Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2009

Spikmatta, hjälper det..?

Av Åke Johnson - 5 augusti 2009 16:32

Har ni tänkt på det där med spikmattor.


Vissa gillar, vissa ogillar, vissa tycker att deras problem, vad det nu är, lindras. Vissa menar att det är hum bugg.

Någon myndighet (kommer inte ihåg vilken myndighet det var) tycker att marknadsföringen är åt helvete för att det är inte gjort några tester på dessa mattor.


Alltså, de som använder mattan får inte ”tycka” för det är inte gjort några tester. Vad är nu detta för trams.

Om jag går och köper en spikmatta och mår bra av att ligga på den eller tvärtemot så är det väl min ensak. Förmynderi Sverige, har tydligen varit framme igen.


Självklart skall regler följas. Kanske det är något med marknadsföringen av mattan. Marknadsförare har ofta en tendens att överdriva resultatet av t ex en spikmatta. Mattan kanske hjälper mot allt, säger marknadföraren, vad vet jag.


Jag har själv aldrig provat. Ibland kan jag få ont i ryggen någon typ av ryggskott. Kanske skulle mattan lindra ? Men den är ju inte testad ? Får nog avvakta till testresultatet kommer, om det kommer. Men då har jag nog inte ont i ryggen, kanske.

Nåja, om man vill ligga på spikar så låt de göra det om de vill. Men det är tydligen inte spikar, varför heter det då spikmatta?

 
 
Elisabeth

Elisabeth

5 augusti 2009 19:00

Jag är av den åsikten att så länge det inte är skadligt och man mår bra måste man själv få bestämma. Det är annat med olika mediciner som kan vara dödliga om de tas fel. Men jag har svårt att tro det om spikmattor. Känner ett par som har dessa mot ryggproblem och det verkar som de tycker att de är bra. En sa att att hon har blivit "beroende". Har inte jätteofta ont i ryggen men har tänkt lite ibland att det skulle vara intressant att testa. Jag tror att det rör sig om någon slags piggar men som är "spikliknande". Men om man KÄNNER att det man lider av faktiskt lindras MÅSTE det ju vara den enskildes ensak, håller verkligen med. Det är ju så med allt möjligt att det finns olika sätt att bli bra på. Det som passar en kanske inte gör det för en annan och tvärtom. Det viktigaste är att man själv mår bra av det, sedan spelar det inte någon roll vad tester kommer fram till. Inte när det gäller t.ex spikmattor i alla fall.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

5 augusti 2009 20:14

http://sancha.bloggagratis.se/2009/04/13/1581878-ligg-pa-spikmattan-och-din-huvudvark-ar-borta/

Svägerskan jobbar bla på ett SPA och de använder mest dessa "mattor" till patienter med spänningar.
Klart att det inte kan hjälpa logiskt om du bara lägger dig rakt upp och ner på en matta och plastnabbarna trycker in i skinnet. Något måste ju rotera för att det ska ge stimulans. Sedan kan det vara skönt ändå.

http://sancha.bloggagratis.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

5 augusti 2009 20:57

Spikmatta är jättebra mot spänningar i nacke och rygg! Vet genom mitt jobb helt ärligt över 200 människor som verkligen har nytta av sin.

Det lindra men botar inte. Hör dig för i ditt grannskap nästa gång du har ont i ryggen och du får tips som kommer leda dig direkt till mitt jobb. :-)

Förmynderiet är annars ordet!

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Elisabeth

Elisabeth

5 augusti 2009 21:49

Vill bara tala om att jag "i princip skrek rätt ut" över din kommentar om felstavningen. Den var väldigt rolig måste jag då säga, så dråplig.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Mita

Mita

6 augusti 2009 21:07

Spikmatten ger mig ro att somna varje kväll, för mig hjälper den i alla fall....

http://rocotopeppers.bloggagratis.se

 
Marina

Marina

21 augusti 2009 12:16

Hej,
har läst din inlägg om spikmatta, och skulle vilja påstå att det faktiskt gjordes en hel del forskning kring den i Ryssland på 80-talet. Därför spikmatta är nämligen en patenterad rysk uppfinning från slutet av 70-talet. De spikmattor som marknadsförs i Sverige idag är utan tveka plagiat av den ryska produkten, speciellt dem mattor som säljs under namn "Rysk spikmatta", som inte alls kommer från Ryssland utan från Slovakien. Det primära syftet med spikmattan är inte att ligga ner på den (fast det går bra det också) utan applicera den på det området på kroppen där man har t ex ont, då aktiveras det reflexogena zoner på huden som har energikopplingar med respektive organ i kroppen.
Om man använder spikmattan på rätt sätt kan man definitivt bli hjälpt av behandlingen. Jag själv använder den mycket ofta för att lindra mina ryggproblem.
Hälsnignar/ Marina.

http://www.applikuz.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards