Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under april 2010

Av Åke Johnson - 23 april 2010 14:30

Åsså Fredag, igen. Vart har dagarna tagit vägen ?


Var inne en kortis i min släktforskning i går kväll. Det var en uppgift som jag behövde över en avlägsen släkting.

För övrigt har släktforskningen legat nere ett tag. Allt för länge egentligen. Men, nu är det så här, när det gäller släktforskning, man måste ha lugn och ro omkring sig och bara kunna ägna sig åt texten man har framför sig på skärmen. Så är det åtminstone för mig.

Att läsa text från början av 1800 talet och ändå värre 1700 talet manar i vissa fall till just forskning. Stavningen är ju annorlunda, orden har många ggr en annan betydelse, o s v.

Men det är väl inte för intet det råder tystnad på bibliotek och i forskarsalar. Så forskar man hemma, som jag gjort en tid, så fordras det lugn och ro.


Jo, jag skulle ha en uppgift på en avlägsen släkting. När han föddes så hade prästen skrivit i kyrkboken att han var idiot. Stackars krake då !

Lite längre fram i livet så fick nog prästerskapet revidera ställningstagandet om denne mans psykiska hälsa. Det visades att han var nog klipskare än de flesta kanske. Han tituleras som Byggmästare några årtionden framåt i tiden och hade en stor gård i Hälsingland. Han fick 9 barn varav 5 av dem upplevde ganska hög ålder som gifte sig och i sin tur fick barn.


Tack du idiot för att du fortsatte, annars hade jag inte kunnat skriva detta inlägg.

Av Åke Johnson - 22 april 2010 15:56

I kväll är det årsmöte i ABF.


Jag ska till trakten kring Ringsjöarna.

Om ni har vägarna förbi där så borde ni besöka Bosjö kloster. Slottet ligger väldigt vackert vid Ringsjön och har en mycket vacker rosen trädgård. Är inte rosentid nu, men i sommar blir det säkert ett besök.

Nä i kväll blir det innesittarjobb på Backa Gården. Ett konferenscenter likt alla andra liknande anläggningar i Sverige.


Nu får vi se om det blir några bra beslut tagna.

Av Åke Johnson - 21 april 2010 17:47

  

I går var det blött i skolan. Flera kompisar uteblev.


Frampå eftermiddagen i går så började det att regna. När det var dax att åka till skolan så var det snöflingor i regnet. När vi närmade oss brukshundsklubben (skolan heter så ) så var det bara blötsnö i luften.

Alla åkrar var täckta med snö. Planen som vi skulle träna på var täckt av snö.

Jag satt i min bur i bilen och tänkte, ska jag ut i det här vädret. Har dom inte hört talas om hundväder. För vädret som var i går kväll måste heta hundväder och då tycker jag man ska vara inne.

Men icke sa Nicke, när vi kom fram så var det bara för mig att gå ut. Tror ni inte man skulle träna ligg också och stanna kvar liggande i blötan.

Vi tränade inkallning också. Det var ju lite behagligare, jag fick sitta och sedan komma på kommando till husse eller matte.


När lektionen var klar så hade det blivit uppehåll och det var dax att åka hem. Typiskt va !


I dag har det också snöblaskat här, hur har det gjort hos er ?


Av Åke Johnson - 20 april 2010 15:27


Tänkte bara visa en av mina kompisar. Dino heter han.



Han är 7 månader gammal och är en Italienare, en sån där Lagott.

Vi har jättekul han och jag. Trotts att han är större än mig så brottar jag ned honom hur lätt som hällts.

Konstigt förresten, han är yngre än mig men ändå större ? Ja, ja, i kväll blir det skolan.



Hörs.

Av Åke Johnson - 18 april 2010 17:23

Vi hade fest i går.

Det kom kanske inte så många. Men de som kom var verkligen kära vänner.

Dino var på sitt bästa humör liksom Soja och Ronja. Vi hade lekar i trädgården och så fick vi godis att tugga på.

De tvåbenta drack kaffe med bakelse till. Vi alla fyra fick också smaka lite grädde, tänka sig ändå.


-Att fylla år ska jag göra oftare sa Hugo, det bestämde jag mig för i går.


Av Åke Johnson - 17 april 2010 18:38

 

För ett år sedan.

(klicka på bilden så blir den större)

Av Åke Johnson - 17 april 2010 16:49

Säkert ett påhittat ord, luftslottsåkning, men det var precis det vi gjorde i dag.

Eftersom vi har husvagn så får vi all möjlig reklam i brevlådan från husvagnsfirmor runt om i Skåne. Är det inte invigning av en ny utställningshall så så är det nya modeller på G eller något annat.

Vi brukar sällan eller aldrig åka på något sånt, men i dag blev det en sådan tur. Vi gjorde en rejäl tur. Den ena försäljningslokalen var i Svedala och den andra i Åhus.


Tänk ändå vad mycket fint det finns och vad mycket nyheter det blivit sedan 2004 då vi köpte våran nuvarande husvagn.

Nu blir det mycket luftslottsbygge. Den ena vagnen efter den andra var snyggare, större, mera praktiskt utformad än våran. Det är väl inget fel på våran husvagn men allt som är nytt är ju naturligtvis finare, designen annorlunda o s v.

-Vad tyst du är, sa frun vid nått tillfälle.

-Jag bygger skyhöga luftslott, sa jag.

Men någon ny husvagn blir det inte, i varje fall inte i år. Definitivt ingen husbil, jo om jag vann så där en åtta, nio hundratusen, kanske en mille. Såg en i Svedala för En million två hundratusen kronor. Vilken bil. Vilken komfort. Luftslott igen.

Men om jag vann så var jag ju tvungen att pruta två hundra tusen. Jag är övertygad om att säljaren skulle slå till. Vår gamla husvagn skulle dom kunna få på köpet.

Av Åke Johnson - 16 april 2010 16:33


Ur jordens inre.



Jordbävningar flera stycken och nu en vulkan på Island. Experterna säger att detta är fullt normalt. Men för mig som lekman så tycker jag ändå att det varit många katastrofer på ganska kort tid.


Nu vet inte människorna hur de ska ta sig från punkt A till punkt B när inte flyget går. Jag begriper naturligtvis att planerade saker spolieras på grund av det här askmolnet.


Kanske detta vore ett ypperligt tillfälle att ändra beteendet betr. flyget. Är det inte så att transportera människor med flyg, är inte bra för miljön. Det här borde väl alla miljösnubbar ta fasta på och göra något av.


Jag läste någon stans att det här var Guds förbannelse till oss människor. Jordbävningar och vulkanutbrott. Den straffande Guden har sagt sitt, menar man.

Det är nog inget att grubbla på, åtminstone inte för mig. Tyvärr är det allt för många som tror på det här.

Men tänk om det är så ? Vem vet, vem har svaret ? Som sagt inget att grubbla på. Men än då, jag som är uppväxt med den förlåtande och straffande Guden. Det kan möjligen....... ? Nej och åter nej, fundera inte, tro bara.

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards