Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 30 januari 2015

Så kan det också vara

Av Åke Johnson - 30 januari 2015 11:01

Vaknade i dag och såg att natten givit ett täcke av blötsnö. Det kanske är på tiden att vi i den södra delen av landet får vår del av det vita. Men blött är det så det kanske rent av försvinner under dagen.


Så fick vi reda på i går att Göran Hägglund (KD) ska lägga av som partiledare. Enligt uppgift är han den personen som är humoristen i alliansen. Å hur ska det nu bli med humorn bland alliansens partier? Ja tittar man på Kinberg Batra, Annie Lööf och även för den skull Jan Björklund så lär det bli svårt.


Jag sympatiserar inte med någon av dessa personers politik, som kanske ni förstår, men måste tillstå att Göran Hägglunds framtoning med lugn och behärskning och även kanske ibland en humoristisk ådra är att föredra gentemot Lööfs bräkande och Batras surmulna nuna. Ska ändå bli intressant att se vem som kommer efter Hägglund.

Det finns en tjej i Uppsala, som jag gissar kan bli ett starkt kort, Ebba Busch Thor. Vi får se.


Det för mig osökt in på tanken om en partiledares betydelse för partiets framgångar. Man ska nog inte underskatta betydelsen av partiledarens roll även om det är partiets ideologi och program man röstar på. Jag drar mig till minnes över en historia jag hörde för många år sedan.  


-Får jag fråga damen vem damen röstar på och varför, frågade reportern.

-Jag röstar på Bertil Ohlin och folkpartiet för jag tycker han är så snygg, svarade damen, vände på klacken och gick.


Så kan det också vara.

    

          ********        **********


 
 
S

S

31 januari 2015 12:20

*fniss* Ja så kan det kanske också var hos en del som röstar.
Håller med dig att det kan bli tomt för KD nu när Göran H försvinner. Han kan bli svår att ersätta. Jag hörde hur många från alliansen kommer att sakna hans humor bl a. En sympatisk partiledare är nog inget fel men också en person som man tror på och som gör att man också kan se de förändringarna framför sig som h*n lägger fram på ett positivt sätt. Numera tycker jag bara att vi blir lurade gång efter gång och ser inte att ungdomarna får varken jobb eller bostäder. De bostäder som byggs blir alldeles för dyra för ungdomarna också. Det är något som är alldeles galet just nu i vårt avlånga land.

Här vill du nog inte bo pågen, rena ishalkan under den nysnö som kommit. Iskockorna som plogbilen lagt upp framför vårt hus är inte att leka med. De drar bara snön fram och tillbaka på gatan och tar inte bort. Det blir för dyrt antar jag och att vi får förstörda ryggar skiter ju kommunen i fullständigt.

Ha det bäst!

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards