Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 28 maj 2010

Med sorg i hjärtat,.........men trotts allt FREDAG.

Av Åke Johnson - 28 maj 2010 12:40

I går eftermiddag då jag kom hem så tittade jag till fågelboet, som jag brukar göra, sedan vår lilla koltrastfamilj flyttat in.

   

Sorgligt var det att se att boet var tomt.  

Ingen fågel låg där och äggen var borta. Själva boet såg orört ut. Undrar om skatorna, kajorna eller råkorna varit framme. Något svar på frågan lär jag inte få. Men tråkigt var det att inte vår lilla trastfamilj fick vara i fred. Men, så är nu naturens gång, på gott och ont.

Ja, nu kan jag klippa gräsmattan då. Nu behövs det inget hänsynstagande.


Det var väl sorgligt också det här med melodifestivalen och vår deltagare Anna.

Jag hävdar fortfarande att det är svårt att tävla i musik. Ska våra licenspengar verkligen gå till det här ?

Skulle jag ha den åsikten om Sverige tagit sig till finalen ? Nu satte jag mig kanske på pottan själv ? Men jag tror faktiskt det är dax för Sverige att dra sig ur tävlingen.


        

 
 
Sanna

Sanna

28 maj 2010 13:21

Jag tror du kan torka dina tårar du honan ruvar endast 13-14 dgr och ungarnas tid i boet ligger runt 10-12 dgr. Så det är hög tid för dem alla att lämna boen och har du tur kanske en ny fågel intar boet ex flugsnaparen som får en senare kull.

Du frågade om fästingmedel och jag sätter inte på något medel innan hunden egentligen får fästingar p.g.a hans andra sjukdomar. Det finns unget som fungerar på honom mer än frontline och då detta kan ge lite nervskador så avvaktar jag så länge det går. Idag fick han sin första fästing och nu är även medel påsatt som tar ett par dgr innan verkningstiden börjar. Där jag bor brukar det krylla av föstingar redan långt före maj men det är så få denna vår och kanske har det med vädret att göra men att de finns, det vet vi ju och redan efter att frosten släppte. De spår ju en stark insektssommar med getingar etc. Så vi får väl se om det stämmer för annars tyckte jag nog att förra året var hemskt på den fronten.

Trevlig helg pågen och angående schlagerfestivalen har vi samma åsikter och jag tycker trots allt synd om Anna idag men ger man sig in i leken så....

Ha det!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

28 maj 2010 22:58

Hoppas också att fåglarna hunnit lämna boet, de är snabba! :-)

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
AnnE.

AnnE.

2 juni 2010 19:24

Ja, jag vill ju också tro att det är så att de underbara fåglarna har lämnat boet och att allt är som det ska. Jag ska inte skriva något trist egentligen, men en tragisk olycka med drillsnäppsungar hände för många år sedan när de blev ihjältrampade. Men det var ju rätt längesen och varje år ser och hör vi dessa fåglar vid stugan, även i år.

http://elisannw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards