Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under oktober 2010

Av Åke Johnson - 11 oktober 2010 18:22

Jag gillar långa promenader, i all synnerhet när de tas av personer som irriterar mig.

Skrivet av Noel Cowerd.


Det finns saker som man måste vara tacksam för att inte förstå.

Skrivet av Hjalmar Söderberg.


   

Av Åke Johnson - 10 oktober 2010 17:50

 

Nu börjar arbetet med nomineringar.

Alltså, alla partimedlemmar får rösta och tycka till, vem de vill som ska representera partiet i olika kommunala församlingar och styrelser. Det blir ett gediget arbete framöver att besätta olika poster.

En del gamla partikamrater sitter kvar sedan förra mandatperioden medans nya tillkommer. Ett knepande och knåpande blir det säkert. Men utgångsläget måste alltid vara, rätt person på rätt uppdrag. Det vill säga att man är intresserad av frågorna som ska behandlas.


Majoritetsfrågan i kommunen är heller inte klart ännu. Så i dagsläget vet ingen vem eller vilka som kommer att styra nästa mandatperiod. Men en lösning kommer, frågan är bara när. Blir nog ett knepande och knåpande med det också.


I dag har bilen blivit badad. Rengjord invändigt. Spolarvätska påfylld med frostvätska. Oljan kollad i motorn. En lite allmän koll inför kommande säsong. Men några vinterhjul kom inte på. Är nog en aning tidigt för det.


Prydnadsgrejerna i trädgården undanplockade. Men de perenna växterna står med sina stänglar fortfarande, väntar ett tag att klippa ner dom. Vissa gör det arbetet på våren. Jag vet faktiskt inte vilket som är mest rätt, Vet Du ?


Solen försöker länge tränga sig genom ett tjockt dimbälte och lyckades fram på dagen. Jag tycker nog att det blev en hel del gjort denna Söndag.


      



Av Åke Johnson - 9 oktober 2010 19:43

Ma ora scrivo in svedese. Fick blodad tand av SanChas blogg att skriva något om Italienarnas kläder och deras tanke runt kläder.


Jag har jobbat med Italienare i över femton år av mitt yrkesverksamma liv. Bransch, veicoli di macchine, bilbranchen.

Ta en bilverkstad t ex. Ägaren, chefen ute på verkstaden, åsså bilmekanikern. Morgonen till jobbet och kvällen från jobbet kan man inte så skillnad på dessa kategorier av människor med tanke på klädsel. Italienska mannen är otroligt klädmedveten. Han bryr sig mycket om hur han klär sig. Att köpa en kostym från Armani är ett måste, någon gång i alla fall. Lika så olika accessoarer från Gucci, Prada och Biagiotti för att nämna några.

Den Italienska mannen lägger ut mycket pengar på sin garderob. Nu är det ett tag sedan jag jobbade med dom, men jag tror inte att intresset för kläder har svalnat. Det ligger nog i deras livsstil, att stila med kläder. Själv får jag nöja mig med Park Lane, det får räcka för mig.


För övrigt då en Lördag som denna. Budgetarbete i partiet. Ingen majoritet bildad ännu i kommunen, förhandlingar pågår. Ska verkligen bli spännande att se hur det arbetet kommer att se ut när alla pusselbitar väl är på plats.


Ha en goer Lördag på er alla.

  


Av Åke Johnson - 8 oktober 2010 13:46

Det här med konst är för mig något diffust.

Det kanske märks på mina två senaste inlägg. För mig är det stor skillnad på konst och konst. Målad konst i form av en tavla t ex. Min fantasi eller intresse sträcker sig bara till att jag måste se vad tavlan föreställer. Konstnärer som Anders Zorn, Carl Larsson, Olle Olsson Hagalund, Bruno Liljefors, Peter Dahl som ex. det dom skapat det är konst för mig.

Skulpturer av olika slag som t ex Carl Milles eller varför inte Michelangelos verk, det kallar jag konst.

Det andra som t ex finns på Moderna Museet eller olika gallerier förstår jag mig inte på. Det känns nästan som jag nu snärjer in mig i något som jag inte kan förklara riktigt korrekt. Men om jag avslutar detta med att säga, konst är svårt om man inte ser vad det föreställer. Lägger med några bilder på konst som jag gillar.


Så var det Fredag igen. Hösten har kommit på allvar och träden skiftar i olika färger även i denna sydliga landsände.


 

    

Av Åke Johnson - 7 oktober 2010 11:50

Vad skriver man om en dag som denna. Det småregnar, är allmänt trist, vädret alltså. Värmen som skulle komma kom, men allt för kortlivad. Brittsommaren kom av sig, kan man gott säga.


Sverigedemokraterna har tågat ut ur kyrkan i veckan. De som säger sig värnar om Svenska kyrkan, men uppenbarligen inte budskapet som prästen förmedlar ? Alla människors lika värde ! Uppenbarligen tycker inte SD det. Det börjar bra.


Betr. inlägget i går. Kivik Art på kullen ovanför Kivik är platsen där man låtit konstnärer göra olika så kallade installationer. Jag ska inte kommentera dessa så kallade verk. Min kunskap i konst sträcker sig inte så långt, om man säger så.

På en naturskön plats har dessa ”konstverk” placerats ut i naturen. (se bilder nedan)

Intendenten för Kivik Art guidade oss och förklarade de olika konstverken.

Oss, några förtroendevalda skulle sätta oss in i om dessa verk var byggnader eller konst. Eller byggnadskonst. Det hela mynnar ut i, för just det här besöket, om bygglov erfordras. Alltså inte någon bedömning om det är konst eller inte. Den frågan är nog ganska svår och komplex. För vissa människor är allt konst, på ett eller annat sätt. För andra....... , ja ni fattar.

 

Den sista bilden här är tagen från tornets första avsats från bilden i inlägget i går.

Vad tycker du ?


    

          ////

Av Åke Johnson - 6 oktober 2010 20:13

Är detta konst eller är det en byggnad ?

Frågar man Ulf Lundell, så vet jag svaret. Men vad tycker Du ?


 

  

Av Åke Johnson - 5 oktober 2010 17:45

Att vi lever i en orolig värld, det har vi nog tyvärr vant oss vid. Krig och elände förekommer hela tiden på vårt klot. Grunden till alla konflikter är säkert olika. Men tyvärr är nog religionen en stor bov i dramat. Märkligt egentligen. Varför kan vi inte acceptera varandras religioner.


Just nu accelererar terrorhotet i Europa. Olustigt, bedrövligt tycker jag att det är. Oavsett syfte, varför ska oskyldiga människor bli drabbade. Att leva i Europas större städer under detta hot, måste vara som än mardröm.

Någon kanske säger, ”men så har det alltid varit, oskyldiga har genom århundraden fått sätta livet till”. Man kan ju undra, har inte mänskligheten lärt sig något ?

Att förtryck leder till mera våld tror jag på. Den slagne vill resa sig och ta revansch. Hur ska man då lösa det här.

En sak tror jag fullt och fast på. Den rika världen måste ta sitt ansvar och utrota fattigdomen i tredje världen.

Detta krig mot terrorn som pågått under så många år, har det hjälpt ? Jag tror inte det. Våld skapar bara mera våld.


Det pågår en fredsprocess mellan Israel och Palestinas folk. Såg i tidningen att förhandlingarna går trögt. Hur många gånger har inte dess ledare försökt skapa fred i detta område. Varför kan inte förnuft råda.


Sverigedemokraterna är nu i vår riksdag. Dax nu för det politiska etablissemanget att agera. Man kan inte frysa ut, nonchalera människor även om man inte håller med deras åsikter. Vi lever i ett land med en mängd friheter. Bland annat får vi rösta på vilket parti vi vill. Då måste ALLA spela med i spelet och följa reglerna. SD, Sveriges tredje största parti. Det låter det. Även om SD inte är så stora just nu så kan de bli större. Det är verkligen dax för de äldre etablerade partierna att börja agera. Sätt dem på prov ! Prata med dom ! Sätt dom på pottan om så behövs. Att tiga ihjäl frågor går inte, bubblan spricker. Att jämförs SD med Ny demokrati går inte. SD har mer på fötterna än vad de hade när de kom in Riksdagen. Framför allt, nu är det 2010 och inte Sverige i 1990 talet.

Oerhört mycket har hänt under dessa 10 år. Glöm inte det Reinfeldt, Sahlin och ni andra.


    



Av Åke Johnson - 4 oktober 2010 08:27

stod det i Kvällsposten i går. Min efterlängtade Britt sommar kanske är på gång. Vore lite på tiden tycker jag. Halva Augusti och hela September var inget vidare. Jag tycker att hösten kom ovanligt tidigt den här gången. Men nu kanske det kommer att bli lite varmare. Men vi får se hur det blir med den saken. Bäst att inte ta ut något i förskott.


Gårdagen var det verkligen inget fel på. Sol och ganska varmt. Körde ner till Kivik för att ta en bild på Äppeltavlan. Jag har förvisso redan sett den, men då med byggställningar framför.

Men vad hände, bilkaos ner till hamnen. Folk vad än ögat tittade och bilar över allt. Halva Skånes befolkning var i Kivik. Varför ? Ingen som helst aning. Eller skulle alla göra som jag, titta på äppeltavlan. Möjligen var det något annat jippo nere vid hamnen, jag vet inte. Ingen parkering hittade vi och gå och trängas i en folkhop är ingen höjdare. Nej, det får bli någon annan dag. För ett fotta på tavlan vill jag. Motivet är ”Piraten” i egen hög person. Tänk ändå vad man kan göra med äpplen.

  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards