Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 22 april 2015

Palma de Mallorca.

Av Åke Johnson - 22 april 2015 09:51

Jag är väl en av få Svenskar som aldrig tidigare varit på Mallorca. Men nu har även  jag varit där. Varit o varit, jag har i alla fall varit i Palma och sett lite av staden.


Den berömda katedralen har jag äntligen fått sett både utanför och inuti. En tjurfäktningsarena utan Ferdinand och så fick vi se tillverkningen av Mallorcapärlor. Den som ville fick även köpa av dyrgriparna.

Under de ca 6 timmarna som vi var i Palma så fattar jag att detta var och är ett sommarparadis för många Svenskar.

                   

  

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

22 april 2015 12:07

Minns första gången vi satte fötterna på Mallis och kom från Algeriet med första sonen som bara var 1 år. Vi bodde ju där några år medan mannen min arbetade på BPA och ett bevattningsföretag med dammanläggningar. Vi flög över ett flertal ggr för att handla på oss mat och i första hand fläskkött som inte finns i Algeriet. Senare när vi bott in oss så fick vi tag i vildsvin och då kunde man ju äta "svenskt" igen. Mallis för mig har alltid varit lilla Sverige men samma anda, samma svenskar och rent och snyggt överallt till skillnad mot andra spanska platser. Visst har det kanske förändrats idag men jag minns alla promenader vi tog runt katedralen, gamla stan etc och myste. Man fick i alla fall en liten hemkänsla när vi var där och speciellt då vi hittade kaviar. *flina*

Ha de!

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se