Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under februari 2012

Av Åke Johnson - 12 februari 2012 09:51

Å det snöar.

 

*******

ANNONS
Av Åke Johnson - 11 februari 2012 10:43

Tack till alla som röstade i min senaste omröstning betr biobesök.

11 st röstade och 54,5% av er gick på bio ett par ggr / år, följt av 27,3% som nästan aldrig gick på bio och 18,2% går en gång i månaden.

Själv tillhör jag nog kategorin som går (minst) en gång/mån.


I går kväll såg jag (igen), Män som hatar kvinnor. Förlagan, alltså den Svenska. Gick på SVT1. Den mäter sig väl med den Amerikanska dito. Kanske rent av att den Svenska är något bättre.


Så är det helg igen. Veckorna går med pilens fart, skulle man kunna säga. Vintern håller i sig med fortsatta minusgrader och till i morgon har SMHI lovat mer snö. En få tacke. Men snart är det vår. Det kännes ändå så på något vis.


Planer smida inför sommaren. Husbilen måste ju även den här sommaren få göra sitt. Men vi kommer nog att hålla oss inrikes med den det här året. Men först blir det blomsterlandet Holland i slutet av April. Men då åker vi med goda vänner som förra våren. Två ggr blir det inte någon typ av tradition. Hur lyder ramsan, En gång ingen gång, två gånger tradition. Jo så är den nog.

  

ANNONS
Av Åke Johnson - 8 februari 2012 10:24

Pensionsåldern är på tapeten nu igen.
Vår populära Stadsminister höll hov i går runt den frågan, att inom en snar framtid ska vi jobba till 75 års ålder ifall vi orkar, om han och Moderaterna får bestämma. Utgångspunkten för hans resonemang var att den så kallade välfärden skulle behållas på den nivån som är i dag, om jag nu fattade rätt. Ja vad ska man tycka om det här nu då?


Befolkningen blir allt äldre. Det betyder att de som jobbar ska föda allt fler. Men de som jobbar och de som har jobbat har ju tjänat ihop till sina egna pensioner. De är ju två saker som är fakta. Vart har dom slantarna tagit vägen ??


En tanke som jag dock har är, hur kan man hålla samma välfärd som vi hade tidigare när man allt mer sänker skatterna. Men Moderaterna och jag har inte samma tankesätt gu be vars.


Men Reinfeldt har en poäng. De som orkar och kan borde få jobba på så länge dom kan och vill. En flexibel pensionsålder har vi redan i dag. Så det är inget nytt.  


Jag tror frågan ska ställas till Arbetsgivarorganisationerna och Företagarna. Nu måste förslagsgivaren vända ut och in på Arbetsgivarna och se till att de anställer en person som fyllt 60. Det blir en trollkonst som heter duga. Som det nu är så är man ju ute ur arbetsleken när man är 50 och söker jobb. Jag generaliserar lite, jag vet.  


En annan femma är nog att titta på den klick som suttit i Riksdagen i mer än 12 år. Vilka pensioner har de???? Kan bli en aning stötande om man nu ska jämföra.
Att Riksdagsmännen måste ha någon typ av övergångslön om det krisar till sig, det är jag med på, men inte sådana pensionsavtal som finns i dag. Alla ska väl dra sitt strå till stacken. 

  

Av Åke Johnson - 7 februari 2012 10:06

Varför ser det ut som det gör i Malmö.
Det är nog en komplex fråga. Många menar både det ena och det andra som orsak till att det ser ut som det gör i Malmö. Så kallade experter menar att det är rad frågor som måste läggas ihop och utav det får man sedan ett svar. Till den skaran ställer jag mig. Ja, inte som expert, långt därifrån, utan från min horisont.

Vi lever i dag i en helt annan värld en tidigare. Ankdammen Sverige är borta för länge sedan. En bidragande orsak till hela situationen tror jag är Tullarna. Har vi några tullar nu mer?? Nä, knappast!

Vi ska ta emot andra människor från andra länder som har det svårt. Men dessa människor måste få drägliga förhållanden att vara i och krav på att lära sig det Svenska språket. Sverige ska inte bara vara en uppehållsplats utan ansvar. Sverige ska också ta vara på kompetensen som dessa människor har. Sverige kan inte bara föda utan människorna måste föda sig själva. Områden som Seved, Rosengård o s v, måste göras något åt.
Polisen måste få större befogenheter och straffen för vapeninnehav måste skärpas. Jag tror också skolan och kommunerna ska ta sitt ansvar och inte bara skylla på varandra.
Jag gissar att gör man något åt dessa saker så kommer det att se annorlunda ut i framtiden.
Nu låter detta ganska enkelt, men ack så fel. Men det måste börjas någon stans.

För övrigt så har det kommit snö i natt. Rätt mycket. Slungan och jag hålls sysselsatt.

  

     *    *** 

Av Åke Johnson - 5 februari 2012 18:50

Skotten i Malmö. Jag har inte skrivet i min blogg om detta, vad jag kan minnas i alla fall. Det är rent för djävligt det som sker.
Jag är dock dåligt insatt. Har hört en del på nyhetssändningarna förstås och programmet Debatt på SVT1. Men när folk skjuter varandra kors och tvärs så måste det väl ändå vara något fel i grunden.
Det skrivs en hel del om det i våra lokaltidningar. Vissa invånare törs inte vara ute i Malmö, speciellt kvällstid. I botten av människors tänkande måste det vara något fel när man ser till att människor skjuts, när man ser till att människor känner skräck.

En polis sa, ”en uppgörelse i kriminella kretsar”. Hur vet man det, kan jag undra, när man inte vet något? Men polismannen kanske har sina aningar.
En man sa i en intervju, ”Hade varit bättre att jag hade varit kvar i Irak”.
Hur kan detta vara möjligt? Att jämföra vårt land med Irak. Har det verkligen gått så långt. För mig är detta helt främmande. Det finns en verklighet som i alla fall jag inte känner till och varför har det blivit så som det gör i dagens Sverige.
Förslagen är tydligen många, på ordet Varför ?? Här är några förslag jag läst om varför :

-för dålig koll på invandringen
-för dålig lagstiftning betr innehav av vapen
-arbetslösheten spec bland yngre
-skolan funkar inte
-för få poliser
-mm mm mm.

Vad tror du?
Vad jag själv tror återkommer jag om till i nästa inlägg.


      

Av Åke Johnson - 4 februari 2012 10:05

I dag är det något av ett rekord betr kylan under den här vintern.
-18 grader på morgonen. Under de år som vi bott här har det aldrig varit så kallt.
Skönt med en braskamin av täljsten.


  

Av Åke Johnson - 3 februari 2012 09:42

Så är det åter Fredag. Veckorna går snabbt vilket på ett sätt är bra. Vi kommer allt närmare våren. Tänk att det är lika dant varje år. Längtan efter vår och sommar. Men det kan ju bero på, för min del, att på vår och sommar är fritidsaktiviteterna många medans vintern inte erbjuder så mycket för mig. Jag åker inte skidor, det har jag aldrig gjort. Skridskor åkte jag ganska mycket som yngre, men det var då det. Nu tycker jag att vintern bara är till besvär om ni förstår vad jag menar.
Men jag ska tillstå att naturen är vacker med ett tunt täcke av det vita, men det är allt. Men som sagt inneaktiviteterna är många så här års så jag ska inte klaga i onödan.
Det utlovade snöovädret över Österlen uteblev, åtminstone i mina trakter.  

Frågan i förra inlägget betr ordet ”Åboen”.
Svaren som jag fått, via källor och internet, är inte entydiga. Men innebörden är nog den samma.
Någon som brukat jord, egen eller annans med brukanderätt och med besittningsrätt.
Man lär sig något nytt varje dag, vilket är berikande.


    

Av Åke Johnson - 1 februari 2012 20:58

Å jag som tyckte att vintern var så bra. Lagom kallt, ingen snö o s v. Men det kunde jag ge mig den på, törs inte skriva annat.
I dag kom en skvätt snö och mer ska det tydligen bli och kallare ska det också bli. Men det är klart, bara Februari, förstås. Man får hålla spisen, brasan vid liv.
Men den som väntar på något gott...... . Våren kommer nog den också.

Släktforskningen i går gick bra. Det är kul med intresserade människor som engagerar sig och ställer alla möjliga och omöjliga frågor. Men det ska väl inte finnas några omöjliga frågor. Eller rättare sagt en fråga som inte cirkelledaren kunde svara på. Då är det bara att man får be om att återkomma med svaret.

Frågan löd, ” vad är en Åboen” som ibland kan så på gravstenar. Klura på det ni som läser detta inlägg. Svar kommer i mitt nästa inlägg.

 

******

***

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se