Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 25 september 2010

Att drömma sig bort ett tag.

Av Åke Johnson - 25 september 2010 17:20

Nu har våra gäster rest hem. Vi hade några trevliga dagar tillsammans. Dessa vänner ska vi resa till England med till våren. Vi hade en hel del planeringssnack. Det är allt skönt att få drömma sig bort ett tag. Det hela ska bli verklighet i slutet av April nästa år.


Färjan och de fyra första nätterna i London är bokade. De är ju en hel del som ska komma på plats innan vi far iväg och det är bra att vara ute i god tid. Färjan var det nog tur att vi bokat redan nu, för vissa avgångar var redan slutsålda.


Trevliga dagar som sagt och bra väder kunde vi stoltsera med för våra vänner. Jag kom på några bra ord första dagen, Anti banti. Det går inte att sitta och hålla igen när vi åkte ut och frossade i goda luncher.

Kan definitivt rekommendera Sjöbo Gästgiveri. Lunchen där var fantastisk. Buffé som heter duga. Har aldrig varit där tidigare under de år vi bott här i Skåne. Ligger för nära kanske, men nu kan jag säga att det kommer att bli fler besök.


En dag var vi i Simrishamn nere vid havet. Det kändes nästan som en sommardag. Lunchen intogs vid Maritim nere vid hamnen. Ett ställe som jag också kan rekommendera.

- Det är tusan så svårt att banta i Skåne, sa kompisen glatt och frossade på sjötungan. Jag kan bara hålla med. Men nu är det banti för mig igen. Tio kg ska ner, det har jag lovat mig själv.


 

Innan vännernas avresa besökte vi Byagården som hade ett litet jippo och visning av den gamla gården från 1800 talet.

 

    

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

25 september 2010 19:17

Åh det vackra havet och som fyller mig med en sådan längtan att det gör ont i mig. Det är tur att jag inte har långt dit jag heller.
Fina bilder!

Vad skoj att det blir av nu din resa till England. Förstår att du ser fram emot det. Blir det Mamma Mia också eller ett besök på Albert Hal?
Nåja det finns ju annat att göra också i London så sysslolösa behöver ni säkert inte vara.

Trevlig lördagskväll!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

2 oktober 2010 16:12

Fantastiska bilder./ Har varit i England några gånger och kusiner med familjer bor där. Föräldrarna är inte i livet längre./ Simrishamn besökte jag i mitten av augusti 2003 och blev mycket förtjust i staden/orten. Åkte buss från Ystad./ Men numera kan man väl åka direkt mellan Malmö och Simrishamn utan att byta i Ystad? (Tåg menar jag då). Anti Banti var ju fyndigt, men det blir nog lite för tråkigt att JÄMT tänka på bantning, det kan jag förstå.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Flanören...

Flanören...

4 oktober 2010 15:55

Kul att du ska besöka "det utomeuropeiska EU", som min gamle VD uttryckte det.
Storbitannien, i ännu högre grad är idag så mångkulturellt, att det är svårt att avgöra vad som är brittiskt eller nybrittiskt. Detta med tanke på jämställdhetsproblematiken.
Men kör man inte på höger sida, inte äter deras mat och förstår det man vill, så är Storbrittanien ganska trevligt.
Har varit i London några gånger, i Scottland en tvåveckorssejour och så nu senast.
Hör gärna av dig ang tips.
Dock inte husvagnsanknutet, för det kan jag inget om.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Flanören...

Flanören...

4 oktober 2010 15:56

Ibland bara ramlar man på.
ska vara....i ännu högre grad än Sverige....

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se