Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 20 december 2010

Vänster eller Höger eller mitt i mellan.

Av Åke Johnson - 20 december 2010 20:48

 

Denna ständiga fråga när det gäller politik.

Är jag vänster eller högermänniska eller en som står i mitten. Man kan verkligen undra om frågan är relevant i dag eller nu i tjugohundratalet.

Går vi en eller två generationer tillbaka i tiden så är frågan definitivt befogad. Skillnaderna var oerhört stora på befolkningen på ”deras” tid. Arbetarklassens kamp mot överklassen.


Men i dag då ?

Ja, det är just det ! I dag har arbetarrörelsen/Socialdemokratin jättesvårt med sin politik. Varför? Om jag visste svaret till 100% så skulle jag nog sitta på Sveavägen i Sthlm. Men tankar runt det här det har jag förstås.


Det är nog bara att konstatera att allt för få människor har det svårt. Ja, du läser

rätt ! För få ! Vänsterpolitik i dag vänder sig till för få människor. För många har fått det det för bra, om man så vill, för att folk ska anamma vänsterns budskap. Tänk på, när du läser detta, jag pratar inget om miljön eller något sådant. Enbart klass, klasstillhörighet o s v.

Vänstern människor har fått det för bra för att sympatisera med vänsterfolkets politik. I dag är det inte så att sosse, alltid sosse, eller vänsterpartist alltid.... o s v.

Nej, vänsterns folk har blivit borgliggare eller borgarna har tagit fan i båten och rott av bara helsike och lyckats med det.

Självklart finns det fortfarande vänstermänniskor, men allt för få alltså !


Hur ska vänsterns folk och Socialdemokratin lyckas framöver. Uppenbarligen går det inte med dagens politiska plattform. Men den klick som fortfarande har det dåligt, knapert, utan jobb, långtidssjukskrivna o s v, vem ska tänka på dom. Det har vänstern alltid gjort. Men sånt kostar pengar. När vi nu har blivit ett egoistiskt folk och inte vill betala mer i skatt så dessa människor kan leva drägligt, vem ska de rösta på den dag då vänsterblocket ändrar kurs.

Läget är jättesvårt. Vi ska leva i ett solidariskt Sverige hette det då. Men nu då ? Ja, mera av sköt dig själv och skit i andra mentaliteten råder. Är det bra eller dåligt ?

Tja, beror nog på vem man frågar. Men valet i September talade sitt entydiga språk. Så höger måste vara bättre en vänster, eller hur ?


Lars Ohly skev i DN Debatt för en tid sedan.

Fritt översatt ”att Socialdemokratisk politik är för lam och gått för långt till höger”. Ohly har säkert rätt i sin ståndpunkt. Men vill man vinna val nu och framöver så måste politiken ändras.

Lars och hans partikamrater har aldrig suttit i någon regering. Är det förklaringen att han säger att man ska inte snegla åt höger som Mona Sahlin gjorde utan köra ren vänsterpolitik. Jag personligen har kommit så långt i min åsikt att vänsterpolitiken MÅSTE göras om.

Man behöver ju inte vända kappan efter vinden för det, eller hur ? Så Lars Ohly och dina partikamrater, vill ni ha fler röster ändra på politiken. Det måste vi Sossar göra och finna oss i det också.


Jag hade några stolpar inför valet. Frågor som jag tror är avgörande, som folk bryr sig om. Dessa kvarstår, i alla fall i min tankesvär.


De människor som har röstat vänster tidigare röstar i dag på Sverigedemokraterna eller höger. Ni hör och ser själva hur det ser ut och låter. Något är fel !


Hur det hela kommer att se ut efter förnyelsen det återstår att se. Men kära beslutsfattare, ta förnuftet till fånga, ompröva beslutet om kärnkraften, bensinpriset, Rut och Rotavdragen och inte minst invandringspolitiken.


Bara en parentes. Dagens människor som röstade för första gången i år, ”Vet att internet har alltid funnits. De har ingen aning om vad en pigdebatt betyder historiskt sett när vi pratar om RUT. De köper gärna hushållsnära tjänster”.

Å kom inte dragande med vad bra vi var bra på 1950 talet och före det. Snickra ihop en sossepolitik alla 2014. Lycka till.


    

   *      **




 
 
Sanna

Sanna

21 december 2010 14:48

Typiskt ett inlägg som intresserade och har svårt att skriva idag (med enbart vänster finger). Kan ändå tillägga att jag håller med dig om att något ät galet när det gick som det gick i valet och när mna ser hur majoriteten tänker. Grundplåten ska väl ändå ligga kvar men man kanske måste bredda sitt synsätt för alla i samhället och inte stirra sig bind på hur det var förr.
Jag tror säkert Socialdemokraterna kommer tillbaka, starkare än någonsin men kanske inte till nästa val....men därefter och det ligger nog massor med jobb och andra synsätt för att det ska fungera. Prata med folk på gatan så får man bästa svaren!

Ha det bäst och oj vad detta tog tid för mig....haha

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Mita

Mita

21 december 2010 20:14

Oj, här var vi engagerade, dan före dan före doppare dan!

http://rocotopeppers.blogspot.com.se

 
Ingen bild

Titti

22 december 2010 18:51

Renoveringsarbetet har satt fart på kamplusten ser jag, he-he ;)
Det är nog så det är, att S måste inse att de inte kan driva samma frågor som man gjort i alla år. Det är nya tider nu och det krävs åsikter som är nutidsanpassade.

Å snart är det Julafton, det är inte klokt vad det ramlar på!
Det gör heller inget om Tomten är lite gammaldags, tycker jag. :)

Ha det gott Pågen!

 
Oldmolly

Oldmolly

26 december 2010 17:41

Ska man tolka det så att vänstern hellre skulle se att fler människor skulle ha det sämre?
Läste lite svensk idrottshistoria i dag. Det berättades att vänstern på tidigt 1900-tal var emot att arbetare skulle idrotta. Det skulle kunna minska deras intresse för politik.
Den tanken skulle nog inte gå hem i dagens Sverige.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards