Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2009

Inför kyrkovalet.

Av Åke Johnson - 26 augusti 2009 07:37

Det partiet som jag sympatiserar med och som jag har några uppdrag för lokalt på hemorten är Arbetarpartiet Socialdemokraterna.


Detta parti har varit och kommer att förbli ett arbetarparti. Här behövs det inga ”nya” eller för den skull ”gamla” före partinamnet, utan alla vet att socialdemokraterna står på arbetarens sida. Den lilla människan om man så vill.


Jag är den första att erkänna att det var nog lättare för partiet för så där 20 år sedan och längre tillbaka. Nu när de flesta har det bättre, reformer är genomförda som gjort välståndet i Sverige. Alla har faktiskt fått det bättre, tro det eller ej.

Men mycket återstår att göra. Kanske mera finsnickeri, skulle man kunna säga.


Det var någon i min närhet som sa ”vad ska vi kämpa för nu då”. Hon menade att vi alla, mer eller mindre, har det bra i landet.

Rätt, på så vis att flertalet av befolkningen har det bra. Men fortfarande är det allt för många som har det svårt.

Frågor som, ”kan alla leva på sin lön”, ”har vi ett tryggt samhälle”, ”har vi fattiga människor”, ”fattigpensionärer” o s v. Frågorna kan fortfarande bli många. Svaret på bara dessa 4 exempel är tveklöst ”Ja”. Så nog finns det en hel del kvar att göra.


Det som är den viktigaste politiska frågan i dagens politik är ”Fördelningspolitiken”. Det tycker i alla fall jag. Hur skattekakan skall fördelas.


Det stundande kyrkovalet har för mitt parti 4 huvudgrupper. Man kan, om man vill, kalla detta för ett valmanifest.


Grupperna är :


 • Frihet.

 • Jämlikhet.

 • Solidaritet.

 • Hållbarhet.


 • Jag tänkte under 4 dagar presentera dessa var och en för er, som möjligen kan vara intresserade.


  I morgon börjar vi alltså med Frihet.

   
  ANNONS
   
  Titti

  Titti

  26 augusti 2009 08:10

  Hej Åke
  jag håller med dig om att det finns fattiga människor i Sverige och det är tragiskt. Men jag tror också att en orsak till detta kan vara det tuffa samhället. Jag håller inte med dig om att det är finsnickeri vi behöver utan kanske en grovis. Tänk dig kvinnornas roll i samhället: De ska vara snygga bullmammor med välstylade hem och de ska göra karriär. Hu många kvinnor orkar detta? Se hur många av dessa kvinnor som får äta Serotoninf förhöjande tabletter. Integrerings politiken fungerar ej- hur ska vi kunna leva i harmoni? och gamla mäniskor situation. Våldet Nej fy! Välståndet har bidragit till ett ohumant sammhälle. Vad ska vi göra?

  http://www.sportmamma.bloggagratis.se

   
  Sanna

  Sanna

  26 augusti 2009 12:59

  Vad skoj att du berättar och jag kan bara hålla med vad gäller pensionärerna. Jag tycker synd om dem på den lilla pension en del får ut och det är ju knappt de klarar sig. Inte säker de socialhjälp heller. Näe det tar emot av den gamla stammen att be om hjälp och speciellt när det gäller pengar, Sedan skulle väl pensionerna räknas om och bli mindre om jag inte har helt fel. Det rimmar illa på en redan utsatt grupp.

  Det ska vli skoj att följa din läsning och du får bli min guru nu. hehe
  Ha det gott pågen lilla!

  http://mrcs

   
  Titti

  Titti

  27 augusti 2009 21:59

  Hej
  Kul att du tog dig tid att svara. Kul att du nämnde barnbidraget. Jag håller nämligen med dig till fullo. Barnbidraget ska absolut behovsprövas, men det är ingen politiker som skulle våga ta upp detta! Höj barnbidraget för ensamstående och andra ´som är i behov. Jag vill även tillägga att jag inte är sosse och att om denna reform skulle genomföras skulle vi inte få barnbidrag!
  Vi får strida sida vid sida, hihi
  Kram

  http://www.sportmamma.bloggagratis.se

  Från
      Kom ihåg mig
  URL

  Säkerhetskod
     Spamskydd  

  Kommentar

  Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

    Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

  Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

  Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

  Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


  Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

  Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

          Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

  Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

  Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

  Presentation


  Skånepågen
  En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

  Fråga mig

  9 besvarade frågor

  Kalender

  Ti On To Fr
            1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10
  11 12
  13
  14 15 16
  17 18 19 20 21
  22
  23
  24 25 26 27 28 29 30
  31
  <<< Augusti 2009 >>>

  Tidigare år

  Sök i bloggen

  Senaste inläggen

  Kategorier

  Arkiv

  Länkar

  RSS

  Följ bloggen

  Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
  Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se