Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

Hur resonerar människor.

Av Åke Johnson - 30 augusti 2009 19:33

Ja, så var valmanifestet presenterat för Sosse partiet till Kyrkovalet. Det manifest som lanseras på Riksplanet. Lokala valmanifest förekommer för varje enskild församling.


På lokal nivå kanske man vill driva ett boende, t ex ett äldreboende, en förskola, en idrottsplan, eller vara behjälplig med ett boende för utslagna människor, eller vad det nu må vara, i kyrkans regi.

..................................................
...................................


Jag kan ibland undra, ” Hur resonerar människor” som säger, politik är inget för mig, ingen information har jag fått, det här förstår jag mig inte på.

Tar vissa bara för givet att allt skall fungera ?

Hur tror dessa människor att det började en gång i tiden?

Vet inte dessa människor att det är politiska beslut bakom varje detalj i vårt samhälle?


Exempel, jag vill sätta upp ett plank, en avgränsning till grannen. För det måste det finnas ett bygglov. Bygglovet skickar man till kommunen. Ärendet behandlas av tjänstemännen, sedan av byggnadsnämnden som består av lekmän, politiker, som fattar beslutet.


I en demokrati, eller makten till folket, som jag vill kalla det, är det vår skyldighet att visa ett visst intresse även om alla inte vill bli politiker. Men alla har möjligheten !


Calle Bildt (M) avslutade alla sina politiska debatter som ordförande för Moderaterna med frasen, ”gå och rösta”. Jag håller med honom.

Valdagen är den dag som vi ”vanliga” får säga vårt. Vilken inriktning, vilket system, vilken politik vi vill som skall råda.

Denna flathet som nu sprider sig, av någon anledning, över Sverige i politiska frågor, gör att krafter som den mest inbitne soffliggaren på valdagen inte vill ha, kan bli av. Resultatet kan bli förödande.


Vad är det då som jag tycker är så farligt.

Just nu utan tvekan Sverigedemokraterna. Inte bara för deras partiprogram utan om de skulle komma in, nu i kyrkovalet, men också i valet nästa år till Riksdagen.

Oavsett vem som vinner valen och sd kommer in så blir dessa vågmästare. Några kommer kanske ihåg Ny demokrati på sin tid. Det blev ett litet elände för de etablerade att få igenom sina frågor i basämnena, vård, skola, omsorg.


Någon kanske säger, om sd kommer in så har ju X antal röstat på dom. Självklart är det så, men tar de ansvar för helheten. Knappast. Värnar de för grunden i vår demokrati, vård, skola, omsorg ?


Piratpartiet som kom in nu senast till Europaparlamentet. Jag uppmanar er som läser det här, följ dom. Kolla hur de jobbar. Det går inte att rösta på ett enfrågeparti om man vill att ett land ska fungera. Men av två onda ting så räddade piraterna Europaparlamentet från att få in Sverigedemokraterna.


Piratpartiet fick frågan av en Svensk journalist, hur kommer ni att rösta i EU när den och den frågan kommer upp. Svaret blev, vi överlåter kunnandet till de gröna. De har inte ens en ståndpunkt i övriga frågor utan överlåter dessa till andra partier lite hipp som happ.

Jag kommer nu i skrivande stund inte ihåg om de skall ställa upp i nästa Riksdagsval. Man kan ju hoppas att de avstår.


Varje land på vårt klot som inte har en demokrati, kämpar för att få. Vi som haft demokrati i över 100 år borde veta att demokratin är som mycket annat, en sak som man vårdar och behåller vid liv. Det ska väl mycket till om demokratin skulle skrotas i Sverige, men man ska inte ta allt för givet.


Att hålla demokratin vid liv är att gå och rösta. Då borde varje medborgare också göra det. 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

30 augusti 2009 19:49

Du får skriva lite om sådant som jag inte tycker så du kan få lite motstånd i din blogg. Än så länge tänker vi för lika med någon biskillnad här och där som jag redan glömt etc.

Jag har också frågat några här om de ska gå och rösta och när jag spänner ögonen i dem så ljuger de ju helt klart men de ska gå säger de. Ska nog checka upp detta sedan :))

Trevlig ny vecka önskar jag och Chabo här!

http://mrcs

 
Ingen bild

Tojan

30 augusti 2009 20:14

Det är möjligen inte så att du är en hyfsat nybliven pensionär som funnit ett stort intresse i livet?
Var du lika engagerad tidigare?

 
samface

samface

30 augusti 2009 21:41

Som någon klok person sa, röstknapparna i riksdagen och EU-parlamentet är inga nintendo-handkontroller som man ska trycka på så mycket man kan under kortast möjliga tid för att vinna. Piratpartiet må lämna fördelningspolitiken och de klassiska höger-/vänsterfrågorna därhän, det betyder dock inte att de frågor man driver inte skulle vara viktiga. Det handlar om grundläggande värderingar om demokrati och våra medborgerliga rättigheter. Partiet bildades genom att människor från både höger och vänster såg varandra i ögonen och konstaterade att det står något viktigare på spel än det gamla vanliga tjafset om någon enskild procentsats hit eller dit i skatter och bidrag. Jag menar, vi har nu sett både socialdemokratiska och borgerliga regeringar vid makten och det är verkligen inte konstigt att få bryr sig om politiken när man ser hur lite som faktiskt skiljer dem åt.

Vad Piratpartiet säger är att man vill låta de etablerade fortsätta med sin politik som de alltid gjort bara de går med på vissa villkor. Att Piratpartiet fick 7,1% i EU-valet är en ganska stark signal till politikerna om att det är frågor som berör många och avfärdar man det fortfarande som bara en massa finniga tonåringar som vill ha gratis så rekommenderar jag starkt att läsa det faktiska principprogrammet på partiets hemsida. Det är ideologiska principer som ligger bakom partiets ställningstaganden och som handlar om så mycket mer.

Ps. Piratpartiet ställer upp i riksdagsvalet så väl som kommunvalet 2010. Ds.

http://bloggsam.mindrelease.net

 
Patrik, Ängelholm

Patrik, Ängelholm

30 augusti 2009 23:03

Rädsla och fördomar hör ofta ihop. Din rädsla för Sverigedemokraterna kan du ev. bota genom att inhämta kunskap. Att den brister visar du bl.a genom din jämförelse med Ny Demokrati. Deras uppträdande i riksdagen kommer inte ha många likheter med SD's.

Facit finns redan, för SD kommer i princip arbeta som Dansk Folkeparti, d.v.s partiet kan ge stöd till ett regeringsalternativ om partiet får något tillbaka.

http://patrikohlsson.wordpress.com

 
Ingen bild

Grå

31 augusti 2009 08:40

Patrik: Det vore bra om SD någon gång kunde öppet lägga fram om de fortfarande står bakom 33-punktsprogrammet om invandring. Programmet strider mot mänskliga rättigheter och svensk grundlag på flera punkter och har av partiledaren deklarerats för några år sedan som att partiet står bakom det, trots att de flesta medlemmar inte ens verkar känna till det, och att det totalt försvunnit från partiets hemsida, till och med beslutet om att ha med det som ett tillägg till partiprogrammet. Denna censur inger knappast förtroende, ens för de som faktiskt tycker att programmet är en bra sak. När det kommer till facit säger det ganska mycket att partiet har sitt ursprung i den uttalat rasistiska organisationen "Bevara Sverige svenskt"

 
Ingen bild

PMyran

31 augusti 2009 10:10

Piratpartiet driver en ståndpunkt i en debatt som de etablerade partierna inte vill ta i med tång och faktiskt gäller det samma sak för SD. Både PP och SD skulle få minskat stöd om riksdagspartierna tog sig i kragen och diskuterade öppet det som folket vill...

 
Patrik, Ängelholm

Patrik, Ängelholm

31 augusti 2009 16:24

Grå,

Den informationen kan du få av mig.
33punktsprogrammet (hädanefter kallat "tillägget") var ett tillägg till det invandringspolitiska program som SD hade då. Tillägget antogs 2005. Eftersom ett nytt invandringspolitiskt program antogs 2007 (där 33punktsprogrammet inte längre finns med) så gäller inte tillägget längre.

Tillägget bröt varken mot svensk grundlag eller mänskliga rättigheter, men ansågs i vissa stycken dåligt och oprecist formulerat. Intern kritik förekom. Såvitt jag minns fanns tillägget med i partiprogrammet och synligt på partihemsidan, så länge det var aktuellt. Du får gärna presentera belägg för ditt påstående om motsatsen, om du har några.

http://patrikohlsson.wordpress.com

 
GladaKatarina

GladaKatarina

31 augusti 2009 17:53

Alltid intressant att diskutera SD:s politik. Men varför detta motstånd till hbt-frågor och samkönade äktenskap?

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Patrik, Ängelholm

Patrik, Ängelholm

31 augusti 2009 23:04

GladaKatarina,

Det motståndet framställs ofta på ett överdrivet sätt i debatten. SD menar att det kyrkliga äktenskapet skall förbli enligt bibelordet, d.v.s mellan man och kvinna. Personligen förstår jag inte varför homosexuella inte hellre vill ha en egen akt i kyrkan, än att ha samma som heterosexuella. Partnerskapsbiten som fixar det juridiska, har SD inga invändningar emot.

Övrigt motstånd mot HBT-frågor bör nog oftare kallas kritik än motstånd, i den mån det förekommer från SD-håll... och det är då förr från enskilda SD-anhängare än från officiellt håll. T.ex kritiserade jag själv på min blogg Anarcho-Pride för att uppvigla till rasistiskt hat. Som kritik följer då givetvis även att Pride tillåter skiten inom sina ramar.

http://patrikohlsson.wordpress.com

 
GladaKatarina

GladaKatarina

1 september 2009 09:48

Men varför vill SD lägga ner forskning och studier kring hbt- och jämlikhetsfrågor?

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Patrik, Ängelholm

Patrik, Ängelholm

1 september 2009 12:40

GladaKatarina,

SD vill absolut inte lägga ner forskning kring jämställdhetsfrågor. Vad gäller forskningen kring HBT-frågor har du förmodligen rätt, även om jag inte på rak arm hittar något officiellt ställningstagande. Många sverigedemokrater är kritiska till hur HBT-rörelsens företrädare driver sina frågor, och ifrågasätter om de överhuvudtaget skall anses som legitima företrädare för Sveriges homosexuella och övriga HBT-personer. Du fick ett exempel på kritik i mitt förra inlägg, som du valde att inte kommentera.

http://patrikohlsson.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se