Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under september 2009

Av Åke Johnson - 23 september 2009 08:13


Jag var på ett partipolitiskt möte i går kväll. Alla var glada över framgångarna från Söndagens kyrkoval. Partiet hade skrapat ihop fler röster än förra kyrkovalet. Jag pratar om valet till församlingarna lokalt.

Socialdemokraterna gjorde ett hyfsat val överlag även om ökningen inte var lika stor där som det blev lokalt här.

Sverigedemokraterna gjorde också ett bra val. Som den sportsman jag ändå är så får man nog säga att de jobbat till sig framgången. 2 mandat i Lunds stift och Sossarna 8.


Men sd vädrar nog morgonluft inför nästa års val. Nu vill det till att övriga partier mobiliserar krafterna så inte sd kommer in i Riksdagen. Den uppgiften kommer inte att bli lätt.


Varför har sd sån framgång ?

Jag är så krass så jag tror att det pyr i invandrarfrågan i det Svenska folkhemmet !

Invandringspolitiken har inte fungerat i det här landet. Oavsett regering. Det som tyvärr är lite märkligt är att de etablerade partierna, från vänster till höger, är ganska samspelta. Möjligen att Moderaterna börjar så smått att strukturera och inte bara vara en mottagarparti.


Uppenbarligen är över 100 tusen medborgare trötta på den politik som hela tiden mörkar. Sverigedemokraterna tar steget fullt ut, de berättar var de står.

Uppenbarligen är människorna inte så lojala längre mot sitt gamla parti, så de bara tyst håller med sina åsikter utan de byter till bl a sd.

Vi som bor i ett lagomland, varför är det så svårt att få lagom.


Vi är alla människor av kött och blod, även om vissa är vita, gula eller svarta. Grundtanken i landet måste vara, alla skall ha samma möjlighet.

Men det är här det går snett. En människa som flytt sitt födelseland kan få vänta flera år för ett uppehållstillstånd. När han väl får besked, efter år av arbete i vårt land, så ska han utvisas. Vad är de för politik. Vad ligger det för mänskligt i det.


Det är här sd kommer in. Se till att Sverige blir Svenskt, heter det. Skall det behöva gå så långt. Vad är lagom i det.


Om man skall tro Vänsterpartiet så är Sverige ett så rikt land att fler kan få sin hemvist här. Jag undrar om vi Svenskfödda i flera generationer är beredd att offra välfärd för det.


Jag har skrivit om det här förut, svår fråga, men en oerhörd viktig fråga. Tål att tas upp flera ggr.


Motsvarande partier till sd finns i Danmark och Norge. Där är de numera väl etablerade och ganska stora.

Skall vi Svenskar verkligen släppa fram de krafterna i vårt land. Det är frågan ?


Inför valet nästa år tror jag att spelet kommer att handla om Jobben, fördelningspolitiken och invandrarfrågan.




Av Åke Johnson - 21 september 2009 21:57

   


Jag kanske ska berätta lite från början hur och varför Hugo kom till oss.


Vi hade bestämt att en ny vovve skulle vi ha. Tomheten efter Giovanni var så stor. Har man aldrig haft en hund, eller kanske inte tycker om hundar så där jättemycket, så tror jag det är svårt att förstå den sorg som blir efter en vovves död. Tomheten är obeskrivlig, enligt mitt sätt att se på saken.


Nåväl, ny hund skulle vi ha, men vi bestämde oss för att vänta till sensommaren. Vi hade varit mycket låsta med vår Giovanni.

Vi skulle göra så mycket nu när vi inte hade någon hund att ta hänsyn till. Vad blev det ? Lite resor med husvagnen. Goda vänner kom hit från Sthlm, o s v. Men, det var något som fattades, hela tiden tyckte vi. Å allt detta kunde vi ha gjort med vovve också.

Sovplatsen där hunden brukade ligga, var alltid tom. Bakluckan i bilen var tom. Gick och undrade första tiden om jag inte skulle gå min kvällsrunda snart, ja visst ja, vi har ju ingen Giovanni.


Vi började och sondera läget på hundannonser och på internet redan i slutet April. Giovanni försvan i Mars.


Vi fick kontakt med Hugo och Viktor när de var 5 dagar gamla. De hade en syster också, men den hunden skulle stanna kvar i kenneln.

Vi tittade på mamma hund. Vi tittade på pappa hund som fans på en bild. Vackra hundar båda. Mamma hund kom emot oss med ett litet språng och hon sa, ”kom får ni se vad jag har att visa er”. Jag är övertygad om att hon sa det.

Frun o jag stod som paralyserade. Flickan o pojkarna visades upp.

Har ni sett en GB glass i solen. I det här fallet var det två medelålders pinnglass som bara smalt.

-Vi skall inte förhasta oss, sa jag lite viskande till frun.

-Nä just det, sa frun ännu tystare.


Kenneln ligger några mil från bostaden. Samtalet hem handlade bara om hundarna. Vägen är annars ett eldorado i naturupplevelser mellan Trelleborg och Ystad. Jag kör alltid kustvägen på grund av naturens skönhet. Men icke sa Nicke. Inte ett ord om det vackra, hjärnan var bara full av 2 st svarta hundar som mera liknade 2 råttor i storlek.


-Ska vi ha en eller två, sa frun tillslut.

-Två sa jag. Men det kan bli problem, kontrade jag snabbt. För jag visst att det kunde bli problem.


Vi åkte dit igen efter några veckor och skrev ett köpeavtal. Hundarna skulle hämtas senare. Ja, resten vet ni, ni som följer min blogg. Annars står det från den 19 September.



Av Åke Johnson - 21 september 2009 17:07

 


 Måste komma ikapp med bilder på lilla Hugo.

Så här såg han ut någon månad efter vi hämtat hem honom.

Av Åke Johnson - 20 september 2009 17:05


Jaha, så var det här valet avklarat för min del. Ganska mycket folk som kom och röstade. Men det är klart, så långt jag kunde se, så uteblev ungdomarna. Synd att unga människor inte tar chansen att ge sin röst hörd. Nu återstår röstsammanräkningen. Vi får se hur det går.


..................................................
..................................................
.............


Kollade i går på ”Här är ditt liv” med Sven Göran Eriksson, ”Svennis” som gäst. Sympatisk karl tycker jag och säkert väldigt kunnig på fotboll.


Men alla dessa pengar ? Fotbollen, idrotten har spårat ur med dessa spelar och tränarlöner. Man kan verkligen ifrågasätta om det är rätt. Men är de proffs så är dom, förstås. Men nivåerna är orealistiska.


Men att sätta löner är säkert mycket svårt, oavsett yrkesområde.


..................................................
..................................................
....................


Tack för att du besöker min blogg, lägg din röst i omröstningen här till höger så blir jag glad.

Av Åke Johnson - 19 september 2009 18:56

Kyrkoval i morgon, glöm inte det.

Pågen är engagerad nästan hela dagen i morgon.

Vi ses vid valurnan.

Av Åke Johnson - 19 september 2009 15:53

Hugo  

Han heter faktiskt så. Hugo för oss, Hugo Boss i stamtavlan.

Han bor hos oss sedan några månader tillbaka.

Vi hade hans bror också boende här, Viktor, Kalvin Kleine i stamtavlan. Men redan efter tredje veckan så var maktkampen dem emellan igång.

För några veckor sedan så eskalerade det till riktigt slagsmål så det slog gnistor.


Jag visste sedan tidigare att ta två bröder ur samma kull är som att spela på lotteri. Vissa ”experter” avrådde och vissa menade, bl a Svenska Kennel klubben, att det var bara att prova när jag frågade om råd. Chansen var 50 % menade man, att det skulle funka. Men det gjorde det faktiskt inte, inte till min och vovvarnas belåtenhet i alla fall.

Problemet kommer, om det kommer, vid ca 1 års ålder sa experterna. Jag såg vart det barkade hän redan nu. Nåja, Viktor fick åka tillbaka till kenneln igen. För allas trevnad och välbefinnande. Bra att det hände så tidigt ändå, kan jag tycka.


 Vi har fått en fin kontakt med uppfödaren och hon var definitivt med på galoppen när jag ville ha detta med i kontraktet med vovvarna att om det inte funkade så får vi lämna tillbaka en.


Tomheten blev för stor efter våran Giovanni.

 

Men vi hade bestämt att en så pass stor hund som en Engelsk Springer Spaniel skulle det inte bli den här gången. Inte på grund av storleken så mycket utan av hundens styrka.


Hugo är en Amerikansk Cocker Spaniel. Båda föräldrarna är så kallade Champinjoner. Är ju fint som sjutton om man tycker om utställningar. Men just utställningar bryr vi oss inte så mycket om, men valpkurs blir det och lite hundvett skall det bli.

Finns det något mer fantastiskt än se en hund lyda sin förare. Det är verkligen något att lägga ned lite arbete på. Kurserna är nyttiga både för husse, matte och vovvarna.


Hur går det då för Hugo när brodern inte är här längre. Bra tycker jag. Kanske rent av skönt för honom att vara medelpunkten. Men vilket barn tycker inte det.


Viktor har kommit sig väl tillrätta hos kennelmamman och hans andra kompisar i flocken där.

Väl så viktigt tycker jag.


Det bästa hos människan är hunden. Jag skriver under det många gånger om.


PS. Blir lite valp bloggning nu framöver kanske om inte politiken sätter käppar i hjulen förstås :-). DS.




Av Åke Johnson - 19 september 2009 08:20

Efter en kylig natt, + 6,0 grader börjar solen att komma upp. En snabb morgonpromenad ( 06.45) gav vid handen att hösten är på gång. Även om jag motsträvigt inte vill det.

Hög luft, lite kyligt, dimmor, fukt överallt, gräset är blött. När man går över gräsmattan blir det fotavtryck i mattan.

Solen börjar att synas, solen och jag gjorde sällskap över stora torget. Inte en människa ute vid den här tiden på morgonen. Jo, kanske någon ändå, som snabbt rusade mot järnvägsstationen, för att åka till sitt arbete kanske. Hon såg inte allt det vackra som jag såg. Att ta en tidig morgonpromenad kan ge syner för vårt inre.

Tänk ändå att åter få möta dagen och solen som skall ge en smak av sensommar.


   

Av Åke Johnson - 18 september 2009 16:32


Nu pratas det en hel del om Sverigedemokraterna (sd) igen. Aftonbladet skall inte ta in några annonser från detta parti.

Varför, kan man fråga sig ?

Jag kan inte förstå varför man skall utestänga vissa åsikter även om man inte sympatiserar med åsikten. Jag tror att Aftonbladet gör fel.


En annan sak när det gäller sd är att när man pratar om detta parti så ser man bara partiet som så. Partiet skulle inte finnas om det inte fanns några Svenskar som röstade på dom. Uppenbarligen tilltalas vissa människor av sd,s politik.


Vid EU parlamentsvalet senast fick sd 103584 st röster. Det betyder att över 100 tusen människor i det här landet lägger sin röst på detta parti. Frågan måste ställas, Varför ?

Den allmänna åsikten är att sd är främlingsfientligt. Det betyder att i det senaste valet så har vi minst 103584 personer som är främlingsfientliga.


54509 röster var blanka vid detta val, brukar betyda missnöje. Skulle dessa människor vid 2010 års val rösta på sd så blir de större än Kristdemokraterna och nästan lika stora eller större än Vänsterpartiet.


Är det inte dax nu att Riksdagspartierna tar striden mot sd. Man vill inte prata med dom, säger man. Den enda som har debatterat med sd är väl Mona Sahlin för något år sedan.


Att hålla sig undan är inte bra. Att argumentera måste vara bättre. Eller kan det vara så att Riksdagspartierna inte har rent mjöl i påsen.


Sd satsar hej vilt nu, dels i kyrkovalet nu på Söndag och inför nästa års val till Riksdag, landsting och kommun.


De 103584 st kan bli fler 2010 om det inte görs något nu.



Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards