Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 24 november 2012

Ibland önskar jag att jag vore som många andra

Av Åke Johnson - 24 november 2012 11:17

Ibland önskar jag att jag vore som många andra partikamrater. Alltså bara tycka att det partiet säger och presenterar att det är rätta. Så bra det vore.

Men så är jag inte och så har jag aldrig varit. Jag har jämnt och ständigt vänt på saker och ting och funderat i egna banor i olika frågor.

Jag vet, att tillhöra ett politiskt parti är alltid ett givande och tagande. Kompromissa, helt enkelt. Men vad jag menar är att många bara noterar att nu är det så här och slopar egna tankar. Så bra vissa har det.

Min ledstjärna har alltid varit solidaritet. Men är jag solidarisk om jag kritiserar mina egna

kamraters åsikter och i och med det partiets linje. Åsiktsfloran måste vara generös och tillåta åsikter i olika riktningar och därefter förenas man i en ståndpunkt som man enas om, även om jag inte håller med det som bestämdes. Så funkar demokratin.


  

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

25 november 2012 11:07

Fast det är ju skoj med lite olika viljor också så inte bara alla faller in i samma led och klappar varandra på axeln. Det är ju det som skapar flera idéer och ibland oupptäckta hos somliga.
Jag tror du är en himla bra politiker och kör på nu pågen så kanske vi får se en ny ledare om några år. :)

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
katsura

katsura

25 november 2012 14:51

Demokrati är inte helt lätt (om man inte gillar majoritetsbeslutet...)! men en demokrati ska ju också uppmuntra olika åsikter. Om alla hade tyckt lika i alla frågor hade nog utvecklingen stagnerat...
Ha en skön söndagskväll i gråvädret!

http://katsura.bloggplatsen.se

 
Kjell E/Flanören...

Kjell E/Flanören...

26 november 2012 10:47

Tror vi ser rätt lika på medlemsskapets rättigheter och skyldigheter.
Vad skulle ett politiskt parti vara utan levande debatt?
Men du har rätt, ibland får man den uppfattningen, att å ena sidan ska vi ha fri debatt, men fan tar den som inte tycker som "partiet".
I o f s har jag lite svårare att vara kritisk nu, då jag ofta är ganska överens med Jonas S, det var ju därför jag ville ha honom som partiordförande.
Men jag ser behovet, inom hela vänstern, att vända på varje sten, mot bakgrund av globalisering, industrins minskande roll för sysselsätningen och därmed att fler och fler jobbar ensamma eller i för små grupper för att få kampperspektivet bl.a

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

26 november 2012 21:29

Tack för alla rara kommentarer. De värmer i höstrusket!
Kram/S

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se