Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 3 september 2009

Är du sjuk, tala med stafettläkaren !

Av Åke Johnson - 3 september 2009 20:43


Har du en stafettläkare?


Jag har faktiskt inte hört ordet fören jag såg på ”Uppdrag granskning” härom veckan. Det är läkare som är anslutna till bemanningsföretag.


Den lokala vårdcentralen eller någon avdelning på sjukhuset behöver en speciell läkare. Genom Landstingets försorg bemannas platsen med läkare från bemanningsföretaget.


Det betyder att läkaren tjänar betydligt mer än vara fast anställd genom landstinget.

Hur kunde det bli så här?


Åter en komplex fråga som säkerligen politiken missat på resans gång. Som läkare genom landstinget tjänar man mellan 40 – 50.000 kr. i månaden. Som stafettläkare det dubbla + lite bonus som semesterresa till solen eller fjällen eller något annat attraktivt resmål som landstinget betalar, alltså våra skattepengar.

Inte nog med det, de behöver inte jobba lika många timmar som en landstingsanställd läkare för att uppnå denna dubbla  lön.


Jag tycker detta är ruttet. Jag unnar verkligen en människa att tjäna pengar, det är inte det, men lika lön för lika arbete o s v måste väl gälla alla yrkeskategorier.


Jag har en husläkare som så många andra i vårt land. Men jag kan tänka mig situationen när jag kommer till doktorn och varje gång är det olika läkare.


Det har kommit ut en bok som används inom ABF i olika studiecirklar. Den heter ” Jag vill inte bli gammal i dagens Sverige”. Den tar upp bl a det här.


Det finns fortfarande mycket att göra, förbättre, styra upp, påverka.


Hur kunde det bli så här ?



 
 
Sanna

Sanna

4 september 2009 15:48

Det är mycket underliga kryphål i det mesta och så länge läkaren tjänar på det här så kniper de ju käft.
Idag är det läkarbrist och folk tror att de får välja läkare men tydligen är det bara vårdcentral man får välja etc. Folk är virriga och de är besvikna på vården och köerna som bara växer. Det skulle ju bli så bra med allt detta vid förra valet. Jag antar att det glömdes bort av allt annat som förestår politiker....men då ska man inte lova.

Näe nu orkar jag inte bli ilsk igen och önskar dig en trevlig helg pågen! :))

http://sancha.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards