Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 6 juli 2015

Men hemma är alltid hemma

Av Åke Johnson - 6 juli 2015 09:37

I morgon ska vi köra tjejerna till tåget i Malmö. Dags för hemfärd. Det är nog blandade tankar att komma hem. Men hemma är alltid hemma, borta bra o s v, även om man är 13. Men dessa fjorton dagar har gått fort, tycker jag, trotts en första vecka som var allt annat än sommar.

Men den gångna veckan kom sommaren med besked. 37 grader i solen på vår uteplats i söderläge. Men som sagt allt har ett slut och nu ska de åka X2000 hem till Sthlm. Men snart bär det iväg för barnbarnet till Spanien med resten av hennes familj.

Å kompisen skulle till Göteborgs skärgård så det gäller att ligga i så länge sommarlovet lever.


Hampus (ena vovven) tyckte nog att 37 grader var i varmaste laget. Men efter svalkande vattendränkta handdukar så fanns det ju en skön plats i hammocken. Våra fyrfota vänner gillar nog inte så varma dagar som vi tvåbenta gör.

 

Men sol och bad har tjejerna fått här hos oss. Två dagar vid Ystad stranden, flera dopp i vårt poolbad här i byn och en dag på Tosselilla och så en marknad med tivoli och många knallar.  Sedan har de faktiskt underhållit sig själva. Man är nog ganska självgående när man är 13, även om vi glömt bart det. Leva ipad, internet och de smarta mobilerna. Åtminstone så här på sommarlovet.  

     

Efter det ihärdiga regnandet och sedan värmen så kom trädgårdens blommor verkligen igång. Våra kläng/buskrosor gillade upplägget av vädergudarna.

   

I dag har vi växlande molnighet, luften känns lite friskare och i natt kom det en rejäl skur med åska och blixtar.


        

 
ANNONS
 
Oldmolly

Oldmolly

7 juli 2015 06:44

Visst är de underbara - tonåringarna. I alla fall om man inte är förälder till varelserna. :-)

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

7 juli 2015 10:34

Även vi här fick en värmebölja som heter duga några dagar. Idag är en normal sommardag om man kan kalla detta med blåst i kompotten så...
Härligt med ungdomar och visst klarar de sig själva. Du slapp väl gå ut med hundarna också kan jag tro vissa ggr?! :)

Rosorna ser ut att trivas, härligt!

Fortsatt trevlig sommar nu!
/S

http://sancha.bloggplatsen

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

8 juli 2015 04:23

Jag är en kvinna, mamma, fru till två barn som är födda 00 och 02. Pojken är 15 år och flickan är 13 år. Jag är 44 år. Vi bor på landet i ett stort hus med våra djur. Vi bor i Kronobergs län som ligger i Småland. Vi söker seriösa, ärliga vänner, utåtrikta människor i vår ålder att kunna umgås med att hittar på olika saker med. Hoppas på svar! Man kan säga att våra barn är utfluga nu. Både gott och ont. Kan man säga att det är. Dom bor i en stödfamilj som man tycker mycker om. Jag har Autism, Asberger, utvecklingstörning m.m Bra att man kan utnyttja Socialen på pengar m.m Nu är jag och min man fira från allihopp och vi kan göra precis vad vi vill nu med våra egna liv. Bra va! Det är ju bra att Socialen kan tar hand om våra barn när man inte har någa vänner alls. Som inte vill har med oss att göra. Det är ju bra med skattepengar. Ni får ju ändå betala med skattepengar till Socialen. När man är kontaktlös. Vi ska utnyttja socialen till max!
Det som hjälper mig att får vara med mina djur som är hundrana. Dom betyder allt för mig Hade jag inte dom så skulle det nog går åt helvet med allt i hopp skulle jag säga. Jag rider på ridskola två gång i veckan när skola är i gång då. Hästarna betyder allt för mig också. Det stora problemet är att jag inte kommer i gång på grund av mitt stora funktionshinder på grund av mina diganoser. Jag saknar en startknapp och stoppknapp. Det är inte så många som hjälper mig med detta. Tråkiet nog. Jag är förhandlingsförlarmad m.m Min dotter har samma diagnos som mig. tråkiet nog. Vi har en stor problemmatik. Autismspekatrum. Vad ska jag mer berätta då? Har gått i en jävla särskola. Lärde mig inte ett jävla förbannad dugg. Fick aldrig lära mig engelska m.m Det är särskolans fel att jag är den jag är i dag nuläget. Vad kan socialen hjälpa oss med då?! När dom har tagit hand om barnen. Då har man ju totalt misslyckas med allt vad det innebär. Vad är meningen att leva då?! När man inte har något ting att komma när man inte har lärt sig något i denna jävla särskolan som man har gått i. Vilket jävla värde har man då?! Socialen dom är redan inkopplad sedan år 99 - 00. Jag har inget att dölja. För jag inget mera av mitt liv längre. Så man kan gärna lägga sig och dö. Jag är inte på psyk akuten nu. Jag blir utskriven den 8 jini-14. Var inne i ca tre dagar. Fick alla mina medciner upphöjd, Jag är hemma. Tror att jag känner till namnet. Kanske till och med att jag har provat det någon gång. Jag är inte på psyk akuten nu. Jag blir utskriven den 8 jini-14. Var inne i ca tre dagar. Fick alla mina medciner upphöjd, Jag är hemma. Tror att jag känner till namnet. Kanske till och med att jag har provat det någon gång. Inte samma situation igen tack som jag fick uppleva den 4 Juni. Det var hemsk då! Känner mig stark nu.Tack vare att jag rid på en häst innan i kväll. På ridskolan.
Något mera ni vill veta?????????????
Det är ganska skönt att skriva som det är och får ut mina tanka öppet här. Vad som helst. Ett tecken på hjälp. Hur gör man en blogg så det kan nor ut till alla. Fundera på att skriva om mitt liv hur jag har det i mitt tråkia liv. Mina funderningar m.mhttp://miamiamia.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se