Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 16 november 2011

Att ha en åsikt.

Av Åke Johnson - 16 november 2011 10:26


Måste man ha en åsikt om allt ting.

Frågan om vargen och för den skull rovdjur över lag engagerar, det kan jag märka även här på min blogg.

Alla vi människor har säkert en åsikt om allt. Om åsikt står det att läsa om i Wikipedia :


Åsikt är en människas sätt att se på någonting, till exempel:

-Min åsikt i detta är att vi ska hissa ner flaggan.

Det handlar alltså om ett uttalande om vad personen ifråga (personligen) tycker. Eftersom en tyckes fråga alltid är bestående tycker man alltid någonting i alla frågor vare sig bestämt eller inte bestämt. Man kan alltså inte tycka ingenting.”


Så är det nog för oss alla. Men tillhör man ett visst politiskt parti så kan man ibland få driva en fråga som går emot den egna åsikten. Jag får ha min åsikt, självklart, men det är partiets åsikt jag ska driva. Det är väl här som det kan gå snett. Blir det för många frågor som skiljer sig från min åsikt, ja då är fundamentet inte så stort att stå på. Man avgår eller helt enkelt går ur partiet. Men om det händer någon gång ibland, så får man nog bara acceptera och ställa sig snällt i ledet.

Min bedömning är att här går en skiljelinje. Yngre har svårt att acceptera detta medans äldre är mera vana att kompromissa. Men kom ihåg, det är min åsikt! Om den, min åsikt alltså, är rätt eller fel, det vet jag inte men är ett antagande/förmodan.

För övrigt gillar jag diskussioner och att olika åsikter kommer fram. Det är sedan det blir svårt. Från diskussion ska man kanske enas om ett gemensamt uttalade. Här kommer poängen, acceptera, eller förkasta, men min åsikt har jag även om min åsikt inte fick gehör.


  



 
 
Mita

Mita

16 november 2011 10:37

Klart att man ska ha åsikter och ja, jag tycker verkligen att man ska en åsikt om allt!

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

16 november 2011 11:55

Min åsikt är att Pågens blogg har ett varierat innehåll som stundom roar och stundom får mig som läsare att tänka över var jag själv befinner mig i livets skeden och vilka värderingar som präglar dessa just nu.
En åsikt får aldrig bli så fastlåst att andra åsikter inte kan få tillfälle att komma till uttryck!

Allt Gott!

 
T

T

16 november 2011 13:02

Jag tycker personligen att man måste få ha en åsikt om allt möjligt. En åsikt är väl egentligen aldrig rätt eller fel. Det är något annat om det "slinker in" rena faktafel!!!

http://mina-ord-och-bilder.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

16 november 2011 23:11

En åsikt har väl alla! men kanske inte alla säger sin ;)
Jag tycker tex. att vargen ska få finnas! är inte varghatare! å andra sidan gör den mycket dumt åxå, river ihjäl inhängnade djur osv. om dom ändå kunde hålla sej i skogen! ;)
Kram! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

17 november 2011 14:35

Hel rätt och det sämsta med människor är att de blir arga och upprörda för att man inte tycker lika. Så omoget. Jag har ibland en del avvikande åsikter även på jobbet och dte får man ha men att också sätta dem i verket är en helt annan femma utan att vara eniga. Så oftast när förslag mognat kommer de krypande till korset och det har hänt inte bara en gång. Då blir man glad inombords och låter dem som oftast tro att de kommit på idén alldeles själva...haha
När det gäller djur som inte kan göra sin egen stämma hörd blir jag uppriktigt upprörd över viss tillvägagångssätt hos människan. Att utrota djur är en mycket dålig sida där jag inte vill medverka.
Bara idag kom nyheter om att den sista västnoshörningen avlivats varför den nu är helt utrotad. Kolla gärna länken och känn efter vad ditt hjärat säger.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4765214

Ha en toppendag pågen och du är en mycket bra politiker, säga vad man annars vill men du bryr dig nog också om orättvisor innerst inne.

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tojan

17 november 2011 20:17

Ja, just nu är det väl rätt mycket kompromissande i ditt parti gällande partiledarens göranden och tyckanden.
Vilken tur att majoriteten av partiets medlemmar tillhör skaran äldre :)
hmm...känns kompromissandet som en bra egenskap i det fallet?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards