Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 9 juli 2015

God morgon!

Av Åke Johnson - 9 juli 2015 09:17

Vaknade att solen lyste in mellan persiennen och fönsterkarmen.

Kollade på termometern + 12 grader. Sommaren är nyckfull kan man säga. Drog upp persiennen och vips så försvann den lilla solstrimma som antagligen väckte mig.


Läste häromdagen i tidningen att utlandsresorna har en strykande åtgång. Nog är det förståeligt när sommaren här hemma inte har bestämt sig riktigt för hur den vill ha det. Tänker på alla som jobbar och har några ynka veckors semester för rekreation och vaknar till 12 grader. Kan inte vara så kul. Så har ju även jag haft det en gång.


Tänkte när vi kryssade i Medelhavet i början av april, inte en morgon med så låg temp som 12. Undrar vad människorna runt Medelhavet tänker om våran sommar.

Tänker också på alla som bor i norra Norrland. Snö runt midsommar och sedan några ynka intensiva sommarveckor för att sedan gå in i höst redan i slutet av juli och början av augusti. Fattar inte att de står ut. Men det är klart, vad har de för val. Vanans makt kanske.


Nä, nog med funderingar och som möjligen kan upplevas av läsaren som gnäll över en så trivial sak som vårt väder.


      

 
 
marianne

marianne

9 juli 2015 20:45

Förstår dom som jobbar inomhus o knappt inte ser något dagsljus att de åker utomlands,för sol o värme.Vi har haft helt ok,väder på Gotland,blåsigt men det är ju en ö.Regnat har det gjort på natten o tidig fm.sen sol resten av dagen.Klagar inte på mitt semesterväder.

De senaste åren har det blivit så,att husvagnen bara nyttjats på sem.Förr så var vi ute varenda helg,sambon flög modellplan,så vi var på många träffar,får väl bättraa oss igen.

Nu dansar vi sol o värme dansen i hoppas på sommar,i hela vårt land.
Ha det gott

http://mapes.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

10 juli 2015 12:02

Förstår de som reser utomlands. Skulle ha gjort detsamma om jag vetat det jag vet idag. Blir säkert en tripp i höst om inget annat inträffar.

Visst är det härligt att vakna med solstrålar i ansiktet *ler*

http://sancha.bloggplatsen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards