Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under oktober 2011

Av Åke Johnson - 10 oktober 2011 19:17

Frågan aktualiserades för mig med Håkan Juholts affär, betr. ersättning av hyran. Myntet har ju två sidor i alla sådana här fall. Det är sådana ställningstaganden som alla domare och nämndemän i domstolar måste bena ut.

Hur nära sanningen man kommer beror väl på hur bra förundersökningarna och bevisbördorna kan presenteras. Det kan inte vara lätt att sitta som domare och nämndemän i en domstol alla gånger.


Nu tror jag inte att Juholt kommer att bli åtalad. Karlen har bett om ursäkt och menar att han inte förstått utan handlat i god tro.

Är det sant eller falskt ? Rimligen är det bara han själv som vet.

En annan femma är ju, ska en sådan person som är partiledare för ett politiskt parti inte sätta sig in i Riksdagens regler. Jag tycker nog det, trotts allt. Men om vi bortser från det ett ögonblick. Kan man inte få göra fel och om det påtalas att man gjort fel, rättar till det omedelbart och sedan är saken utagerad. Nä, man kan nog inte bortse ifrån person och sak. Hur heter det nu, alla lika inför lagen. Så vi kan nog INTE bortse från det. En sådan här sak får man inte göra fel i. Alltså inget försvar i sakfrågan, man måste ta del av regler och förordningar.


Vad är då att föredra, utan tvekan en förundersökning. Ger den vid handen att Juholt handlat i god tro, fine, tvärtemot, ja då är han nog säkert illa ute.


Jag vill påstå att göra något fel i dag 2011 är en större fadäs än att ha gjort fel förr. Om det var bättre förr vet jag inte men det var i mångt och mycket annorlunda.


    

ANNONS
Av Åke Johnson - 9 oktober 2011 15:10

Vilken härlig dag vi har. Vilken Söndag. Solen lyser från en nästan klarblå himmel. Småkyligt, men än då. I natt var det dock kallt. Ingen frost ännu, men jag gissar, snudd på.

Det blev en härlig promenad nere vid havet. Ystad har verkligen fixat det här med fina stråk nere vid havet.


Efter promenaden blev det kaffe med smarrigt bakverk vid Olof Viktors. Jag kan verkligen rekommendera det stället, om ni är i närheten. Kolla gärna denna sida http://www.olofviktors.se


Nu blir det lite gräsklippning, troligen den sista för den här säsongen.


Ha en fortsatt skön Söndag ni där ute.

      


ANNONS
Av Åke Johnson - 8 oktober 2011 10:51

Ytterligare en fadäs Juholt, inte bra.

    

Av Åke Johnson - 8 oktober 2011 00:25

Nu är insamlingen i full gång för världens barn.

Kommer ihåg förra gången så blev det några reaktioner om pengarna också gick till Sverige. Frågan är kanske relevant, jag vet inte. Men med tanke på det man läser om barnfattigdomen i vårt land kanske frågan är befogad.


Vad tror du ???


      

Av Åke Johnson - 6 oktober 2011 10:29

I dag har vi höstens första riktiga blåst här. Storm är nog kanske att ta i men man vet ju aldrig innan dagen är slut. Regnar gör det också, men det hör numera till vanligheterna, för att vara lite negativ.


Apropå att vara negativ. Kan man bli annat när man läser morgontidningarna eller ser nyheterna på TV. Inte är det mycket som är uppåt precis.

Jag tycker själv att jag har en positiv inställning, men på något sätt så blir man påverkad av nyhetsflödet.

En positiv nyhet var ändå Sossarnas skuggbudget, som presenterades i går. Nu är man på rätt väg, tycker i alla fall jag. Men varför denna fadäs innan. Juholt, skärpning, ifall du ska få massan med dig.

Annars är det ju bara mord, våldtäkter, rån och misshandel. Men samhället ser nog ut som det sägs och skrivs om. Men varför?

Barnfattigdom pratas det om. Förskräckligt i mina öron.


Läste en artikel i dagens tidning om Folkets Park här på orten http://www.tomelillafolketspark.se/

De liksom många andra har svårt att få folk till sina arrangemang. Ändå har de ett ganska brett utbud. Undrar vad folk gör när ingenting lockar.


En sak är jag definitivt klar över, fler unga människor måste engagera sig politiskt med även i föreningar och organisationer.

Jag vill gå så långt att attraherar inte mötesformen de yngre, måste mötesformen ändras till de yngres belåtenhet. Om inte detta sker så kommer vår demokrati att krackelera.


En sak som jag vet lockar till stor publik är vissa saker på vår bio. Som jag nämnt tidigare så är vår eminenta biograf på alerten. Digitala sändningar från Metropolitan i New York och Sthlms Operan bl a och nu senast från Albert Hall i London (Fantomen på Operan). Då vill det till att man är tidigt ute om man ska få några biljetter. Vem myntade, smör i solsken ? Det gläder i alla fall mig att Operaintresset är så stort ute i stugorna. Det ger också lite klirr i kassan till Folkets hus och bio, det behöver dom säkert.

  Av Åke Johnson - 3 oktober 2011 19:24

I dag visade sig solen i alla fall efter gårdagens täta dimma. Men jag hade inte så mycket nöje av det tyvärr. Jag var förpassad till Datasalen. Det är ju Måndag och studiecirkel. Trotts det fina vädret så kom alla deltagarna mangrant. Men oavsett så är allt mycket kuligare när solen skiner.


Men när jag kom till bilen för att köra hem hade jag fått en P bot. Ja, inte ens solen kunde stilla min irritation över 400 kronor för att jag parkerat på fel sida på gatan. Men det man inte har i huvudet får man ha i plånboken. Så är det nu bara. Men satan vad jag grämer mig. Roligare kan man ha för 400 kronor.

Som t ex här om dagen då vi var på bio frun och jag. Vi såg Hoberts nya ”En enkel till Antibes”, riktigt bra film tycker i alla fall jag. Jag hade kunnat bjuda två personer till för samma pengar som p boten. Men, men inget att gråta över spilld mjölk, det är bara att betala.

 

    

Av Åke Johnson - 2 oktober 2011 12:29

I dag har vi en tät dimma över Österlen. Tror inte att den kommer att lätta.

I natt var den så tät så jag såg inte grannens hus. Rena skräckscenariet. Å där mitt på gatan kom............ nä, jag bara skojar. Inte om dimman utan om spöket   


Ha en skön Söndag.


    

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se