Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2009

Stockholm mina drömmars stad.

Av Åke Johnson - 14 oktober 2009 17:56

Vad har jag då att säga om Sthlm nu som turist och inte som boende i staden. Det var i och för sig många år sedan jag bodde i själva stadskärnan. Men Sthlm förr och nu går inte att jämföra.

Den stad som jag känner från skoltiden och ungdomsåren finns inte mer.

Den senare tiden bodde jag i förorten, som så många andra gjorde.


Vad har då förändrats. Mycket, av naturliga skäl. Staden förändras med årtiondena som alla samhällen gör. Men på något underligt vis så behåller man skönheten av stan. Troligen beroende på att Stockholm är staden där sött och salt vatten möts. En promenad längs Karlbergskanalen från Karlberg mot Stadshuset är verkligen vackert.

   

Den här gången kom vi till stan med tåg. På något underligt vis gillar jag Sthlms Central. Myller av folk förvisso, men folket ska någonstans hela tiden, jobbet, ut på resa, med T banan, eller kanske ingenstans.

Många har nog sin värmande tillflyktsort till Centralen. Polisen och vakter av olika slag har nog fullt upp att mota ut hemlösa människor. Stan har utan tvekan blivit hårdare för människor utan husrum.

   

Hötorget med sina stånd var verkligen en syn så här års. Massor av blommor, massor av svamp. Kommersen var som vanligt livlig och säljarna skrek ut sina erbjudanden bara man närmade sig stånden.

   Sthlm mina drömmars stad, förblir en dröm. Om jag längtar tillbaka ? Nä, inte ett dugg. Den stad jag växte upp i finns inte längre. Staden är en stor svällande myrstack av människor som springer och knuffas i T banan, efter bussar och pendeltåg, även om nästa kommer om 3 minuter. Stressen tar överhand i vardagen, men det vackra tar ingen från henne ”staden mellan broarna, Mälardrottningen”, eller vad vi nu kallar Stockholm.


Fortsättning följer. 
ANNONS
 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

14 oktober 2009 18:46

Vackra bilder. Gillar OCKSÅ Stockholms Central, även Malmös måste jag då säga. Tycker om att det "händer något"./Du menar säkert väl men i mitt föregående inlägg hade jag skrivit klart och tydligt varför jag INTE tänker ta kontakt med Psykiatrin!!! Mitt problem är både litet och STORT beroende på hur man ser det faktiskt. Men det är inget som jag vill ta upp med Psykiatrin något mer. Det är inte "av det slaget" eller hur jag ska uttrycka det. Som om jag skulle få rådet att ta kontakt med en optiker om jag får problem med en fot!!!

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tintin Belisida

14 oktober 2009 18:47

Jo, jag har ju talat om förut att jag bodde 5 1/2 år i Spånga och 13 1/2 på Kungsholmen, vid Thorildsplan. Båda gångerna i en bostadsrätt.

 
Sanna

Sanna

14 oktober 2009 19:06

Intressant berättelse.
Personligen skulle jag heller inte vilja tillbaka till huvudstaden men något jag längtar till är de gånger man åkt till Sthlm en tidig morgon. Så pass tidigt att staden nästan sover. Måsar flyger och skränar och det doftar hav redan inne i staden och det fläktar något innan värmen tagit överhand. Då kan man strosa runt sakta och se Stockholm på ett annat sätt.

Något jag varmt rek till intresserade.

http://sancha.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sanna

14 oktober 2009 19:07

Under sommaren skulle det väl ha stått förstås.

 
Ingen bild

Linblomman

17 oktober 2009 22:10

Ja visst är det härligt med en vecka i Stockholm då och då. Själv flyttade jag därifrån för ett antal år sedan men är TVUNGEN att åka dit minst ett par gånger om året för att känna på "storstadspulsen". Till saken hör att vår äldsta dotter bor kvar där. Men Skåne och speciellt Österlen är ju helt fantastiskt. Har bott här i 6 år och ångrar inte att vi flyttade hit. Det är lättare att lära känna nya människor här mot i en storstad. Ha det så bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se