Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 29 april 2014

Apropå vackra

Av Åke Johnson - 29 april 2014 09:22

Oj vad tiden springer iväg. Men så är det sommar också, nästan. I almanackan är det väl vår men ute är det sommar även på termometern. Vilka dagar vi har. Bakslag nu säger SMHI från och med Onsdag men jag undrar jag, drar kylan ned ända hit? Vi får se.


Någon Valborgsmässoeld blir det inte för oss. Vi väntar besök från Sthlm i dag på eftermiddagen och i morgon ska vi till Malmö Operan och se Rosenkavaljeren. Vi är bjudna av våra gäster på detta operabesök. Bara tacka och ta emot. Gästerna blir hos oss till Lördag. Nu är det bara att hoppas att vädret blir bra så vi får visa det vackra som finns här på den östra delen av Skåne.


Apropå vackra, rapsfälten står nu i full blom. Rekordtidigt skulle jag tro, minst tre veckor, kanske fyra? Det är en fröjd för ögat att se landskapet just nu.

   


EU valet närmar sig. Ett val som blivit allt viktigare. Oavsett vad man röstar på. Men rösta ska man, tycker i alla fall jag.


Kan inte låta bli att nämna Ukraina. Otäck situation. Ett maktspel. Tänk att människorna aldrig lärt sig. Vapen! Dödade människor i Europa, 2014 p g a, ja vadå?

Att människorna vill ha det bättre än de har i dag, det förstår jag, men vad mer ........ ? Att den ryska björnen har vaknat, det är ju uppenbart. Nu ropar politiker i Sverige på ett bättre försvar. Det är så dax nu!!!!! Så pratar man om ett försvar på Gotland. Jag fattar inte varför man tog bort det en gång när man gjorde det och varför i herrans namn togs den allmänna värnplikten bort.


  




 
 
Sanna

Sanna

30 april 2014 19:20

Håller med dig om försvaret. Inte klokt och vilken soppa!!!

Vad trevlig du har framför dig med vänner, opera och mys. Bara att glädjas och ta emot av livets delikatess.

Så fina bilder och vi har inte riktigt kommit lika långt här på fälten men grönt är det och såg hela landskapet igår när vi var efter husbilen som står på landet vintertid. Nu är den hemma igen och ska bli lite topputrustad när mannen ska se över den.

Trevlig Valborg - 1;a maj bl a
Kram/S

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards