Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under mars 2013

Av Åke Johnson - 19 mars 2013 09:36

Nu är stormen och snöovädret över oss. Österlen och sydskåne är tydligen värst än så länge. Men ovädret ska tydligen sprida sig.

Skolor är stängda, kommunikationer i form av tåg och bussar fungerar inte. Drivbildning av snön på vägarna.

Blommorna i rabatten som kommit upp är nu täckta av ett täcke av snö. När ska denna vinter sluta?

Frun tog tåget i går i stället för i dag till Sthlm. Var nog ett klokt beslut att ändra biljetten.


Snöiga hälsningar från Österlen.


  

  *******  ***

        **********

Av Åke Johnson - 18 mars 2013 09:20

 


Anna Karenina.


Gillar man kostymfilmer, gå och se filmen. En lite annorlunda filmupplevelse. Bra skådespeleri. Jag blev verkligen imponerad av Alicia Vikander som spelade Kitty.


Vi såg filmen i går med några vänner och efteråt bjöd vi på kaffe med Napoleon bakelse till. Ganska passande bakelse faktiskt. Å så är jag barnsligt förtjust i det bakverket. Konditoriet här i byn kan verkligen göra Napoleon till en fulländning.


Nu har det börjat att blåsa men solen skiner från en klarblå himmel. Hoppas att snöovädret inte kommer hit än på några dagar,


  


Av Åke Johnson - 17 mars 2013 09:14

Solen lyser från en klarblå himmel. Tempen visar -4 grader. Brasan sprakar i spisen och temperaturen visar +25 grader. Idyllen är fullkomlig om det inte vore för hotet om snöstorm. Men just i dag ska det väl ändå inte hända.

Nej, det varnas om Måndag kväll och Tisdagen. Å just på Tisdagen ska frun åka tåg upp till Sthlm för att vara barnvakt. Nu är det bara att hålla tummarna att det inte blir allt för besvärligt med inställda bussar och tåg. Vintern ger sig inte.


Husbilen är inlämnad på service. Nu ska den trimmas för vårens och sommarens resor.

Italienresan är planerad på papper med karta och vägbeskrivning. När den blir av så blir det en tripp på ca 450 mil. Ungefär som förra årets resa. Det verkar kanske långt 450 mil, men sitter man väl i bilen och ser landskapet svischa förbi så blir det faktiskt inte så jobbigt. Vi stannar ofta och på olika platser, ibland flera dagar på en plats. Speciellt i städer som vi vill utforska lite extra. Ingen etapp är längre än 65 mil.


  


Av Åke Johnson - 15 mars 2013 10:38

Vad vet jag om hur det är i Sverige ? Egentligen inte så mycket uppenbarligen. Då skulle jag inte bli så upprörd när jag ser på t ex ”Uppdrag granskning” eller andra nyhetsflöden. Nä, man lever i sin lilla bubbla eller i sin egen lilla värld och tror gott om sina medmänniskor.


Hur fan kan en ”företagare” som Skognicke bete sig som han gjort mot de människor som kom från Kamerun för att arbeta för honom. Å jag tror tyvärr att han inte är ensam. För några år sedan var bärplockare från Thailand, om jag kommer ihåg rätt.

Tjuv och rackarspel är mera en regel än undantag, verkar det som. Att sno åt sig av olika grundläggande förmåner i välfärden verkar på sina håll vara fullt ok. Ibland verkar det vara en regel att försöka sno åt sig, ju mer dess bättre. Vad blev det av moral och etik ?


Människor mår dåligt i arbetslivet. Vad jag förstår är kraven större på de som har arbete i dag än tidigare. Det läggs på mer och mer arbetsuppgifter på de som får ha jobbet kvar när andra får sluta när företagen ska rationalisera.

Unga människor går arbetslösa medan högern menar att vi ska arbeta tills vi bli 75 år.

Jag begriper att arbetsmarknadspolitiken är svår att lösa. Men aldrig på bekostnad av psykisk ohälsa som resultat. Men, det är just det som förekommer i dag.

Vart är vi på väg, med våld på internet, barn som mår dåligt och t o m tar sina liv.


Ibland känns det bra att leva i sin lilla värld och njuta av livet som kan ge så mycket. Synd bara att inte alla kan få uppleva det.


  

Av Åke Johnson - 12 mars 2013 09:26

Kallaste natten den här vintern, - 15 grader. Varför ? Till vilken nytta ?


Har jag nu inget annat att skriva om än vädret? Som somliga vet så gillar jag inte vintern. Det har jag faktiskt aldrig gjort.

Som barn gillade jag inte att åka skidor. Skridskor gick väl ann på Vasaparkens is i Stockholm. Jag är ju född och uppväxt i Vasastan i Sthlm, ett asfaltsbarn må hända men jag vill ändå kalla mig för gatubarn i positiv bemärkelse.

Lekplatsen var gatan, ibland Vasaparken, men det var en bit dit när bostaden låg vid Odenplan. Skulle man åka skidor så var det Hagaparken som låg närmast till.

Dit blev vi kommenderade när jag gick i skolan och hade lektionen ” Gymnastik med lek

och idrott ” som det hette på den tiden.

Vintrarna var gråa i Sthlm, gatorna bruna av snö. Undrar om detta har präglat mig med tanken av vintern.

Jag kommer ihåg att mina föräldrar tyckte heller inte om vintern. Det kanske är en prägling som jag varit/blivit utsatt för.

Nåja, nu har vi vinter igen när våren kom av sig. Bara att gilla läget.


  

Av Åke Johnson - 11 mars 2013 08:50

Man ska inte gråta över spilld mjölk och framför allt inte gråta över det man inte kan göra något åt själv. Men tycka att det är tröstlöst, det kan man väl ändå få göra. Att bli snuvad på våren känns i nuläget lite tungt.

Som läget är just nu så har vi vinter igen. Det har snöat hela natten. På lokalradion pratar man om olyckor p g a snön. Det blåser av bara hel..te och vägarna på sina håll är inte farbara.

Ja, nog blev vi snuvade på våren allt.

Men, jag har ju varit med några år och vet att bakslag kan det bli i Mars månad. Men konstigt nog så blir jag lika besviken varje gång. Möjligen blir besvikelsen större ju äldre jag blir.


JAG VILL HA VÅR !


 

    

    *********

      ****

Av Åke Johnson - 10 mars 2013 09:15

Snacka om skitväder.

Våren var på G under veckan, trotts att det blåste en hel del, men än då, den var på gång. Så i dag när persiennen drogs upp för sovrumsfönstret i morse, snöstorm ! Lapphandskar varvat med småsnö, inte kul alls.


I går ställde jag på husbilen. Tanken var att börja att utrusta den för säsongen. Men det gick i stöpet naturligtvis p g a vädret. Men på Onsdag ska den på service så påställningen var nödvändig trotts allt.


I går var frun och jag och såg filmen ”Mördaren ljuger inte ensam”, baserad på Maria Langs bok. Jag tycker att filmen var bra. Den fångade verkligen känslan av Maria Langs mystik.


Vi kom lagom hem till Melodi köret på TV. För en gång skull gissade jag rätt på vinnarlåten. Tur att inte Bananen vann, trotts allt. Hur skulle det ha sett ut att visa en karl i blöja för hela Europa. Den diskussionen kan vi väl behålla för oss själva med långvårdsproblematiken. Men jag vet inte, vilken hysteri det är runt detta program. Undrar om andra länder har samma hysteri ?


    

Av Åke Johnson - 9 mars 2013 09:35

Våren gör framsteg. Synd bara att nätterna är så kalla, men det blir säkert ändring på det också.

Vårbruket har kommit igång så smått ute i täppan. Häcken på baksidan ska gallras den här våren, den häck som är ett bra insynsskydd. Jag har börjat med det så smått. Otroligt vad ris det blir bara av lite gallring.

Videkissarna, undrar om det är rätta namnet, lyser så fin i vårsolen. Vi har verkligen haft en fin period nu med vårväder.

Stormvindar har vi haft några dagar. Det gör nog nytta på de snöhögar som fortfarande finns kvar på sina ställen.


Var till Ystad i går på ett uppdrag. Körde ned till havet efter mötet för att se på skådespelet som havet gav. Tänk ändå att jag aldrig ser sig mätt på havets skådespel. När jag stod där så funderade jag över det tragiska med Tsunamin. Är nog tacksam över de vågor som visar sig här är av de snällare sorten.


Jag är säkert inte ensam om att gilla vatten och eld. Tänk att sitta framför öppna spisen och titta på elden eller sitta vid havets strand och titta ut över ett stilla hav eller ett hav i uppror. Det är verkligen en lisa för själen.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards