Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011

Han med stort J.

Av Åke Johnson - 16 oktober 2011 09:54

 


Jomänvist, Håken Juholt förstås.

Som aktiv sosse känner jag mig manad att göra en kommentar, åtminstone i min egen blogg. Förhållningssättet till honom i partiet, ja det vet nog varje människa vid det här laget som följt turerna. Partiets högsta beslutande organ har givit honom klartecken. Då är det bara att följa instruktionen och gilla läget.


Men min egen åsikt då ?

Utan tvekan uppförsbacke. För många fel på kort tid har han gjort. Men jag är egentligen av den åsikten att det är på felen man lär sig. Men får en person i Juholts ställning göra så många missar. För mig är det ändå tveksamt. Det är ju som bekant inte bara det här med hyran av lägenheten.


Att han är en bra debattör, det tar ingen ifrån honom. Men han kanske ändå är för vanlig i sin framtoning. Han spinner på humor och sin, nu riksbekanta, mustasch. Det är inget fel att vara humoristisk men det måste också vara substans i budskapen och humorn får inte ta överhand. Men det är klart, han har ju nyligen börjat på sitt nya jobb och hur den tiden har varit, ja det vet vi ju alla.


Jag vill påstå att han som partiledare kan utföra ett bra jobb, men ryggsäcken är nog ganska tung att bära för honom under en lång tid framöver.


Jag tycker också att partistyrelsen hade haft ett ypperligt tillfälle att sätta ned foten och försökt vaska fram en ny person. Men den processen är mödosam och partiledare växer inte på träd om det nu finns någon att tillgå. Valberedningen har ju för inte så länge sedan vaskat och Håkan Juholt blev vald.

Nu är det bara att vänta och se. Det som ändå är viktigast är politiken som ska drivas och den behövliga förnyelsen i partiet. Att Juholt kan presentera den på ett trovärdigt sätt är jag övertygad om. Bara väljarna kan tro på honom efter alla turer, det är det jag är mest orolig för att Juholts ryggsäck är för stor för den stora skara av väljare som ska återvinnas. Varken jag vill eller inte så röstar många människor, allt för många, på person. Personval har kommit för att stanna, det är jag övertygad om.


Men som sagt, uppförsbacke är det och köra nedför kan gå snabbt.


  


 
ANNONS
 
Zandra

Zandra

16 oktober 2011 14:32

Klokt inlägg!
Tack för grattishälsningen! Jag tror till och med att jag fick ett grattis i förskott av dig också! :-)

http://drak.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

17 oktober 2011 14:44

Jo snacka kan han ju och inte sprang han direkr och gömde sig heller när det framkom vad han gjort. Han verkar fräck och framåt och kanske är det precis det S behöver. Så vi lär väl få återkomma om det här kanske om 6 mån när det värsta har lagt sig och se vart vi hamnar då. Att röra om mera i grytan nu med att leta efter en ersättare kanske bara blir ännu mera konstlat. Håller tummarna att han kommer att göra alla s:are stolta.

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

18 oktober 2011 14:21

Vad gör du? :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se