Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under januari 2013

Av Åke Johnson - 15 januari 2013 09:27

Jag har sagt/skrivit om det förut, jag skriver om det igen ! Invandringen, flyktingar.


Nu börjar det faktiskt att låta lite från de övriga Riksdagspartierna och inte bara från Sverige Demokraterna om vår invandringspolitik. Självklart är det skillnad på Invandring och flyktingar.


Min grundinställning är klar, Sverige ska hjälpa flyktingar så långt det är möjligt. Men är gränsen nådd nu ?

Om man ser på situationen i Malmö så verkar gränsen nådd där för länge sedan. Omhändertagande av flyktingar är omgärdade av vissa regler. Regler är till för att följas. Har man inte några resurser av olika slag, t ex. bostäder vad gör de styrande då?

Man tar till olika möjligheter för inkvartering av flyktingar som vandrarhemsrum och liknande. För den åtgärden får kommunen kritik. Men min undring är då, vad i herrans namn ska de göra? Finns det inga lägenheter så finns det inga. Det Socialdemokratiska styrda Malmö kan inte trolla med knäna.

Jag menar klarar vi inte av att hantera fler flyktingar är det bättre att säga i från. Det är väl inte meningen att vi ska behandla människor som kommer hit värre än boskap som ska köras till slakt.

Jo jag vet, frågan är en het potatis. Så het att jag må hända för min åsikt kan bli kallad för rasist. Så snedvriden är synen på det här frågan i dagens Sverige.


Invandringen då?

Självklart ska det vara så att de människor som vill pröva lyckan i Sverige och kan försörja sig och ordnat bostad ska vara välkommen hit. De ska ta hänsyn till Svensk lagstiftning och följa de regler som råder här.

Vår religionsfrihet i all ära, men har invandraren en annan religion än vår så får han ha den oavkortad. Men han ska respektera vår religion liksom vi ska respektera hans. Svårare borde det inte vara.


Flykting och invandrarfrågorna borde få ett större utrymme i debatten på ett sakligt sätt, så vi slipper detta dravel med rasist eller inte. Så länge denna fråga inte ställs mot fakta och de resurser som finns att tillgå så blir det bara ett spel som alla står som förlorare.

 


      

  **     ****

Av Åke Johnson - 14 januari 2013 10:56

Jag tittade på den nya TV serien i går kväll, ”En pilgrims död”. Det är sällan som jag läst så många lovord om en serie på TV som just den här. Men jag måste nog hålla med. Jag ser redan fram emot nästa Söndag.


Annars är det ganska lugnt just nu. Inte så värst mycket som händer. Allt är i dvala. Men snart så kör allt igång igen. Politiken, kursledare, husbilen, vårbruket i trädgården ja då kommer allt nästa på en gång.

Nu i Februari startar en kurs och i slutet av Mars avlöses den av nästa. Uppdragen inom politiken varvas där emellan. Det gäller att hålla igång så man inte blir försoffad. Men det är ingen risk för min del. Har man vovvar också som ska rastas och skötas om så är risken minimal att soffan blir utsliten.

Men den här årstiden är egentligen för lång. För all del, flytten till Skåne för 7 år sedan har gjort att den blivit lite kortare, men än då. Konstigt att jag inte lärt mig att gilla vintern. Å snö ska det bli i dag också.


  


Av Åke Johnson - 12 januari 2013 11:21

Solen börjar så sakteliga lysa igenom molnen. I natt har ett stoft av snö lagt sig på marken. Lagom för att göra så att det blir lite ljusare ute.


Åter en miniserie om Palmemordet i morgon på SVT 1, ”En pilgrims död”. Fyra avsnitt ska det bli.

Många bra skådisar ska medverka. Ja, det blir väl att bänka sig framför TV,n då. Lassgård och Bergkvist är några av mina favoriter.


 


        

                               ***  

Av Åke Johnson - 10 januari 2013 16:32

Börjar så smått spåna lite om resa/or inför i första hand våren.

Troligen kommer vi att åka upp till Sthlmsområdet till Påsk. Men sedan funderar vi lite på Italien även det här året. Det vart ju inget Italien förra våren. Vi får väl se om det går att förverkliga det här året. Jordbävning i Bolognatrakten förra våren gjorde att vi körde inte längre söder ut än München.

Men vi får se. Att planera är halva resan.

    

Av Åke Johnson - 8 januari 2013 10:28

Dis, dimma, duggregn, många plusgrader så ser Januarivintern ut just nu här på Österlen. Jag är i och för sig glad över att vi inte har någon snö, men detta dis. Ja, aldrig blir man då nöjd.

Inte utan att man längtar bort, bort till, ja va då?

Några vänner tog flyget till Teneriffa i går. Skulle det kanske vara något? Där är väl i alla fall sol och värme. Men jag vet inte. Har aldrig varit så intresserad av att bara ligga på en strand och lapa sol. Men det finns mycket att utforska på denna ö i Atlanten vet jag. Jag har faktiskt varit där även om det är mer än tio år sedan.

Än så länge blir det nog att bida tiden och vänta på säsongen för husbilen, skulle jag tro.


  

Av Åke Johnson - 7 januari 2013 10:38

Vanlig vecka nu och så blir det väl ända till Påsk. Bra eller inte så känns det ändå skönt på något vis att dagar och veckor blir normala igen. Men det är väl det som gör att man längtar ibland till storhelger.


En av dagarna under gångna helger såg vi filmen ”Hobbit” i 3D. Filmen har fått övervägande bra kritik om än någon tyckte kanske att den var i längsta laget. Jag kan hålla med, bra film men lite lång. Men man måste nog gilla lite ”fantasi” , för fantasi är det ju. Påminner mycket om ”Sagan om ringen”.

En film som jag hoppas att vi också kan se är ”Berättelsen om Pi”, i 3D.

3D tekniken är fantastisk tycker jag, trotts att man måste ha glasögon på sig. Men å andra sidan har jag glasögon på mig jämnt, så det blir glas på glas, så att säga.


   

Å snart är det dax för den här. Men å andra sidan har jag redan provat en, 2013 års variant.


  

Av Åke Johnson - 5 januari 2013 10:25

Helt snöfritt. En blick i rabatterna så ser jag snödroppar som trotsar årstiden och försöker komma upp med sina gröna ämnen.

Lokaltidningen rapporterar om (med bild) att någon har hittat fina ätbara trattkantareller.

Temperaturen varierar något, men de senaste dagarna har vi haft allt från 3 till 10 grader plus. Inte utan att jag får en känsla av vår.


Jag var till husbilen i går. Promenaden är inte lång. Mitt över gatan bara i garaget där jag hyr en plats på årsbasis.

Satte i startnyckeln och bilen startade direkt. Slarvade en aning då jag inte kopplade bort batteriet i höstas. Men att bilen startade tyder på att kylan, så här långt, den här vintern, inte varit så hård. Ett bra batteri också förstås, men ändå! Motorn har ju inte varit igång sedan September.

Nu är det bara att invänta vårrustningen av bilen, inte utan att jag längtar dit.


Men jag vet, än så är det långt till vår, men längta får man ju.


 


  

Av Åke Johnson - 3 januari 2013 10:58

Så är vi inne i det nya året. Ännu ett oskrivet blad, vad ska hända ?, vad ska det nya innehålla ?

Men vad hände de sista dagarna av 2012 för min del?


Jag vill ändå nämna serien från TV om Palme.

Tre program som jag inte missade. En lovprisad dokumentär som jag inte fick möjlighet att se då den gick på vår fina bio. Tydligen skulle TV serien innehålla mer material än bioversionen, så det blev ingen större skada, så att säga.

I backspegeln, kan jag dock konstatera, att det var en helt annan tid. Sverige såg annorlunda ut under Palmes tid, en för mig stor ledare och stadsman porträtterades på ett fint sätt. Efter Palmes tragiska död förändrades Sverige, det är nog bara att konstatera.


TV serien om ABBA ser jag på också. En grupp och dess musik som säkert för all framtid kommer att leva.


Annars har helgerna gått lugnt till i det här huset.

På Annandagen passade jag på att köpa en ny dator. Det var ju REA gu be vars. Den gamla hade gjort sitt och den här nya är snabbare med högre prestanda och bättre grafikkort.

Men tyvärr funkar inte min mailbox ännu. Jag får ta ytterligare en dust med Telia då jag efter första kontakten inte kunde få den hjälp jag behövde. Utan ett fungerande Email numera så är jag off så att säga. Tänk så det har blivit i teknikens tidevarv.


På nyårsaftonen smälldes det inte lika många raketer som det brukar göra säkert beroende på regnet som stod som spö i backen. Vovvarna tackade för det men å andra sidan bryr dom sig inte om det så mycket.


 

Annars har braskaminen fått ge oss värme i det råkalla vädret.

God fortsättning på det nya året alla blogg vänner.


      

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards