Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under oktober 2010

Av Åke Johnson - 23 oktober 2010 10:49

Polisen har satt till mer resurser.

Ilmar Reepalu säger i DN i dag, Agera eller avgå Beatrice Ask.

Det är bra att polisen tillsätter alla tänkbara resurser som tänkas kan för att få tag på förövaren.

Men det räcker inte bara med det, tycker i alla fall jag.

Den politik som Sverige haft under många årtionden i integration och flyktingpolitiken räcker inte till. Att bara ta hand om människor i nöd räcker inte. En aktiv politik med olika typer av program måste till för att få en human integration, tror jag. SFI undervisningen är ett steg i detta. Man måste kunna Svenska språket för att komma in i samhället. Folkpartiet har onekligen haft rätt i sitt förslag om resurser till SFI.


Arbetsgivarna ska anställa män och kvinnor även om de har ett annorlunda namn och prova dessa människors kompetens. Det är en skam för Sverige, tycker jag, att att högskoleutbildade människor med utländsk härkomst ska sitta och köra taxi eller jobba för en städfirma eller dylikt när det behövs med sina kompetenser. OBS , inget nedvärderat från min sida för taxi och städjobb.


Jag menar helt enkelt att integrationen i vårt land måste omvärderas från grunden för att inte grupper som SD och enskilda människor ska få mer fyr under sin gryta.


    

Av Åke Johnson - 22 oktober 2010 15:37

Så var det Fredag igen. Det är nu mera Måndag och vips Fredag. Veckorna går oerhört snabbt.

Det verkar inte så lovande väder inför helgen, men det är bara att gilla läget. Just nu skiner solen men regn är att vänta.

Men vad är de emot det som händer i Malmö.

Otäck historia det här med skjutningarna.

Hörde en teori om Lasermannen och dåtidens främlingsfientliga parti Riksdagen. Man jämför med dagens parlamentariska situation. Otäckt är bara förnamnet. Man kan undra vad det är som triggar igång en människa på det här viset.


Nu hoppas jag också att alla partier kan komma överens i Riksdagen om en gemensam plattform betr. engagemanget i Afghanistan. Där har ju också hänt hemska saker från ett Svenskt perspektiv. För att inte prata om Danska förluster.


Och Fred på jorden till människorna ett gott behag. Så står det i Bibeln. Jo jag tackar.


  

Av Åke Johnson - 21 oktober 2010 15:14

Nej, det är en hel del som ska paras ihop när man eventuellt ska renovera.

Allt inom ramen för kostnadskalkylen som är uppsatt. Bara en sån sak som tapeter. Vi kollade på några tapeter i går. Allt som föll i smaken kostade mellan 450 till 500 kronor rullen.

Jag har ingen större erfarenhet av tapetkostnader från förr och nu. Alltså många år sedan jag tapetserade senast. Tjejen i färgaffären sa att en rulle fick man ut fyra våder av, den som kostade 500 kronor. Det kostar om man ska ligga på topp, var det någon som sa.


Tidigare uppfräschningar har skett med färg och pensel här i kåken. Men då har underlaget varit så beskaffat att man har kunnat måla väggarna. Men vardagsrummets befintliga tapet bedömer jag måste bytas ut och kommer inte att bli snygg att måla på. Ja, ja det är många moment man måste tänka på.

Vi tittade på golv också. Det återigen tycker jag håller ett förhållandevis bra pris. Men, så har jag nyligen lagt ett golv i köket och kan på så vis jämföra priset.


Vi bor i ett 80 tals hus. Ni vet alla snickerier var ljusbruna på den tiden. Jag kommer ihåg att man tyckte det var snyggt då, men knappast nu, eller.... ? Så det blir att måla snickerierna också om rummet ska göras om.


Efter en kall natt skiner solen så vackert i dag.

Pepsi har varit hos oss i dag. Vi har varit hundvakt. Hugo blev så glad när Pepsi kom hit. Det var bara det att hon hade just avslutat ett löp, enligt hennes matte. Men det vet i sjutton om det var helt avslutat. Hugo blev som en Hero de första timmarna sedan somnade båda vovvarna av ren utmattning.

Det var inte lätt att vara i Hugos kläder denna dag. Han ville så mycket men blev avvisad på det bestämdaste hela tiden. Stackars Hugo. Men vi fick verkligen jobba denna Torsdag som hundvakt.

 

Nu blir det intensiva dagar i partiarbetet framöver. Vi måste få till en majoritet som kan styra kommunen de närmaste fyra åren, det är hög tid nu.


    

Av Åke Johnson - 20 oktober 2010 16:29

Ska vi göra om ? Ska vi måla eller tapetsera ? Ska vi lägga nytt golv ? Ska vi rent av skaffa en braskamin ?

Frågorna kan vara många. Vardagsrummet, eller heter det stora rummet, skulle behövas fräschas upp. Vi har inte gjort något åt det sedan vi flyttade in för snart fem år sedan.

Det tål att fundera över.


    

  //      ////

Av Åke Johnson - 19 oktober 2010 17:14

 


Nu är vi hemma igen.

Hemresan i går gick som smort, skulle man kunna säga. Trafiken var så där lagom förutom i början. Kö från Kista till påfarten till Essingeleden, men hade jag väntat mig annat ? Nä, det var sig likt, skulle man kunna säga. Så såg det ut förut när jag bodde i ”smeten” och varför skulle det ha ändrat på sig nu de senaste 5 åren som vi bott på Österlen.


Men stan förändras, men så har det väl alltid gjort. Men man ser det med andra ögon när man inte ser det varje dag.

Det var två viktiga saker vi skulle göra vid just det här besöket i ”stan”. Frun var upptagen nästan hela Fredagen med sitt uppdrag. Den grejen skulle vara ute i Haninge.

Hugo och jag fortsatte då till Nynäshamn. Jag kan inte riktigt komma ihåg när jag var där senast. Jag parkerade bilen och så gick vi en rejäl promenad Hugo och jag. En vacker och fin plats är det när jag nu tog mig tid att bara strosa omkring. Annars så har Nynäshamn bara varit en hamn, för mig, där man tar sig till Gotland.


Från Haninge gjorde vi en rejäl runda i Sthlm. Måste skriva åter igen, har skrivit om det förut, Sthlm är vackert. Väl värt namnet Nordens Venedig.

Gator, vägar ändras om. Kom in i fel fil vid Haga södra, följden blev att vi hamnade vid Klarabergsleden när vi egentligen skulle till Sollentuna. Vid tillfället var det rusningstrafik och filbyte var bara inte att tänka på.

Men väl framme vid Centralbron kom jag, som tur var, i rätt fil och kunde komma upp på Flemminggatan och till slut Fridhemsplan. Vasastan, mammas gata, för mig.


Numer kostar det också, inte bara tid utan också pengar om man råkar köra fel. Jag menar naturligtvis trängselavgiften. Tjugo kronor in tjugo kronor ut. Kör man flera ggr, ja då är det bara att plussa på. Ibland kostar sightseeing dubbelt när man inte ser upp ordentligt vilken fil man tar.


      

          ////








Av Åke Johnson - 16 oktober 2010 07:56

I går var det fest. Värdparet hade ordnat en lite större fest. Vi blev ganska många runt bordet. Det här var en av anledningarna att vi körde upp i Onsdags.

I dag ska barn och barnbarn få besök. Var ju inte så värst länge sedan som vi sågs senast men roligt ska det bli i alla fall.


Hösten har kommit längre här än hemma, med de olika färgerna i naturen och så är det kallare. Här är det frost varje morgon sedan vi kom hit.


Ha nu en skön helg alla som tittar in till min blogg.


  

Av Åke Johnson - 14 oktober 2010 08:05

Resan till Sthlm gick jättebra i går i strålande sol på dagen efter en dimmig inledning.

Ser lite grått och trist ut ute denna tidiga morgon.

Nu får vi se vad denna dag ger ?


  

Av Åke Johnson - 12 oktober 2010 10:23

 

I natt hälsade Kung Bore på här på Österlen. Eller kanske han skickade sina småprinsar hit som en första påhälsning.

Vitt på marken så långt ögat nådde. Landskapet blev med ens annorlunda. En vinterhatare som jag måste medge att det var vackert. Men det kunde väl vara vackert men ändå plusgrader, ha ha ha.

Men redan framåt kl 09.00 var allt borta och solen hade gjort sitt. Så ja, tänkte jag, om fem månader är det vår igen.

Men först ska julgranen fram och juldagarna ska avverkas. Barnens stora högtid. Barnens ? Min son, som för visso är barn till mig, men nu är stora karln, tycker att julafton är den bästa dagen på året. Men så är det väl, har man lite av barnasinnet kvar i sig så är man nog ett litet barn hela livet. Det återigen förstärks när man har egna barn, ja så måste det nog vara. Å när barnen växer upp och flyttar hemifrån så blir hunden barn för en.

 

För hunden är och förblir som ett litet barn för oss. Även om de tvåbenta barnen aldrig sprang efter bollar och apporterade eller gick ”fot” när man gav det kommandot. Hugaligen.

Nä de tvåbenta är uppfostrade i den då lite nya moderna uppfostringsmodellen som kom på 70 talet.

Medan vovvarna som funnits under samma period är i princip uppfostrade i samma skola även om hunduppfostran också förändrats lite under åren.

 


Hör-ni, tänk vad lite frost kan skapa under några tidiga morgontimmar.


Nu blir det kanske någon eller några dagars uppehåll. Avresa i morgon till Sthlm. Datorn är med så någon inlägg blir det kanske, vi får se vad tiden ger.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards