Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 20 september 2010

Åter Fyra år med Alliansen, kanske.

Av Åke Johnson - 20 september 2010 09:14

Vad är rättvisa.


Så här börjar texten i Wikipedia om ordet rättvisa :

Rättvisa är ett etiskt begrepp som innebär normen att följden av handlingar, egenskaper eller förhållanden är moraliskt rätt, rättsinnig och rättfärdig med beaktande av den som berörs av handlingarna, egenskaperna eller förhållandena.

Man kan vidare läsa om rättvisa bl mycket annat :

Det finns ett stort antal olika uppfattningar om vad rättvisa innebär.


Alltså, rättvisa kan tolkas, lite som passar en, just nu, just vid det här tillfället, eller så. Men det står också om etik och moral.


Jag tror inte att alla jublar denna Måndag efter valdagen. Att valet gick rätt till tror jag däremot de flesta tror, men var det rättvist. Självklart var det så ! Den som får mest röster vinner.

Men i det här valet vann ingen, jo möjligen Sverigedemokraterna som jag naturligtvis beklagar.

Sverige ser inte likadant ut i dag som det gjorde i går.

Nu har högervindarna tagit fart riktigt ordentligt i landet. Dels Moderaternas framgång och så SD.


Varför börjar jag detta inlägg efter en valförlust, med ordet Rättvisa. Anledningen är enkel. Ur min synvinkel är inte Alliansens politik rättvis och SD politik, om de nu har någon, är under all kritik.


Läste någon stans att vi lever här och nu. Sossarna kan inte leva på gamla lagrar. Socialdemokratin Anno 2010 skulle vara omodernt, fel politik helt enkelt för detta århundrade och så en diskuterad partiledare.

Vi, Socialdemokraterna, gjorde det sämsta riksdagsvalet sedan 1914, läste jag. Dock tror jag att vi gjorde ett bättre val den här gången än 2006 i vår kommun. Får säkert tillfälle att återkomma om det när alla siffror är på plats.


Men politiskt måste det vara en tung dag denna Måndag för Svensk arbetarrörelse. Nu kommer en period för eftertanke och analys. Jag kommer säkert att återkomma i frågan.


Men, nu har vi fått in ett främlingsfientligt parti i Sveriges Riksdag. Det i sig är ett stort nederlag för alla demokratiska partier. Nu är det bara att hoppas att alla övriga partier tar sitt ansvar och fryser ut ohyran som kommit in.


    



 
 
Sanna

Sanna

20 september 2010 14:28

-Äsch, vi får rycka upp oss och som Mona sa, -det är nu vi ska kämpa!
Visst måste de ändra på sin politik och jag tror personligen att många ångrade sitt val igår. Rätt åt dem kan man ju tycka men det äventyrade ju för ett helt land.

Radar är väl för ohyra? :)

Ha det gott och det ordnar sig nog på något vis pågen ska du se. Så vi får inte hänga läpp utan se framåt och 4 år går i en rasande fart ska du se!

Ha det bäst!
(Ska du med i resväskan?) haha

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Eva

Eva

20 september 2010 20:32

Halloj Pågen....inte glömmer jag dig :).

Jag vad säger man om valet. Jag bestämde mig på väg till vallokalen....som att välja mellan pest och kolera. En mix av allt skulle har varit fint, men det går ju tyvärr inte.
Att SD kom in, ja det vet jag inte hur jag ska kommentera. Vi får vänta och se. Kanske blir det inte helt käpp rätt åt h-te ändå.

Ha det så bra

http://www.gruddelin.bloggplatsen.se

 
Magnus

Magnus

20 september 2010 21:06

Censur den här gången alltså...;)
Helt ok

http://mj.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Titti

21 september 2010 10:18

Livet går vidare...

SD finns även i min kommun. Förra valet hade de ett namn på sin lista. Det här valet hade de två namn på sin lista. Nummer ett på listan sa i en artikel i lokalblaskan att det var så skönt att ha fått nummer två nu, så det fanns någon att bolla frågorna med. Med tanke på att nr. 1 och nr. 2 är gifta med varandra, så tyckte jag att det var ganska roligt sagt ;)

Ha dé gott Pågen!

 
Gubbfan

Gubbfan

21 september 2010 11:33

Du skriver: Men, nu har vi fått in ett främlingsfientligt parti i Sveriges Riksdag.
Men käre vän, nu blundar du nog för verkligheten. Vi har redan minst ett sådant i riksdagen, nämligen Folkpartiet. De har banat väg för SD. De har gjort de främlingsfientliga tankarna rumsrena.
Kapitalet gjorde så på 20 och 30 talet i Tyskland. Under de senaste åren har de gjort så i Sverige.
Hur sade man förr?
Sår man vind får man skörda storm!

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards