Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under april 2013

Av Åke Johnson - 8 april 2013 10:31

Partikongressen avklarad. Skåningarna gjorde bra ifrån sig, har jag både sett och hört. Roligt också att se våra ”egna” partikamrater intervjuas i TV. Såg även Stefan Löfven i Agenda i går.

”Våra” representanter tillhör en yngre generation vilket jag tycker var bra. Det måste bli fler yngre som för partiet vidare in i framtiden.


Hur var då denna kongress. Vad man kunde höra så tyckte deltagarna på plats att det varit bra. Det är nog gott och väl, men om det räcker visas nog i framöver och framför allt inför valet nästa år.


Jag är medveten om att jag tillhör ett stort och brett parti. Den stora frågan var välfärden och vinster för privata aktörer i den. En kompromiss blev det tydligen. Vad säger man om det då?

Man kommer inte ifrån att så fort man pratar om privatiseringar så kommer pengar, avkastning in. Den delen kan jag förstå. Det är bara att gå till sig själv. Satsar jag en summa pengar på något så vill jag ha tillbaka pengarn med ränta. Inte så konstigt, eller hur? Men som det nu är och ha varit så är det inte riktigt att vissa ska tälja guld av skattepengar med sämre utbud. Där har stat och kommun ett stort ansvar.

Kanske kan det bli ändring på det nu ifall Sossarnas idé blir verklighet. Men då kanske inte det är lika intressant för företag att etablera sig. Min grundtanke är klar, det är nog jättesvårt att tjäna pengar på skola, vård och omsorg om förutsättningarna ska vara lika som den kommunala verksamheten.


Men varför skrota en privat verksamhet som fungerar och drivs korrekt?

Insyn av kommunen i den privatdrivna välfärden är ett måste, enligt mitt sätt att se på saken.


Nåja, nu återstår att förverkliga alla beslut från kongressen och snart märker vi nog om väljarkåren är för eller emot.


En sak som jag håller med Stefan Löfven om, sluta upp med tanken på vänster eller höger i partiet. Det är Socialdemokratisk politik som gäller i partiet, inget annat. Det finns partier som är vänster eller höger om oss, det är bara att välja.



Av Åke Johnson - 5 april 2013 10:53

Åter hemma i det vanliga igen.

Hur än det är så måste man landa lite både i tanken och verkligheten. Efter några intensiva dagar så är det en hel del som far igenom hjärnan.


Träffade våra reskamrater till England och Cornwall under ett dygn. Allt är planerat, t o m fick vi beställt tågbiljetter mellan London och Plymouth. Nästa gång vi ses blir på Heathrow flygplats i London. Dom från Arlanda och vi från Kastrup.


Mina kurser som jag leder börjar gå mot sitt slut. Det var en av anledningarna att jag inte kunde stanna så länge den här gången i Sthlm. Har man arbete att sköta så har man.


I dag är det andra vindar ute. Solen lyser med sin frånvaro och SMHI hotar med någon snöby. Aprilväder, med andra ord.


Skickar med en liten bild på resekamraternas vovve. En släkting till våra yrväder. Leo börjar komma upp i åren men gillar fortfarande att jaga kottar och pinnar.

 


  


Av Åke Johnson - 2 april 2013 08:24

Så är vi hemma igen. Kom i går kväll efter kl 21.00

Startade från Stockholm efter en härlig lunch hos fruns kusin med man. Mätta och belåtna styrde kosan söder ut. Bra väglag och ingen trafik att prata om.

Nu blir det vanliga veckor igen tills vi ska till England.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards