Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under juli 2010

Av Åke Johnson - 23 juli 2010 22:00

mot Karlstad.

Vi har samlat ihop oss i dag på kvällskröken för att kunna koppla på husvagnen och dra så tidigt vi kan i morgon.

I dag på dagen var frun på Zornmuseet medan jag gick en långpromenad med Hugo. Lunchen intogs vid Siljans strand. Det ligger en ganska stor restaurang där med bra mat. Känner den sedan tidigare. Troligen nya ägare nu, men maten smakade lika bra som förra gången.


Som sagt, färden går vidare i morgon. Vi börjar nedsniglingen så att säga. Mora är gjord för den här gången. Karlstad står på tur. Vi blir nog där bara ett dygn för jag har en tid att passa hemma i mitten av nästa vecka. Valrörelsen ni vet !


Några bloggvänner frågar efter bilder. De kommer när jag väl sitter på min kammare, i hemmets lugna vrå.


Vi hörs.


    

Av Åke Johnson - 23 juli 2010 08:03

Nusnäs i Dalarna där den äkta Dalahästen tillverkas är lika kul att besöka varje gång som jag besöker trakterna runt om Mora. Det har på något sätt blivit ett måste.

Kul att se hur hästarna kommer till och speciellt målningsarbetet med flinka kullor som sitter och målar. Ett gediget handarbete.

Det blev köpt en liten häst det här besöket också. Jag kan liksom inte bara se utan måste köpa en liten i alla fall. En mindre samling har det blivit med åren och nu utökas den med ytterligare en. Den här gången blev det en vit med vacker blå dekor.


Vi fick ett rejält busväder i går över Sollerön. Minst kuling och lite regn. Markisen dundrade mot husvagnen. Men höll sig på plats som tur var. Det varade i ca 2 timmar. Så kom solen igen och ordningen blev återställd.


Vi hörs.


    

Av Åke Johnson - 22 juli 2010 08:04

Efter en trevlig stund i Örebro i går, så fortsatte vi sniglandet mot Dalarna och Sollerön. Det är något speciell skönhet med Siljansbygden.

Vid Leksand tog vi vägen mot Gesunda och Gesundaberget sedan är det bara att köra över några broar så kom vi till campingen på Sollerön.

Vi fick en jättefin plats alldeles vid kanten av Siljan. En underbar solnedgång vaggade oss till söms i den varma sommarnatten.

I dag vaknade vi till smatter på husvagnstaket. Det är lovat lite sämre väder i dag. Men det får vi stå ut med, när vi haft så fint väder hittills.

Blir väl lite inomhusaktiviteter i dag då, kanske. Zorn museet och hästtillverkningen i Nusnäs kan väl vara lagom en sån här dag.


Vi hörs.

    

 ///

Av Åke Johnson - 20 juli 2010 13:21

Vi är kvar i trakterna av Askersund. Men i morgon sniglar vi vidare mot Mora och Sollerön. Men först blir det ett uppehåll i Örebro för påhälsning av ytterligare en släkting.


Grattis alla Margaretor och speciellt dotter och barnbarn som bär det namnet. Värdparet som vi besöker här i skogen, där hon heter Margareta, får en extra hälsning också. Det blir kaffe och tårta på eftermiddagen. Min diet som påverkar min viktminskning går nog åt he..te just nu. Men det tar jag nog in senare, skulle jag tro.


Vädret verkar bestå med sol och nu mer med lagom temp.


Vi hörs.

      

Av Åke Johnson - 19 juli 2010 14:10

I dag har vi trampat runt i skogen. Hugo stortrivdes. Jag kollade extra noga var jag satte ner skorna. Har nog blivit lite nojig med allt prat om mycket orm. Men någon orm såg vi ingenting av, som tur var.

I kväll skall middagen intagas på restaurang minsann. En härlig buffé väntar på en av Askersunds krogar alldeles vid Vättern.


Vi hörs.


      

Av Åke Johnson - 18 juli 2010 15:13

Vaknade i morse till ömsom sol och moln. En helt annan luft i dag. Men solen värmer fortfarande riktigt härligt men det blåser kraftigt.

Utsikten från husvagnsdörren var Vätterns norra spets och som fond Askersund. Sverige är bra vackert. Jag skriver det allt som oftast och menar det också.

Just nu är vi hos släktingarna i skogen. Vackert det med på sitt sätt.

Solen har kommit tillbaka i full styrka, så värmen ska jag inte klaga på.


Vi hörs.

        


Av Åke Johnson - 17 juli 2010 20:32

På väg från Roslagen i dag söderut mot Närke. Väl framme kom så regnet som SMHI varnat för.

Just det, Varnat. Åska, blixt och dunder pratade de om och så blev det.

Det varnade båtfolket att söka hamn t o m.


Husvagnen på plats, markisen utfälld, lätt middag intagen, då började det. Ett väder som hette duga.

Men det varade inte mer än en halvtimme. Behövligt för luften blev friskare på något vis. Nu får vi se hur natten blir. Lite smatter på husvagnstaket är ju bara lite mysigt.


Nu ska släktingar besökas för några dagar. Vi får se vad det blir för skoj den här gången.


Vi hörs.

      

                      ////

Av Åke Johnson - 16 juli 2010 21:42

Nu har vi gjort Roslagen.

Hälsat på barn och barnbarn, alltid lika roligt och så har vi firat en 40 åring. Hej å hå vad tiden går.


Planering var att vi skulle vara här till Söndag, men det blir avresa redan i morgon bitti. Allt är så att säga avklarat. Tack alla ungar för härligt mat och dryck.

Nu knappar vi in Närke på GPS,en. Hoppas nu att det fina vädret håller i sig.


Vi hörs.

      

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards