Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2012

Att resa

Av Åke Johnson - 9 oktober 2012 08:37

Att resa och se andra länder är berikande på många sätt.

Hur man reser har väl också betydelse? Jag menar, att resa på egen hand eller resa med en grupp av människor.

Den resan till S:t Petersburg var en sådan resa som jag i alla fall var var glad över att det var med en researrangör. Så mycket som skulle ordnas med före, t ex visum och procedur i tullen. Allt ordnades av reseföretaget betr visumet och proceduren vid tullen av guiden. Att luta sig tillbaka och låta andra jobba har också sina fördelar.


Tullen i Narva blev en liten märklig och lite kuslig erfarenhet.

Långa köer av lastbilar, bussar och personbilar kantade infarten till tullen. Guiden berättade att tullövergången för en lastbil kan ta flera dagar för att komma in eller ut.


Först den Estländska tullen.

Väl i tullen lät de oss sitta i bussen i ca 45 min med avstängd motor. Undersökning av bussen med olika instrument samt knarkhund. En tulltjänstekvinna kom in för att kolla våra pass. Hon såg mera ut som en robot när hon granskade var och en. Sedan fick vi fylla i en deklaration om oss själva hur länge och varför vi skulle till Ryssland. Den ena delen skulle lämnas till den Ryska tullen när vi kom dit och den andra delen skulle ligga i passet för att lämnas när vi åkte ut ur landet. Äntligen så var det dax att köra till den Ryska tullen. En sträcka på kanske 500 meter.


Ryska tullen.

Här fick vi stiga av och ta våra väskor och gå till tullhuset. Varje väska genomlystes och vi fick gå igenom en detektor. Tullpersonal granskade oss minutiöst och det såg ut som han lusläste passet.

Bussen som nu var tom på folk och väskor körde över en ”smörjgrop” för besiktning av underredet. Åter en hund släpptes in i bussen för att kolla att inget ohälsosamt fans ombord. Det tog ca en timme och femton minuter för Ryska tullen att kolla gruppen och fordonet.

Två timmar hade nu gått och äntligen var vi i Ryssland.


Det finns säkert en förklaring till varför man håller på så här vid gränsövergångarna till Ryssland. Eller kan det vara en kvarleva från gamla Sovjettiden? Oavsett så är det ganska kul att varit med om det hela, även om tillvägagångssättet verkade en aning i överkant.

När vi på hemväg och skulle passera den Finska gränsövergången gick det betydligt smidigare. Men det är klart, vi är EU medborgare i Svensk buss, så här behövde vi bara visa upp passen. Men före Finska tullen skulle den Ryska passeras, just det, tro det eller ej, samma intensiva koll ut som in.


        


 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

9 oktober 2012 15:12

Ja får se när vi kan komma iväg på Hamilton och minns att du skrev om filmen i tidigare inlägg.
Tyckte 1:an var helt klart godkänd men sååååå jäkla rå.

Den här kontrollen ni fick vara med om låter lite som när vi flyttade ner till Algeriet mannen, sonen och jag. Deras nöje, ortsbefolkningen, var att stå på balkongerna ovanför och kolla in oss som entrade landet. De applåderade emellanåt när någon fick sin väska etc. Det var så himla obehagligt och tog så lång tid att svetten rann efter ryggraden och man såg säkert skyldig ut.

Förstår ändå att ni gjort en upplevelse som få och nu är det bara bilderna jag väntar på.

Du, hade ni en jycke till? Du glömde svara sist.

Ha det bäst!


http://www.sancha.bloggplatsen.sew

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se