Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2015

Nedtrappning kallas det.

Av Åke Johnson - 31 oktober 2015 10:47

Så är det dags att få ner några rader i bloggen. Det var ett tag sedan.

Tiden går snabbt när man har roligt sägs det. Men faktum är att tiden går otroligt fort numer oavsett aktivitet. Men så är det nog för oss alla bara man får vara frisk. Å frisk är jag, det sa läkaren till mig då jag var på min årliga kontroll för någon vecka sedan.


Det som strular är mitt högra öga. Nu har jag fått sju injektioner sedan behandlingen började någon gång i början av året. Efter andra behandlingen märkte jag en klar förbättring. Sedan har det stått still, tycker jag. Det tycker läkaren också och behandlingen fortsätter. Mitt vänstra öga kompenserar synen så jag ska verkligen inte klaga.

  Den övre bilden, ett sjukt öga och nedre friskt.


Vårt stora blodplommonträd på framsidan av huset har fått en rejäl beskärning denna höst. Jag tog hjälp med detta arbete av en yrkesman på området. Två vändor med grenar och kvistar blev det till återvinningsstationen. Nu fick trädet en fin form och anpassad till omgivningen. Enligt trädgårdsmästaren ska detta ingrepp inte påverkas av blomningen till våren, tvärt emot enligt experten. Vi får se när det är dags för blomning.

 Min kurs i dataanvändning för nybörjare går snart in på sista versen. Tre ggr kvar. Sedan blir det jullov. Men styrelsearbetet fortsätter i ABF Österlen som vanligt. Så har jag en förtroendeplats kvar i kyrkofullmäktige, det är allt. Nedtrappning kallas det.


Om det är något som oroar mig är situationen i Europa med människor som flyr från Syrien och andra länder som drabbats av krig och elände. Sverige har verkligen tagit sitt ansvar i denna flyktingkatastrof och det är hög tid nu att sätta stopp. Kanske de styrande i regeringen har kommit på det också? Hoppas bara det inte är försent?


I dag är det ljusets dag. Vi ska sätta ljus på gravarna och minnas de nära och kära som banat vägen före mig i min lilla värld. Om de fick komma tillbaks för en dag eller två, jag undrar vad de skulle tycka om dagens Sverige. En fråga utan svar förstås, men än då?


Då så bloggen, det var lite för den här gången.


      

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

1 november 2015 20:18

Jätteduktigt att du tog några rader. Mindre skoj med ditt öga. Är ju inte säker men antar att du menar den gula fläcken som spökar, eller?
Ja detta med invandringen är inte klokt och detta med kåkstäder som kanske kommer att växa fram också. Nu i Malmö vill de inte flytta och poliserna vågar säkert inte ta till våld. Vad ska man göra? Hur man än vänder och vrider på allting så måste man hålla sig till lagar och ordning annars förfaller allt. Polisen måste få mer rättigheter och anslag ekonomiskt bl a.

Näe nu ska jag inte ta det där med politik utan ta kväller och spana på Wallander från TV soffan. Kan ju låtsas att jag är i Ystad jag med. :)

Kram på dig och krya på dig!

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

5 november 2015 11:14

Fasan också, det låter ju inte kul och antar att du äter el injicerar antiinflammatoriska medel. Håller tummarna att detta ska ge sig för dig. Behöver du skyla ögat (vila sa man förr) eller ska det vara öppet?
Vet ju inte behandlingarna på humansidan numera och kan ju vara ändrat som så mycket annat.
Skit är det i alla fall när kroppen trilskas.

Krya på sig!
Kram/S

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

10 november 2015 11:14

Svar; Ja en folkomröstning kunde man gott ta till i detta nuvarande tillstånd Sverige befinner sig i. Någon nämnde att hela EU ligger i farozonen och att man kunde förvänta sig ett krig. Detta tog jag med mig när jag skulle lägga mig igår och kunde sedan knappt somna. Vart är vi på väg?

En trött -Sanna

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Ms. W

Ms. W

12 november 2015 10:23

Tror inte att tiden går fortare nu, men när man blir äldre kan man däremot UPPLEVA att det är så, till skillnad mot när man var barn, då kändes allt evigt på något sätt./ Hoppas att det ordnar sig med Ditt högra öga./ Min mor är blind på höger och har dålig syn på det vänstra./ Vill tro att detta med flyktingsituationen ordnar sig till det bästa, blir inte bättre av att grubbla, det finns så mycket att oroa sig för ändå...

http://mywordsandimages.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se