Skånepågen, politik och annat.

Senaste inläggen

Av Åke Johnson - 17 januari 2015 10:58

Solen lyser från en klarblå himmel. Det var länge sedan. Vi har hittills i vinter inte haft varken snö eller någon nämnvärd kyla att tala om. Men, regnat har det gjort destomer. Därför tar vi mot solen med tacksamhet. Märklig vinter är det allt. Även för att vara i Skåne. T o m vårlökarna visar sig ur jorden.


Nu har vi också kommit till beslut på resmål med våra vänner från Sthlm. Det blir Istrien som tillhör Kroatien. Men det blir inte förrän i september, så andra resmål med husbilen funderar vi över just nu.


Men ack, än är det vinter och oxveckorna måste förgyllas med något som gör veckorna lite roligare än bara samhällsengagemang. Som i kväll t. ex. ska vi gå på vår eminenta bio och se operetten Glada Änkan direkt från Metropoliten i New York. Det kommer säkert att bli en höjdarkväll. Jag kan ju alltid hoppas på det.

 


  

ANNONS
Av Åke Johnson - 11 januari 2015 09:35

Oxveckor. Det är väl så de kommande veckorna kallas nu när alla helgdagarna är slut. Men julen varar än till påska, heter det i visan. Men inte i det här huset. Julsakerna plockades ned i går och i dag ska julgranen dissekeras, ty den är av plast.

 

Nu startar föreningslivet upp på nytt och olika möten avlöser varandra. Ordningen, eller det normala livet, kommer tillbaka.


Det stormar rejält här, den har nog ett namn som jag inte kommer ihåg. Men storm är det så det förslår. Klass 2 varning över Skåne. Det är nu det känns bra att inte bo nära havet.


Det nya året har bara börjat och så möts vi av terrorism i Paris. Otrygg värld vi lever i. Det är väl en tidsfråga, kanske, innan eländet kommer till vårt land. När ska vi människor fatta att sansa oss. Det är ett problem när religionen tar överhand.


Nä, nu ska granen demonteras och läggas i sin kartong. Om 11 månader ska den fram igen tillsammans med allt det andra som hör julen till.


          

ANNONS
Av Åke Johnson - 3 januari 2015 15:45

Efter en trevlig julhelg bland barn och barnbarn runt Sthlm så var det dags att få besök av goda vänner från Sollentuna hemma hos oss under nyårshelgen.


Att notera var, att då vi åkte upp till Sthlm med SJ så funkade tåget perfekt. Inga förseningar i någon riktning. Det kändes väldigt bra.


Två övernattningar på hotell inne i huvudstaden innan vi skulle åka hem blev faktiskt riktigt kul. Att vara i Sthlm som turist är helt ok. Vi bodde i närheten av Hötorget vilket inte gjorde saken sämre.


Dagen före nyårsaftonen kom vännerna från Sollentuna och på själva nyårsaftonens kväll kom några vänner från byn. Gott och trevligt blev också det. Men vovvarna, som just den kvällen var tre, blev det nog inte så kul för då kvällen övergick i 2015. Dessa djävla fyrverkerier. Jag övervägde ett tag att ta bilen och köra ut i skogen med dom. Men hur det var så lugnade det ner sig efter tjugo minuter, men säker långa minuter för de fyrbenta. Tjusigt med fyrverkerier är det utan tvekan men måste det smälla så infernaliskt.


Vi spånade lite om kommande resmål inför det nya året. Inget blev klubbat men några förslag ska vi spinna vidare med. Alltid kul att planera.

Nu är det bara att hoppas på att vi får hålla oss friska och krya under det nya året. Utan hälsan har man inget, som bekant.

Av Åke Johnson - 31 december 2014 00:12

Jag ber att få önska alla vänner på bloggen

 

Vi hörs.

Av Åke Johnson - 31 december 2014 00:12

Jag ber att få önska alla vänner på bloggen

 

Vi hörs.

Av Åke Johnson - 20 december 2014 12:06Jag vill önska alla vänner på bloggen

 

 

 

 

GOD JUL

 

 

 

 

 

 

Vi hörs innan nyåret.

 

       

Av Åke Johnson - 16 december 2014 10:49

Nu har vi fått kommit fram och pryder olika platser i deras hem. Någon dag tidigare än vanligt då värdparet ska resa bort under julhelgen.

Deras barn och barnbarn ska besökas och det ska bli så kul att ses igen, säger dom. Men till nyårshelgen är de hemma igen.  

 

       

Vi hörs innan jul.


  

Av Åke Johnson - 11 december 2014 10:33

Högerns kommunpolitiker, å förlåt, moderaterna ute i landet lättar på SITT hjärta, som jag tog del av i gårdagens nyhetssändningar, betr. invandringspolitiken.

Det är uppenbart att deras uppfattning strider mot partiledningens linje. Men å andra sidan lever kommunpolitikerna i verkligheten. De ser bristerna.

Jag fattar fortfarande inte vilken tabu, vilket sprängstoff denna fråga vållar.

De politiker jag lyssnade på menar att mottagandet måste vara värdigt och väl organiserat. Uppenbarligen är det inte så i dag.

Jag fattar inte att invandrarfrågan har blivit så tabubelagd som den har blivit. Jo föresten, kanske jag förstår. Det enda parti som lyft frågan är Sverigedemokraterna. Å det partiet vill man naturligtvis inte förknippad med. Jag menar att partiet spinner lite åt det rasistiska hållet och det kan åtminstone inte jag ställa upp på.

Flera partier borde ta upp invandrarfrågan inklusive mitt eget.

Som det ser ut i dag så verkar alla hålla samma linje utom SD.

Men jag är övertygad om att det finns skillnader inom de olika partierna. Det vore uppfriskande för debatten och framför allt för väljarna.

Låt inte invandrarfrågan bli en gråzon återigen i Mars, då vi ska gå till valurnorna.

Man måste kunna prata, debattera denna fråga, utan att bli hånad som en rasist.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Skånepågen, politik och annat. med Blogkeen
Följ Skånepågen, politik och annat. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se