Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2017

Budapest blev en glatt överraskning.

Av Åke Johnson - Torsdag 5 okt 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge.

Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyggt. De gamla kommunistländerna har bevarat det pampiga i sina stadskärnor verkar det som. Jag gissar att invånarna har fått det bättre nu när kommunismen är död, men det vet jag naturligtvis ingenting om. Att se Budapest på kvällen med alla belysta fasader och broar över Donau var en höjdare.


En dag besökte vi den Ungerska pustan och en hästuppvisning. En verklig upplevelse måste jag säga. Lite över det vanliga som man normalt ser att hästar kan göra.


Den Ungerska maten då? Jag hade förväntat mig starkt kryddad mat. Varför vet jag inte, jag hade bara fått för mig att det kanske var så. Men så var det inte. Maten var god men lite smaklös skulle jag nog säga om man nu inte smaksatte den med paprika som fanns i olika former och konsistenser.

Här kommer några bilder från en fin vecka i Ungern och dess huvudstad.

               

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

Onsdag 11 okt 11:13

Vackra byggnader och en vacker stad!
Att man kan lära hästar mycket är ju otroligt då de är så stora djur men de är också flockdjur och vill ju vara nära sina "masters".
Har ju själv ridit och umgåtts med hästar mycket i mina dagar och tycker allt att man skulle kunna tänka sig att bo så att man kunde ha en på ålderns dagar. Det vore något. Fast just nu känns det tomt efter hunden och får nog vänta på sig med allt vad djur heter.

Skoj att du kommit tillbaka (ska jag säga) hihi
Kram/Sanna

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

Fredag 13 okt 12:41

Nja, ny vovve blir det inte på raken här och vill nog sörja klart först. Vi har pratat lite om att anm oss till Försvarsmaktens och Polisens blivande tjänstehundar. Man får ju vara fodervärd något år först innan de testas för temperament och åläggande som krävs för dessa hundar. Klarar de inte detta blir man erbjuden hunden för framtiden. Allt är ju gratis (även veterinär) under tiden man har den som fodervärd. Kan ju vara ett skoj sätt att få jobba med hund och speciellt när man får den som valp. Däremot får man ju inte välja och vill ju helst jobba med hanhundar. Nåja detta är bara lite spekulationer än så länge och mycket kan ju hända. :)

Ha det bäst!
Kram Sanna

http://sancha.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

Måndag 11 dec 20:51

Roligt o se dina bilder från din resa till Budapest.
Jag har inte heller,varit aktiv på bloggen,vi har hållit på hela hösten o bygga om uterummet.

Ha det gott.//Marianne

http://mapes.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

Lördag 16 dec 22:38

Kikar in med en stor Julkram! önskar er en fin Tredje Advent & en härlig Jul!!

Varm Vinterkram!! :) :)

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - Söndag 17 sept 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - Torsdag 13 april 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - Torsdag 23 mars 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Av Åke Johnson - Söndag 12 mars 11:59

Vi lever i en orolig värld, men lever i ett Sverige som fungerar för de allra flesta. Men allt är naturligtvis inte som det ska i vårt land, då skulle vi inte få rapporter nästan dagligen om dödsskjutningar och gängkriminalitet, upplopp och brända bi...

Av Åke Johnson - 21 december 2016 10:34


Nu har vi redan passerat fjärde Advent och julen är inte långt borta. Jag vill önska alla som tittar in på min blogg en riktig   GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.                  ...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se