Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 18 februari 2014

Men, ska det verkligen vara på det viset?

Av Åke Johnson - 18 februari 2014 11:02

Först, jag vet inte hela sanningen, men min kommentar gäller det jag läste på SVT nyheter.


En kommunpolitiker (M) i Vallentuna utanför Stockholm hade skrivit på Twitter om invandringen. Han lär ha skrivit att han inte är emot invandring att han heller inte är rasist. Men han skrev ”att han inte var intresserad av att försörja dom”.

Följden blev, enl. nyhetsrapporteringen, att partiet (M) lokalt vill utesluta honom ur partiet och att det gått så långt upp som till Moderaterna på riksnivå.


Om det nu är så, att detta uttalande, från enskild medlem för med sig denna åtgärd så menar i alla fall jag att detta är som en varböld som håller på att spricka inte bara i Vallentuna utan i hela landet.


Att frågan är infekterad, det har jag skrivit om tidigare flera gånger. Det verkar som om man har en åsikt om invandringen så är man rasist och tydligen inte passar in i något parti utom i Sverigedemokraterna. Men, ska det verkligen vara på det viset?


Jag ska faktiskt lyfta frågan i mitt eget parti (S) lokalt, ytterligare en gång. Vi får se hur det kommer att gå. Det vore väl ändå märkligt om man skulle klassas som rasist om man har en åsikt om invandringen.


   
ANNONS
 
katsura

katsura

18 februari 2014 21:17

Varböld eller kokande gryta? Jag håller med om att man måste ju få diskutera; hur ska man annars komma fram till lösningar på olika frågor. Ett tag var det så på en arbetsplats jag jobbade på. Om man hade synpunkter på verksamheten anklagades man omedelbart för att vara illojal. Men hur ska en verksamhet utvecklas om man inte kan diskutera utveckling? Ha en go´vecka!

http://katsura.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

20 februari 2014 13:50

Ja jag har ju skrivit jag med vad jag tycker i denna fråga och tycker väl jag också att man reagerar negativt när en ensamstående kvinna av utländsk härkomst kan få sitt och sina barns uppehälle helt av våra bidrag medan en svensk ensamstående kvinna inte klarar sig som arbetslös. Något snett är det i alla fall med fördelningen och tar jag bara våra grannar som kommer från Syrien så reser de utomlands ca 4 - 8 ggr/år och det är vi som betalar dem detta samt att de båda kan gå hemma och totalrenovera sitt hus medan de sköter om en 20 årig autistisk dotter. Kan någon svara på hur detta är logiskt?

Usch jag blir bara arg!

Ha en bra torsdag i alla fall pågen!
/S

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

20 februari 2014 18:05

Invandrings frågan är något väldigt känsligt!....

Själv tänker jag att vi gärna kan ta emot, men i den takt vi kan erbjuda jobb & ett bra liv! fast det är väl patetiskt att ha den önskan... Undra hur det känns att vara flykting, lämnat allt... fruktansvärt...

Vi har fått massa snö nu & mer väntas i morrn, skit åxå ;)

Kram! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

20 februari 2014 18:17

Föresten så är det bara Vasalopps sändningar hela tiden på våra Regionala sändningar, & "dom" lär väl vara glada för all snö vi fått & ska få! he he ;) själv skulle jag vilja ha barmark & snödroppar :))

Hej svejs igen! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

20 februari 2014 21:40

Har oxå svårt o förstå varför man inte kan få ha en åsikt om invandringen utan o kallas för rasist.Det skapar ju rasism.

Ha det gott.

http://mapes.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se