Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under mars 2011

Av Åke Johnson - 13 mars 2011 09:40

Ja just det, dan efter melodifestivalen menar jag naturligtvis. Jag är så där lagom intresserad av detta evenemang. Ingen katastrof ifall jag missat något. Men jag tittade i går. Bra låtar över lag, tyckte jag. Å rätt låt vann enligt mig.


Anna Lindberg vann Guld också. Jag beundrar denna tjej. Hon har verkligen kommit tillbaks, trotts hennes skador tidigare.


Japans sak är vår, stod det i DN i dag. Stackars människor. Det man ser på TV bilderna är så overkliga så man knappt tror vad man ser på.

Som en parentes, undrar om inte kärnkraftsmotståndarna får vatten på sin kvarn nu, efter detta.


Att kommentera väderläget i dag känns lite futtigt. Men solen lyser med sin frånvaro men uppehåll.

Det blir väl en rejäl skogspromenad denna dag. Husfolket och deras vovve behöver nog en rejäl bensträckare.

Apropå husfolk. Det är ett uttryck som man stöter på när man släktforskar. Har man ett eget hus, ja då är man husfolk.

Snart ny vecka. Kan undra vad den kommer att ha i sitt sköte.

  

Av Åke Johnson - 12 mars 2011 10:39

Viktoria har namnsdag. En namnsdag vilken som helst eller........ ? Ja förutom att Viktoria har namnsdag, Kronprinsessan menar jag förstås. Är det det då så viktigt. Nja, kanske inte för mig personligen, men för många betyder nog den här allmänna flaggdagen en del.


Som några vet så har jag inget emot vårt Kungahus, trotts min politiska tillhörighet. Statsskicket är måhända en aning förlegat, men vad gör nu det. Kungahuset är ju trotts allt en symbol för Sverige.

Så länge de sköter sitt uppdrag och gör nytta för vårt land så får de mer än gärna finnas kvar för min del. Jag är ju i mångt och mycket en person som värnar om traditioner. Sverige har en lång tradition att vara ett Kungadöme.


Åsså Håkan Juholt.

Jag tror trotts allt att valet är någon typ av kompromiss. För mig är han en känd Socialdemokrat liksom Carin Jämtin. Nu är spekulationerna i full gång åt vilket håll partiet ska gå. Jag hoppas på att de båda vill driva en Socialdemokratisk politik. Det prats om att Juholt är åt vänster liksom Jämtin. Alltså liksom jag en traditionalist. Men jag tror inte att det räcker. Partiet måste förnyas mot mitten inom solidaritetens ramar. Annars kommer väljarna att svika åter igen. En sak är i alla fall klar, ett lätt jobb har de båda inte fått.

    

Av Åke Johnson - 11 mars 2011 16:40

Utbildningsdag på förmiddagen med Byggnadsnämnden. En ny lag ska träda i kraft den 2 Maj i år. Hög tid att läsa på, med andra ord. PBL, Plan och bygglagen.


Åsså kom namnet då på den tilltänkte partiledaren för partiet. Ska samla mig lite och grunna, men så mycket kan jag säga, han hade jag aldrig trott i min vildaste fantasi.


    




Av Åke Johnson - 9 mars 2011 20:35

I kväll blev vi bortbjudna på en riktig höjdarvardagsmiddag, Raggmunk med fläsk o lingon, dryck kall mjölk. Tänk ändå var riktig husmanskost smakar bra.


När vi skulle gå hem kom ett regn, eller ska jag kalla det för vårregn. Hur som helst så regnade det men inte så värst länge. De få snöhögar som finns kvar tog nog ingen skada av det. Men det känns ändå som vi närmar oss våren.

    

Av Åke Johnson - 7 mars 2011 13:52

Läste i dagens tidning om Lars Ohly. Redaktören menar att Vänsterpartiets politik inte går hem i stugorna.

Lars, menar skribenten, pratar för döva öron. En sanning med modifikation. Men röstetalet för Lars parti har minskat liksom för hela vänsterrörelsen. Men självklart finns det en kärna av väljare som säkert aldrig skulle överge Ohly.

Planekonomins tid är nog ändå förbi. Det är ju bara att se hur det ser ut i Sverige i dag och för all del också i de flesta länder i Europa.


Men Ohly har inte lätt. Socialdemokratin har inte så lätt heller. Båda partierna dras med en ideologi som i många stycken är gammal och förlegad. Många pratar om att partierna måste förnya sig. Vilket i många stycken är rätt och riktigt. Men jäkligt svårt.

Om vänsterns politik skulle förändras så måste också ideologien förändras. Är det genomförbart ?


Låt oss se vad som kommer att hända inom Socialdemokratin, med en ny ledare. Här käbblas det om höger eller vänstermänniskor inom partiet. Jag tror ändå att en jämkning mot mitten skulle hjälpa upp både politiken och siffrorna i olika mätningar.


Socialdemokrat alltid socialdemokrat är inte så självklart längre för vissa i väljarkåren liksom för Vänsterpartiets folk. Men det är faktiskt också så att vi som jobbar politiskt på gräsrotsnivå har lite att säga till om hur kommande politiska program skall utformas. Den chansen ska jag i alla fall försöka ta.

För faktum kvarstår, vänsterpolitik är förenat med skatter och skatter vill man inte veta av i dagens Sverige. Inte i någon större påse i alla fall. Ett val till med ett program med förhöjda skatter är förödande på förhand.


Här i kommunen käbblas det också om arvodering av oppositionsrådet. Socialdemokraterna och Moderaterna är ju i koalition och utgör majoritet. Men man har också kommit överens om att Oppositionsrådet inte ska ha något betalt. Rimmar en aning illa i mina öron. Vi får väl se hur utgången kommer att gestalta sig.

      


Av Åke Johnson - 6 mars 2011 15:47

Jo det blev årets första kaffe ute i dag. Riktigt varmt och mysigt på uteplatsen.

Av Åke Johnson - 6 mars 2011 09:55

En Söndag med strålande sol. Härligt.

Kanske det blir en kaffekopp på uteplatsen på eftermiddagen. Vi får väl se.


Gårdagen bjöd på Äggakaka med alla tillbehör som ska vara på Brösarps Gästgiveri. Återhållsamheten med tanke på viktminskningen som jag håller på med uteblev. Jag kan nog säga att denna maträtt är en av mina favoriter. Tillagas det som Brösarps Gästis gör så är det bara att lägga in.






(bilen är tagen vid ett tidigare tillfälle)

    

Av Åke Johnson - 4 mars 2011 19:24

I kväll har jag varit på rea på rean. Jag har inte börjat att stamma utan butiken gav bort hälften av reapriset. Stod det 300 kr betalade man 150 o s v.

Dumt att inte passa på kunde jag tycka och köpte lite tröjor och skjortor. Bland annat två skjortor design, Dahlin. Ni kommer väl ihåg Dahlin, fotbollskillen.

Kollade på ursprungspriset, ja inte skulle jag köpt skjortan för det priset i alla fall. Men 300 kr var den faktiskt värd.

Men hade jag gått till Dressman så skulle jag säker fått två skjortor för samma pengar. Men inte någon Dahlin då förstås.

Nä någon klädsnobb eller märkesfrik har jag aldrig varit eller kommer inte att bli, men när tillfälle ges så, varför inte. Kvaliteten då ? Jo, det märks allt både i passform och tygval.


Nu blir det ”På spåret”. Jag är barnsligt förtjust i det programmet. Semifinal i kväll.


Ha en fin helg alla bloggare som bemödar sig att kolla på min sida.

  


Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards