Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Det var det det.

Av Åke Johnson - 26 oktober 2010 21:20

Så kom det då i nyheterna att samarbetet mellan S, MP och V gör ett uppehåll.


Jag tror att beslutet är klokt. Valresultatet, om inte annat, säger att samarbetet var kanske inte så klokt.

Vill påpeka att jag sagt hela tiden att S skulle ha kört själva i valet. Det sa Göran Persson också ganska tidigt och det han sa väger självklart tyngre än en gräsrotssosse som inte har något att säga till om bland de stora flickorna och pojkarna.

Men, jag kan samtidigt förstå situationen före valet. Ett blått block mot tre oppositionspartier. De rödgröna trodde nog på ett brett vänsterblock. Tanken var nog god, tanken började faktiskt gro även i mig i början av samarbetet. Men ju längre tiden gick och framför allt ju närmare valet vi kom kändes det inte så bra. Nåja, nu återstår att se vad nästa drag blir.

En sak som är tämligen klar, det kommer att gå lättare för Reinfeldt o & att få stöd för sina frågor från S eller MP men knappast från V förstås.


Det största misstaget alla partier gjorde ett år före valet var att inte debattera med SD. Det får Sverige sota för nu. Men kanske vänsterblockets time-out hjälper upp det hela.


Föresten, S och M ska troligtvis regera i vår lilla kommun. Inte klart ännu, men det lutar åt det hållet. Kan bli en intressant situation. Ett givande och tagande samt lägga lite ideologi på hyllan från båda partierna blir följden.

Undrar om folket från M kommer att vara med på 1 Maj nästa år här  . Tror inte det, men samarbete varför inte.


  

 
 
Sanna

Sanna

27 oktober 2010 13:24

JA vilken soppa det blev av allt. Kan också förstå hur S tänkte till valet men om de inte haft detta samarbete hade det ju blivit än mer sämre. Jag tycker också att de ska rena sig och bli självständiga igen och ta tjuren vis hornen ocg börja om från början. Trägen vinner till slut om de bara fortsätter att kämpa men ska det blir något med något bör de ju inte vänta för länge med att bli sina egna "herrar".
Det är starkt att så många orkar vara kvar och kämpa....heder åt dem.

Ha det bra och klapp till Hugo.

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

27 oktober 2010 13:25

p.s
Det är såpa på tangenterna...ler

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards