Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 28 juli 2011

Lite om ditten och datten.

Av Åke Johnson - 28 juli 2011 10:44

Snart kan vi lägga sommarmånaden Juli till arkivet. Vad säger vi om vädret ? Så där, eller hur ? Eller ganska dåligt.

Här nere på Österlen har det i alla fall inte varit så bra. Vi har dock haft tur när vi varit ute med husbilen men då har vi varit på andra ställen än hemmavid förstås. Snart är det dax igen. Vi får se om vi har turen med oss även då.


Trädgården har fått sig en rejäl genomgång mellan skurarna de senaste dagarna. Rensa, klippa bort vissnade blommor, gräsklippning o s v.

Marknader som förekommer här i nästan varje buske har säkert regnat bort. Åsså tänker jag på alla friluftsteatrar, undrar hur dom har haft det denna Juli ?

     

Vaknade av ett kraftigt brak för någon morgon sedan. Det visade sig att det röjdes i ett kvarter bort. Ett litet skogsparti skulle tydligen jämnas med marken. Undrar vad det ska bli där ?


Läser i den lokala tidningen att allt för många kör bil på fyllan. Bra ändå att polisen får tag i dessa omdömeslösa människor. Tyvärr har otäcka olyckor då redan inträffat. Att folk aldrig lär sig.


Funderar också på det jag såg i England i våras. Många, väldigt många, besöker den lokala puben varje kväll. Då menar jag Engelsmännen.

Vår värd på ett ställe i York gick dit varje kväll. Hur många öl han satte i sig vet jag inte men varje morgon var han dock på plats och servade oss. En livsstil, förvisso, men kan det vara bra i det långa loppet. Men så länge ”livsstilen” inte är något problem så varför inte. Engelsmännen umgås verkligen med varandra.

 

      



 
 
Ingen bild

Titti

28 juli 2011 22:41

Tycker nog ändå att Juli varit ganska hyfsat. Fast jag är ju å andra sidan inte så väderberoende. Mycket kantareller frodas iaf i markerna!

En gång i hela mitt liv har jag varit på en riktig pub! Det var på en resa till Skottland för 3 år sedan. Jag beställde världsvant "a half pint of your local beer, please". Han som serverade såg nöjd ut. (hi-hi han hade ju inte en aning om att jag egentligen inte tycker om öl, men är man på de brittiska öarna får man offra sig)

Ha det bra nu de sista dagarna på Juli, Pågen!

 
katsura

katsura

28 juli 2011 22:45

Jag håller verkligen med om att vädret kunde ha varit bättre, men det har ju ändå varit OK varmt (om man jämför med 2004 då det aldrig var varmare än 15 grader...) Hoppas ni har tur när ni ska ut med husbilen. vart bär det hän nästa gång? Husbil verkar så himla mysigt tycker jag. Vi tänkte hyra en i sommar men det var dyrt som attan... (men det blev inte billigare att åka till Californien...) Önskar dig en skön helg!

http://katsura.bloggplatsen.se

 
Tintin

Tintin

29 juli 2011 14:35

Visst har det regnat en del här också men det låter ändå som att det i det stora hela ändå har varit bättre än nere hos Dig./ Ja, att köra rattfull är ju väldigt svårt att förstå sig på./Fina bilder Du har lagt in.

http://tintinbloggar.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

29 juli 2011 19:00

Nej det är inte okej o köra med sprit i kroppen,i det läget är bilen ett "mordredskap".

Klart du ska åka till Gotland nästa sommar,en underbar plats med massor o upptäcka.Har forfarande mycke o se o då är vi här för 24:e gången.

Ha det gott o kör försiktigt med husbilen

http://mapes.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards