Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 15 april 2015

Vilken resa det blev. Åtta dagar, sju nätter på MSC Preziosa.

Av Åke Johnson - 15 april 2015 11:31

Direktflyg till Rom från Köpenhamn och en buss med guide mötte upp alla resenärer som skulle till båten från flygplatsen. Enklare kunde det inte bli, även om flygplatsen i Rom är stor.


Väl framme vid Roms hamn var det dags för ombordstigning. Detta gjordes med en välorganiserad handtering. Resväskorna hanterades av rederiet och stod snyggt uppställda utanför vår hytt när vi letat upp den.


På bordet i hytten låg ett informationsblad som berättade vad som hände den aktuella dagen och vilken klädsel som förordades till middagen. Ett nytt blad lades i hytten varje kväll för att informera oss om programmet dagen efter. Självklart var det upp till varje resenär att vara med på t.ex utflykter med guide ifall man valde det, eller gick på egen hand på resmålet.

Vi valde att åka med buss och guide på alla resmål utom ett. Vi besökte följande platser, Palermo på Sicilien, Cagliari på Sardinien, Palma på Mallorca, Valencia i Spanien, Marseille i Frankrike och Genua i Italien. Från Genua åter till Rom. I Genua så utforskade vi staden på egen hand. Vi har varit där förut och kände att vi kunde ta det lite lugnt och strosa på egen hand.

Båten seglar på nätterna så man har ca 6-7 timmar på varje stad/plats och på den tiden hinner man ganska mycket.

Vi hade valt en hytt med balkong. Eftersom det är tidigt på säsongen så kunde vi väl inte utnyttja den så jättemycket men några ljumma kvällar blev det. Att stå på balkongen i hamn och se städernas panorama från trettonde våningen var mäktigt.  


Det finns mycket att orda om det här med kryssningar. Men det känns lite svårt att återge det i text. Speciellt när det gäller den här typen av lyxfartyg. Det måste nästan upplevas. Apropå lyx! Jag har i alla fall aldrig sett något liknande på en båt. Storleken av fartyg, de olika restaurangerna, det jättestora poolområdet, bowlinghall, 4D biograf mm, mm. En sak är säker, vi han inte med att se allt.


Jag förstår några av våra vänner som är helfrälsta i kryssningar. Nu får vi se ifall det blir någon mer kryssning för vår del. Den här resan måste smälta in. Mycket har vi upplevt, mycket fint har vi sett, det tar lite tid att smälta.

Ifall jag ska nämna något som är negativt så är det möjligen transportsträckan till och från båten. Det tar tid på flygplatser och i vårt fall mellanlandning på Frankfurts flygplats på hemvägen och övernattning på hotell i Köpenhamn p g a sent flyg och tåget gick inte över Öresundsbron på natten. Men å andra sidan var gör det? Nåja, det hela kanske rent av bottnar i att jag inte gillar att flyga.

Här några bilder från båten.

               


      

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

16 april 2015 10:02

Vilken lyxig båtfärd..*fniss*
13:e våningen, hur många fler fanns det?

Balkong, är det bild 5? Vilken lyx men också mysigt om man vill stanna "hemma" och ändå se tillvaron utanför. Det här gjorde ni rätt i pågen.

Du får lägga ut fler bilder på båten, skoj att se!
/S

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se