Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 22 februari 2012

Å fred på jorden............

Av Åke Johnson - 22 februari 2012 21:45

till människorna ett gott behag.

Känns frasen igen?? Om du nån gång varit på en högmässa i kyrkan så borde du hört det. Kanske rent av läst med, högt och tydligt, eller mumlat det lite för dig själv. År ut och år in har kyrkan predikat och uppmanat oss människor i alla länder, på olika språk, å fred på jorden.

Men utanför kyrkan har det pågått krig och elände år ut och år in.

Varför har jag kommit på den befängda iden att skriva så här. Krig av olika slag har avlöst varandra under min levnad, inget nytt eller... ? T o m när jag föddes var det ett världskrig. Inte för jag kommer ihåg något själv utav det. Men däremot kommer jag ihåg det så kallade ”6 dagars kriget”. Det var 1967 och det var första gången jag verkligen tyckte att ett kriget var nära. Hur som så har ju kriget varit närmare än så i Europa på senare år.

Hör eller ser man på nyheterna i dag så är det bara elände. Tack vare den nya tekniken så kommer eländet närmare. Lär vi människor inget av historien eller ....... ?


Jag vill ha fred på jorden och till människorna ett gott behag.

  


 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

23 februari 2012 12:30

Tyvärr är det ju också så att de olika religionerna också skapat krig vilket för mig är en gåta. Jag tror också det finns länder som idag inte ens vet varför de fortsätter kriga och tänker speciellt på NordIrland. Ser man till historien finns det kanske skäl i början men inte nu år 2012.

Nu kurrar magen och det rä dags att äta.
Trevlig pannkaketorsdag på dig!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
swaxu

swaxu

23 februari 2012 17:57

hejhej, allt bra?! :D
följa varandra på bloglovin? http://swaxu.bloggplatsen.se

http://swaxu.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

23 februari 2012 23:16

Ja tänk om det kunde bli Fred på Jorden!!♥
Kram & fin helg!! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

24 februari 2012 13:41

Trevlig helg pågen!
...och så önskar jag en nytagen bild på Hugo. Kan man få önska det? :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

26 februari 2012 13:18

Äh, vad styr du med? Ligger i trädgårdslandet antagligen. :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se