Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 8 november 2011

Så får det inte vara.

Av Åke Johnson - 8 november 2011 10:29

Jag vill med en gång poängtera, jag såg inte programmet ”Dokument innefrån” på SVT om Carema care. Men jag har läst en hel del om det i tidningen.


En av frågorna man måste ställa sig inledningsvis, är det fult att tjäna pengar i Sverige ?

Eller är frågan fel ställd?

Om nu Carema care tjänar pengar på äldrevården, så kan väl inte det vara något problem? Problemet är hur de tjänar dom och var pengarna går. Om företaget drar ned på personal och därmed blir det sämre vård och omsorg och överskottet av vinsten går bl a till bonus till vissa chefer, ja då blir det ett problem.


Grunden är från början lagd. Vård och omsorg på lika villkor. Organisationen måste se likadan ut på ett ”privat” äldreboende som ett som drivs i kommunal regi. Det betyder å andra sidan att en kontrollfunktion måste finnas som kollar upp att allt fungerar som man kom överens om. Vi ska också komma ihåg att kommunen man bor i har huvudansvaret.


När en kommun upphandlar dessa tjänster från privata aktörer så har kommunerna

förutsättningarna om hur det ska drivas. De privata intressenterna ger därefter en prislapp.


Jag ställde frågan tidigare ” är det fult att tjäna pengar i Sverige”. Jag personligen tycker i alla fall att det inte ska vara det. Om jag är anställd eller är egen företagare spelar ingen roll bara man förtjänar pengarna på ett rätt sätt.


Det som framkommit i Caremas fall med bonusar och pengar till skatteparadis med följd om vanvård av äldre p g a personalnedskärningar t ex kan inte vara acceptabelt. Det är kränkande och förödmjukande speciellt för dem de drabbar.


Om det nu är så att det går att tjäna pengar på äldre människor, vilket jag inte tror, så borde överskottet gå till baka i verksamheten.


Självklart är detta en ”stor” politisk fråga i slutänden. Det privata står mot det kommunala.


Samma sak gäller skolan. Det finns privata skolor som också borde granskas. Men det har man väl också gjort, tror jag. Det är ju samma sak där. Lika undervisning med kvalitet oavsett om skolan är i privat eller kommunal regi.


Min åsikt i frågan är klar, man kan aldrig tjäna pengar på barn och äldre människor. Det har väl den senaste händelsen visat om man inte fuskar förstås. Men fuska och försämra, det ska man väl ändå inte uppmuntra.


   
ANNONS
 
Sanna

Sanna

8 november 2011 15:02

Det är gräsligt hur en del skor sig på andra stackars människor och det förekommer lite varstans runt omkring oss.
Det är klart att det inte är fult att tjäna pengar men det ska precis som du skriver gå rätt till.
Idag verkar inte människor känna empati för varandra och därför är det nästan lite chockartat att höra talas om folk som bryr sig utan andra baktankar. Det är nästan så det känns som lite ironi eftersom vi också inte är vana att det finns människor med hjärtan. Som tur är ger de oss hoppet tillbaka och tron på människan till skillnad mot Carema care och man ser ju det mesta i svart då.

Trevlig tisdag pågen och nu måste jag verkligen sätta fart här. :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Mita

Mita

9 november 2011 07:54

Självklart är det inte fult att tjäna pengar i Sverige, men om man gör det mot att andra människor får det sämre då är det inte bara fult, det stinker även!!

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

9 november 2011 12:56

Tänka sig att solen lyser idag. Man blir ju alldeles själagla på självaste onsdagen! :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se