Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 11 september 2011

Trier.

Av Åke Johnson - 11 september 2011 19:11

Jag skrev att Trier var en av städerna som jag fastnade för mest. Tysklands äldsta stad, sägs det. Romarna var där och stadsporten finns kvar bland många andra gamla fina hus. Karl Marks föddes också i den här staden och hela hans hus är numer ett museum.


Den Romerska porten heter ” Porta Nigra” och är från 100 talet e. Kr. Svindlande tanke att delar av den finns fortfarande kvar. Namnet ”Svarta porten” har den fått p g a stenartens färg.


Här några bilder från Trier.

 

 

Karl Marks föddes också i den här staden och hela hans hus är numer ett museum.


 

 

 

 

Namnet ”Svarta porten” har den fått p g a stenartens färg.


   + 28 grader, de Ni.  

 
ANNONS
 
Zandra

Zandra

11 september 2011 19:39

Det ser mysigt ut! Förstår att du fastnade för den staden!

Någon tur till Askersund har vi inte hunnit med ännu. Men det har inte glömts bort! Har till och med kollat upp ett hotell där, där man kan boka chokladweekend!

Ånglok har jag aldrig kört, men skulle gärna testa om jag fick chansen. RC stämmer säkert. Det är de loken SJ drar sina InterCity tåg med bland annat. De drar också mycket gods gods Green Cargo. Jag har kört Uppsalapendeln hos SJ med RC6, och några meter på bangården i Hallsberg med RC4 (allra första gången jag körde lok!)

http://drak.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

13 september 2011 14:24

Trångt, burriga/gråfärger men pittoreskt så in i bomben och kan tänka mig hur det kändes "live".

Tack för titten och skoj med text/bild och en lite förkovring så här på em. :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se