Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 3 maj 2015

Varför?

Av Åke Johnson - 3 maj 2015 09:59

Vad funderar jag över just nu? Vad har jag för tankar om just mina funderingar? Låter kanske lite krystat, men ändå!


Ta det politiska läget i Sverige. Lite knackigt/svajigt är det allt. Sorgligt att Socialdemokraterna måste förlita sig på Miljöpartiet och för den skull också Vänsterpartiet. När man lyssnar på Jonas Sjöstedt (V) så blir åtminstone jag lite rädd över hans framtidsversion. Åsa Romson (MP) lika dant (SVT utfrågning av partiledarna).

Jag undrar, lever inte dessa partier i verkligheten? Men om det är deras fulla mening om en framtidsversion i Sverige då är jag tacksam över att jag är så pass gammal som jag är.


Att miljöpartiet fått för stor makt över politiken i Sverige just nu är nog många med mig överens om. Deras version om Sverige är skrämmande, om man frågar mig.


Sedan har vi det här med flyktingströmmar. Människor som flyr för sina liv. Sverigedemokraterna växer även om få verkar sympatisera med dem om man frågar. Hur hänger då det ihop? Är vi Svenskar rasister? Nej jag tror inte det.

Även om det förekommer rasism i landet. Men jag är också övertygad om att äldre och yngre människor, i stort, har olika åsikter om detta med invandring och hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Min åsikt i frågan är fullständigt klar. Människor i nöd ska hjälpas oavsett nationalitet. Men att få permanent uppehållstillstånd, den delen måste skärpas.


Om jag förstår rätt så försöker nog Stadsministern engagera EU s medlemsländer. Blir nog en svår nöt att knäcka. Sverige och några andra länder i EU kan inte enbart vara de utsatta människornas tillflyktsländer. Titta nu på Italien vad de får utstå. Den situationen är väl knappast rätt. Var finns EU i detta?


Självklart sticker det i ögonen när emigranter ska få tak över huvudet då många av våra ”egna” får bo på gatan eller om de har tur någon natt hos Stadsmissionen. Vari ligger solidariteten i det? Jag vet, det är jättefult att både skriva och säga ”egna” eller ”vi och dom”! Jag lägger definitivt inget nedvärderade i det.


Vårt land har stora utmaningar framför sig av olika slag. Arbetslösa unga och äldre och en åldrande befolkning som önskar mer i pension. Det måste skapas flera arbeten som generarar välstånd och mer in i pensionskassorna. Vi har ett ansvar att allt fler utlandsfödda får jobb. Det är väl rent för djävligt att allt för många läkare, ingenjörer och andra med högre utbildning från hemlandet ska behöva sitta och köra taxi om de över huvud taget fått ett jobb. Skärpning Sverige!


Varför har frågan om invandringen blossat upp under den senaste tiden då frågan tidigare var så gott som död förutom från SD då förstås. Det var nog ändå Fredrik Reinfeldt som i Almedalen förra året fick tummen på invandringen med ”öppna våra hjärtan” o s v.


Å slår man på nyheterna på TV på kvällarna så får man ytterligare tankar över vilken orolig värld vi lever i. För att inte tala om alla mord och skottlossningar vi har över allt i Sverige. Jag kan fråga mig själv, ”Varför?” Här har ni några saker som jag går och funderar över.


Men jag gläds också att sommaren snart är här. Den årstiden som jag uppskattar mest.


  

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

5 maj 2015 12:56

Alltid är det något man retar sig på varje dag och idag som ett ex kom jag ut utanför sjukhuset och där sitter en kvinnlig tiggare. Damen framför mig i svängdörrarna går direkt fram och lägger en guldtia i muggen. Varför?
Jag gick förbi och varken vinkade tillbaka heller som en surmulen åsna.
Jag tycker inte politikerna sköter sina saker och rör bara ihop allting. Igår var det Italien som stod för dörren, idag tiggeriet och imorgon, ja vaddå?

Det gör ju aldrig klart en sak i taget och skyndar på ärendena. Näe, politikerna vet nog inte själva hur de ska reda ut allt som blossat upp just nu. Att det är otur med sjukskötersker som säger upp sig, personal på äldreboendet saknas, och några söker jobb utan att få dem för de saknar utbildning.
Arbetslösheten bara ökar.

Usch jag vill ta semester från allt oroligt och bara slippa tänka....får man det?

Tror pågen att denna härva vi sitter i idag aldrig tidigare inträffat och hur man ska reda ut allt är nog svårt och man kan inte vara överallt hos alla utan ibland tror jag på att fullgöra en sak ordentligt än att det bara blir en salig röra av alltihopa.
Jag är glad att jag inte är politiker även om jag skulle vilja ha deras löner. :)

Ha de bäst och alltid skoj att läsa dina funderingar.
/S

http://sancha.bloggplatsen.se

 
katsura

katsura

6 maj 2015 15:55

Jag hade inte kunnat säga det bättre själv. Vi är nog många som funderar på samma saker.
Hälsningar Katsura

http://katsura.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

13 maj 2015 16:52

Vad är det för värld vi lever i,allt detta våld.Skottlossningar i Malmö,o Göteborg,är "vardagsmat",i en omfattning som man inte trodde skulle ske i vårt hemland.

Ha en skön helg.
// Marianne

http://:mapes.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se