Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 8 november 2010

Läst.

Av Åke Johnson - 8 november 2010 22:32

Läste i dagens lokaltidning ett kåseri som bl a handlade om Kungen. Kåseriet gick ut på att det var synd om honom.

Så långt skulle jag inte vilja gå så jag tycker synd om honom. Även om jag är emot skvaller och förtal.

Kåsören menade att han har suttit på tronen av tvång och inte av fri vilja. Om det nu är så, så vet jag inget om det. Skulle det vara så tråkigt att vara Kung i Sverige så kan han ju abdikera till förmån för tronföljaren. Hon är ju vid det här laget både vuxen och myndig.


Vad jag däremot tror på, hans uppväxt, hans fostran, var ålderdomlig redan från start i 40 talets hovstat. Alla bär vi med oss mycket från vår barndom och barndomens fostran. Även om livet lär så har säkert hovetiketten halkat efter. Men att gå så långt som att tycka synd om är nog att gå lite väl långt.


Tänk ändå vad bra det vore om den anhållne mannen i Malmö vore den som polisen sökt efter.

Tänk ändå vad bra det vore om dessa hemskheter upphörde i och med gripandet. Det kanske är fler som håller på med dessa fasoner. Men jag får hoppas att myndigheterna utreder detta och de gör de säkert.

    

          ////

 
ANNONS
 
Mita

Mita

9 november 2010 14:28

Synd om en person som reser jorden runt som får uppleva hur mycket som helst som har ålderdomen tryggad?
Skulle inte tro det!

http://rocotopeppers.blogspot.com

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

9 november 2010 18:58

Kanske inte helt lätt att vara Kung och han blev det ju rätt så ung också. Han har ju ärvt titel och inte valt den. Men , visst är det så att Kronpriinsessan skulle kunna "ta över" nu faktiskt./ Jag hoppas att de har gripit rätt man - han har visst Aspergers, men det finns ju MÅNGA som har olika syndrom men inte skjuter och dödar folk för det!/ Jag ser fram emot nya datorn och det blir i längden ohållbart med den nuvarande. "Fastnar" i bloggar, BOKSTAVLIGT talat då och då t.ex.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

10 november 2010 13:43

Då är jag nog ensam om att tycka synd om kungen dessa dagar.
När han stod där och talade till pressen och säger att han pratat med drottningen och sin familj så fick jag en klump i halsen och såg enbart en ledsen man som bara vill väl idag. Han har inte valt själv utan gått den väg som andra stakat ut till honom så han kan inget annat och vet inget annat än det liv han har i sin glasbur med kameror precis överallt.
Så jo, jag tycker synd om honom.

Trevlig onsdag!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se