Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 27 september 2009

Detta är nu men vad kommer sedan ? Del II

Av Åke Johnson - 27 september 2009 08:38


Tack alla för kommentarer från mitt inlägg för några dagar sedan, publicerade men även de opublicerade.

Politik engagerar och det är jättebra och vi alla måste få ha olika åsikter, eller hur ? Jag menar t o m att sympatisörer för sd får ha sin åsikt även om jag väljer att inte ta med dom i kommentarerna.


Jag skrev ganska mycket om kyrkovalet, mina tankar runt mottagandet av invandrare och sd, samt om vad jag tror att nästa års val kommer att handla om.


Kommentarerna från Er på inlägget handlar om invandringen, ingen kommentar om kyrkovalet, ingen kommentar om vad valrörelsen kommer att handla om, utan enbart invandringen.


Ja invandrarfrågorna är många och skiftande. Någon uppfattade inte vad jag personligen tyckte, men jag trodde möjligen att det framgick. Men jag tar det igen.


Först vill jag säga att invandringen engagerar, i bloggar, insändare i tidningar, pressen, i politiska partier, i samtalet mellan grannar och i TV. Varför kan man faktisk undra ? Är det möjligen att denna del av vårt samhälle inte fungerar tillfredsställande.


Jag berättade för några dagar sedan om vår gårdsfest i villaföreningen. Även här kom invandringen på tal och även affärskedjan Lidel.

En sa, vi Skåningar är av födseln misstänksamma mot främlingar. Vi handlar sällan eller aldrig på Lidel heller. Kanske något att tänka på varför sd är stora i södra Sverige. (egen tanke).

Jag kan själv märka skillnaden på beläggning av kunder på Lidel här, gentemot i Sthlmstrakten.

Är jag en främling i min ”nya” hembyggd. Svaret måste nog bli ja eller kanske. Jag märker av det. Finns faktiskt små men ändå kulturella skillnader på en infödd Skåning och mig.


Nå, till min förklaring.


Alla människor har lika värde oavsett hudfärg.


Invandrarpolitiken måste förändras så att det bara inte blir ett mottagande. Asylärenden måste skyndas på så inte människor efter ett eller flera år får ett besked att de skall lämna landet efter så lång tid.


Jag kan också lägga till att jag tycker att områden som Rosengård i Malmö, Rinkeby, Akalla i Sthlm, Ronna i Södertälje, Hammarkullen i Göteborg är av ondo.

Det skapar samhällen i samhället och onödiga motsättningar. Jag tror också att många människor som bor på dessa orter vill där ifrån om de fick möjlighet.


Att man skall lära sig Svenska språket är för mig en självklarhet, även om Svenskan inte är så lätt att lära sig.


Att man från Arbetsmarknadens sida är mer angelägen att ge invandrare arbete. Det kan ju inte vara rätt att arbetsgivare konsekvent sollar bort ansökningar med svårstavade namn. Detta är väl diskriminerande om något. Vi måste komma ihåg, det kommer mycket folk hit som är välutbildade, men får de utföra sin yrkeskunskap, nä de får köra taxi.


Att Regering och riksdag redovisar vad invandringen kostar Sveriges skattebetalare.


Att invandringen struktureras upp inom Europa unionen. Alla länder skall ta sitt ansvar. Finland är ett bra exempel på att inte ta sitt ansvar, vad jag vet, Danmark likaså.

(att Södertälje tar emot mer flyktingar från Iran, Irak än hela USA, synd å skam).


Att alla kommuner skall ta emot invandrare. Det är för jä..ligt att t ex Vellinge kategoriskt säger nej till invandrare. Och, detta godkänns av Regeringen.


På nyhetssändningarna är det inslag om segregationen i vårt samhälle. Det är större än någonsin, allt enligt SVTs Rapport. Södertälje och Ronna var då på tapeten i veckan.


Varför skriver jag lite då och då om det här. Naturligtvis därför att jag är engagerad politiskt lokalt i det Socialdemokratiska partiet. Här diskuteras sd mycket.


Från partidistriktet kommer ofta information om sd lyckosamma framfart i Skåne och Blekinge. Hur det ser ut för sd i andra landsändar vet jag inte. Men de tar säkert andelar där också.


När jag får reda på att unga som gamla, enl statistiken, röstar på sd p g a invandringen, så måste man dra öron och ögonen åt sig. Rädsla ? Rasism ? Inte vilja dela med sig ?


Jag kan rekommendera ett inslag från TV8 med Adaktusson om ni inte sett det. Visst material i inslaget är inspelad i Tomelilla där jag bor i på Österlen. www.tv8.se. Programmet handlar om sd och är från 15 / 9.


Som jag skrev i förra inlägget så har sd systerpartier i Danmark och Norge. Där är de stora. Varför har det blivit så, där. Det vet jag inte om grunden är främlingsfientlighet och rasism. Kanske en kombination. Men jag vet inte.


Ta kärleken som ett exempel. Kärlek som är störst av allt.


Preben Dansk kille, träffar en tjej från ett främmande land. De kan inte gifta sig och bo i Danmark. De får bosätta sig i Malmö.

Vill vi ha det så ? Vad är det för demokrati ? Jag tycker det är sanslöst. Men så behandlas människor på andra sidan sundet.


Jag skrev det förut, jag skriver det igen, invandringspolitiken är svår, för regering, för kommuner, för den enskilda människan.


Det viktigaste tycker jag är att mottagandet blir korrekt och riktigt. Att främlingsfientlighet i alla dess former trycks ned. Därför måste krafter som sd skapar, hållas tillbaka.


Min åsikt är att de som röstar på sd, röstar enbart på dem på grund av motståndet mot invandringen, inget annat.


Den som nu tror att jag är emot invandring och att jag har rasistiska tankar, sluta upp och tro det. För att jag har en åsikt i frågan är inte liktydigt med rasism.

Tvärtemot skulle jag vilja säga. Att opponera mot felaktigheter som jag tycker i samhället är ett friskhetstecken även om alla inte håller med min åsikt.


Till slut, jag tror fortfarande att valfrågorna nästa år blir, Jobben, fördelningspolitiken och invandringen.

Skattesänkningens tid måste vara förbi för länge sedan om välfärden skall hållas över vattenytan. Alla har inte råd med privata försäkringar.



 
 
Ingen bild

Hasse

27 september 2009 11:04

Förstod jag dig rätt då du skriver att du inte tog med vissa kommentarer i ditt föregående inlägg i frågan.
Du skriver att du tycker att alla ska få komma till tals, varför väljer du då att ta bort vissa kommentarer?

 
Magnus

Magnus

27 september 2009 11:36

Inlägget handlar om att bekämpa SD ("krafter som de skapar")
Inlägget handlar om hur det ska göras, Jag tänker inte gå igenom alla dina förslag, men tar några exempel:
Asylärenden måste skyndas på...Helt rätt, MEN hur ska det göras? ALLA vill skynda på det...ALLA.
"Områden som Rinkeby, Rosengård mm är av ondo." Innebär det att invandrare ska tvingas flytta till bestämda platser och inte dit de vill?
"Arbetsmarknaden ska anställa fler "Invandrare"..."hur ska det regleras, kontrolleras?
Och, framförallt: På vilket sätt motverkar det de krafter som SD står för?
Sist måste jag ta med det här:
"Att Regering och riksdag redovisar vad invandringen kostar Sveriges skattebetalare."
Jag påminner dig om att ditt inlägg handlar om att motverka SD, att vinna över röster från SD. På vilket sätt skulle en redovisning gynna det målet?
Dina åsikter är vettiga, men inget är nytt. Det jag vänder mig mot är att du i princip inte listar något som skulle få folk att vända sig från SD...snarare tvärtom.

http://mj.bloggagratis.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

27 september 2009 15:39

Jo, detta med invandring är ju viktigt. Att man har "synpunkter" på detta och kan tycka att det finns mycket att anmärka på är ju inte alls samma sak som att vara rasist eller ha rasistiska åsikter. Det blir så tokigt när många tas in utan att få jobba eller inte kan vårt språk och sedan "halva släkten". Ser mig inte som rasist och det viktigaste är ändå människan, inte ålder, kön, hudfärg etc. Självklart måste man kunna bo var man vill, t.ex i Danmark om man gifter sig med någon från ett annat land. Det finns ju säkert plus och minus i alla partier men som helhet sympatiserar jag inte med SD. Har aldrig röstat på dem och har inte heller planer på det.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

27 september 2009 16:32

Oj jag var väl en av dem som kommenterade och tog väl med invandringen också. Antar att du menar det som negativt då jag inte berörde kyrkovalet.
Fast vad jag minns så var det väl lite om framtidsplanerna som jag svarade på och bl a detta att de måste tvingas att lära sig svenska och det passar väl ypperligt bra medan de sitter och väntar på beslutet om att få stanna eller inte. Intensivkurs så är ju det snart avklarat och skulle de senare inte få stanna har de ju fått lära sig ett språk helt gratis.

Programmet i TV 8 kommer det i repris och blev genast nyfiken så klart men jag kan ju annars leta fram det själv?

På tal om att slussa ihop invandrarna i förorterna så gick ett program om detta alldeles nyligen i SVT och alla som intevjuades ville bo så här. Inte min åsikt nu men det verkade som de tyckte att det var tryggt att ha sina nära och kära på ett ställe och här spelade inte nationaliteten någon roll.
(Ett inlägg bara som kommentar till dig)

Ta en titt i min blogg så får du endera en chock eller så kommer du att skratta. *lovar*

Trevlig söndagskväll på dig också och klapp till Hugo!

http://sancha.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards