Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 5 februari 2012

Skotten i Malmö

Av Åke Johnson - 5 februari 2012 18:50

Skotten i Malmö. Jag har inte skrivet i min blogg om detta, vad jag kan minnas i alla fall. Det är rent för djävligt det som sker.
Jag är dock dåligt insatt. Har hört en del på nyhetssändningarna förstås och programmet Debatt på SVT1. Men när folk skjuter varandra kors och tvärs så måste det väl ändå vara något fel i grunden.
Det skrivs en hel del om det i våra lokaltidningar. Vissa invånare törs inte vara ute i Malmö, speciellt kvällstid. I botten av människors tänkande måste det vara något fel när man ser till att människor skjuts, när man ser till att människor känner skräck.

En polis sa, ”en uppgörelse i kriminella kretsar”. Hur vet man det, kan jag undra, när man inte vet något? Men polismannen kanske har sina aningar.
En man sa i en intervju, ”Hade varit bättre att jag hade varit kvar i Irak”.
Hur kan detta vara möjligt? Att jämföra vårt land med Irak. Har det verkligen gått så långt. För mig är detta helt främmande. Det finns en verklighet som i alla fall jag inte känner till och varför har det blivit så som det gör i dagens Sverige.
Förslagen är tydligen många, på ordet Varför ?? Här är några förslag jag läst om varför :

-för dålig koll på invandringen
-för dålig lagstiftning betr innehav av vapen
-arbetslösheten spec bland yngre
-skolan funkar inte
-för få poliser
-mm mm mm.

Vad tror du?
Vad jag själv tror återkommer jag om till i nästa inlägg.


      

 
 
T

T

5 februari 2012 21:47

Tycker förstås att detta är hemskt men jag tycker inte att man ska jämföra Sverige med Irak precis./Det har alltid i perioder varit så här. Tidigare kallades bl.a Gävle och Borlänge för "Lilla Chicago". En tid var det jämt något i Borlänge. Men det värsta vid ett och samma tillfälle skedde väl i Falun i juni 1994 då Mattias Flink sköt ihjäl 6 eller 7 unga kvinnor och någon skadades svårt också. Vi människor minns ofta inte så långt bakåt utan bara ser det som sker just nu. Som vår guide sa när han läste ur Bergspredikan i Israel; "Det flöt mycket blod på Jesu tid också"! Jag vill trots allt tro på det goda och tänka positivt.

http://mina-ord-och-bilder.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

6 februari 2012 20:10

Vet inte om jag missuppfattat detta men i debatt var ju den mördade sonens far med och det var väl han som sa att det hade varit bättre att stanna i Irak, eller?
Nåja jag känner med Malmöborna och jag har ett gäng kompisar till yngsta sonen som flyttat dit och fortsatt sina studier så jag får ju lite rapporter jag också. Minns att jag för några år sa likdant till mannen som i somras när vi närmade oss Malmö; -här stannar vi inte och ligger kvar!
Så Malmö har ju haft stora problem med brott av olika slag en längre tid och man kan ju undra vart alla pistoler kommer ifrån. Finns det hur mycket som helst i Sverige?

Stapeln över invandringen håller jag som högt men det handlar ju också om att ingen tar hand om dem när de väl får stanna här. Lite dålig etik kan man tycka och spelar ju ingen roll vilken stad det än gäller så borde myndigheterna jobba snabbare med att få igång dem att prata svenska och att få jobb. Fast som det ser ut nu så får ju inte ens våra barn jobb och min yngsta son som har masterexamen i utb. sitter och hittar egna hemsidejobb i brist på annat.
Tvi vale vilken dålig utveckling vi ser här.

Ha det gott pågen trots alla bekymmer!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards