Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

Forskning och varg.

Av Åke Johnson - 12 oktober 2012 10:37

Har i Tisdags avslutades en grundkurs i datoranvändning. Alla tyckte att kursen hade varit bra. Bara för mig att tacka och ta emot.


På Tisdag startar jag upp en nybörjarkurs i Släktforskning. Åtta deltagare ska introduceras i släktforskningens labyrinter. Datasalen som jag har till mitt förfogande har just åtta datorplatser, så med andra ord blir det fullt hus.

Fem ggr ska vi hålla på, ska bli intressant att se efter dessa gånger hur många som kommer att fortsätta. Intresse finns säkert hos många människor för släktforskning, men om tålamodet med allt letande tryter så kanske intresset svalnar. Vi får se.


Jaha, så har vi fått en varg till Skåne också, närmare bestämt i Skurups kommun. Den slog till i en av Skånes fårtätades områden. Enligt TV och tidningar har han bitit ihjäl 30 får.

Det var ett tag sedan sist som en varg var synlig här i landskapet.

-Och reaktionerna?

-Ja, delade, vill jag påstå.

Förra gången så fann dom vargen, bedövade den och transporterade den till norra Dalarna. Vi får se hur det kommer att sluta den här gången.


  

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

12 oktober 2012 11:40

Det är nog bäst att jag håller mun både i invandrarpolitiken och vargfrågan så blir ingen upprörd. Tror att du vet min inställning vid denna tidpunkt.

Önskar dig trevlig helg och hoppas du har det bra med hundarna. Väntar spänt på den berättelsen. :)

http://www.sancha.bloggplatsen.sew

 
Lena

Lena

12 oktober 2012 11:49

Ja jag läste om "er" varg & blev förskräckt! så långt söderöver? den ville väl slippa snö & kall vinter ;)
Fast frakta den inte till Dalarna tack! :0 vi har varg så det räcker & blir över!! jag är ingen varghatare på något vis, men nu har vi väldigt många runt oss! springer i byarna mitt på dagarna, inte rädda alls! min kompis har haft en i sin trädgård 3 gånger i sommar, hon bor bara knappt 1 km fågel eller hundvägen bort, & förra veckan stod 3 vargar & ylade en morgon på en väns gård i grannbyn, & jag vet inte hur många jag känner som sett en eller fler runt här hos oss på Tunaslätten...
Önskar dej en fiiin helg!! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se