Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 16 december 2011

Fredag och väntan på Tomten.

Av Åke Johnson - 16 december 2011 11:02

 

Å nästa Fredag är det dan före dan. Snacka om att tiden springer iväg.

Förväntningarna är nog stora nu den här tiden, bland många barn. Kan själv komma ihåg hur det var.

Inte utan att förväntningarna finns även hos mig, men på ett lite annorlunda sätt förstås. Det här med julklappar är för barnen i första hand. Men självklart finns en liten spänning ifall tomten tyckt att även jag varit snäll det här året så jag också kanske får ett paket.


Annars då. Vädret, vad ska jag säga om vädret. Något julväder är det väl inte. Regn, blåst och åter regn just nu. Har varit så ganska länge. En fördel med det är att snöslungan, som inhandlades förra säsongen, står där den står. Barmark så långt ögat når.

Men landskapet är vackert för det. För att inte tala om när vi åker ned till havet och går med hunden och ser kraften i havet som slår mot stranden i Ystad eller Simrishamn. Det är ett skådespel som inte kostar en krona. I vår lilla skog har dock många träd fått gå hädan av allt stormande.


Nu när mörkret faller redan klockan tre är det stearinljusets tid. Ljusen tillsammans med Adventsstjärnorna ger en mysfaktor ett. Ja det finns alltid något att glädjas åt, dock om det är i det lilla.

Jag tänker på de människor som inte har förmågan att ta till sig av det lilla. Kanske inte har möjligheten, för den delen. Hemlösa, missbrukare och de människor som är utanför. Tur att det finns organisationer som t ex Frälsningsarmen och Stadsmissionen som finns där för att hjälpa. Jag brukar lägga en slant i Frälsis gryta. Gör det du också. Frälsningsarmen, mig veterligt, är rena från olika skandaler. Jag vill i alla fall veta att pengarna kommer till nytta när jag ger en slant.


Nu är vi snart i julveckan. Mycket att bestyra med för många. Vi har bara ett datum och tid att komma ihåg. Det är tåget som tar oss till huvudstaden.


Ha en skön helg ni där ute.

 


  



 
 
Mita

Mita

17 december 2011 07:06

Det är underbart väder =)

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

17 december 2011 12:11

Föreslog maken att vi skulle lägga ett bud på din snöslunga. Han tyckte det var onödigt, eftersom vi med har barmark.
Vi gillar oxå att tända ljus! Varje år sedan kottarna var små har vi även haft datumljus, du vet ett sånt där med siffror 1-24 som eldar en liten bit på varje dag. Vi köper det ff och tänder högtidligt när vi dricker kaffe.
Önskar er en skön 3:e advent där nere i Pågenland!

 
Sanna

Sanna

17 december 2011 13:23

Vi ska också bort på själva julafton och det var länge sedan och minns knappt när det inträffade så det ska bli skönt. Fast vi har alla hos oss dagen efter så egentligen spelar det inte så stor roll.
Vad härligt att vara resa iväg och då slipper ni pynta så mycket utan bara ha det så där lagom gott hemma.
Ha det bäst och det är inte utan att man ser fram mot julen oavsett ålder eller kön och man får vara tacksam som har tak över huvudet.
Kramisar!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards