAD. I närheten av Sandskogen, Ystad hittade vi en lagom fin sandstrand. Vattnet riktigt behagligt. Till och med jag, krukan, badade. Nja, doppade mig i alla fall.

Därefter en biltur till Kåseberga och Ales stenar. En imponerande plats med underbar utsikt.


Lunchen intogs i Simrishamn, nere i hamnen. Fiskbuffé. Bättre kan det ju inte smaka.


Utflykten avslutades vid Christinehovs ekopark. Solen har tagit ganska bra i dag. Känns i pälsen, som jag brukar uttrycka det.

I morgon blir det släktträff här. Ny dag nya vinster.

 
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

17 juli 2009 22:54

Underbart att läsa och jag håller ju med. Skåne är verkligen vackert. Var ju faktiskt till Ale stenar i slutet av maj 2001 och till Simrishamn i mitten av augusti 2003. När jag har ordnat upp vissa saker vill jag återvända dit. Reste runt en del med en vän i maj 2001. Men jag vill bl.a till Stens Huvud, Norrvikens Trädgårad och till en ö, som trots namnet ju hör till Skåne, nämligen Hallands Väderö. Skåne har så mycket, om man vill ha storstadspuls finns ju Malmö och sedan är det ju nära till Köpenhamn om man vill ha större. Men så finns ju så många små, pittoreska platser också. Jag har ju själv skrivit om ett reseminne i Skåne och ortnamn förekommerm lite här och var. Ja, det lär säkert blir fler om jag känner mig rätt. Christinehovs ekopark tycker jag låter mysigt, får ta och läsa mer om detta. Sandskogen har jag hört talas om. Ja, fiskbuffé låter minsann inte ås dumt. Fisk är ju både gott och nyttigt och nere i hamnen låter så härligt somrigt. Jag kan nästan se framför mig hur det är. Blev det dit första dopp för i år? Förstår att det kan bli kallare i havet men jag såg ju Ribban i Malmö för något/några år sedan och det var riktigt hög temperatur. Men det lär visst vara varmare där än på sydsidan om jag är rätt underrättad. Men, du doppade dig ju i alla fall. Låter härligt. Hoppas att morgondagen blir lika fin. För mig blev det ju en släktträff på pappas sida på Midsommarafton i grannstugan på landet.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Mita

Mita

18 juli 2009 08:57

Fiskbuffé, det lät spännande...

http://rocotopeppers.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

18 juli 2009 14:21

Nu får du beröm och klapp på huvudet. Du hann med andra ord före mig. Imorgon ska jag i. Lovar och svär...ha ha!
Trevlig helg med släktträff och allt du hittar på.

http://sancha.bloggagratis.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

18 juli 2009 15:13

Jag borde vara blazé på dessa ställen, men bara att läsa om dem ger lyckorysningar! Du har rätt, vi lever i Paradiset! Just de ställena du beskriver är ju också helt legendariskt underbara! :-)

Vilken härlig dag!

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Magnus

Magnus

18 juli 2009 19:31

Äh...är det inte mest platta vidder så långt ögat kan nå ;)
Tacka vet jag Roslagen...det är idyll det :)

http://mj.bloggagratis.se

 
Elisabeth

Elisabeth

18 juli 2009 21:58

Har ju varit i Roslagen också. Men jag tycker inte alls att Skåne "bara är platt". Skulle knappast vilja ramla ner från t.ex Ale Stenar eller Kullaberg!

http://elisannw.bloggagratis.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

19 juli 2009 13:07

Skånes tre åsar: Romeleåsen, Söderåsen och Linderödsåsen (en del räknar även Ryssberget). Högsta punkt finns på Söderåsen, 212 m ö h. Knappast Kebnekejse, men inget man *springer* upp för heller. :-D

Och bitvis är kusten mycket dramatisk, som Elisabeth nämner. :-)

Men Söderslätt - de e redit platt! Som det skall vara. Man kan se huuur långt som helst.

http://gladakatarina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se